Λίγο πριν το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η οποία επανήλθε φέτος στα εθνικά πρωταθλήματα μετά από αρκετά χρόνια, ο ΓΣ Σοφάδων κατάφερε να κάνει δικό του τον Γιώργο Μόσορα, ένα νεαρό αθλητή που έβγαζε… μάτια στην Α2 ΕΣΚΑΘ με τα θυγατρική ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας, με τον οποίο και έκανε το βήμα παραπάνω προς την Α2 Ανδρών.
Μερικές στιγμές μετά, ενώ δεν είχε προλάβει καν να κάνει πολλές προπονήσεις και να εγκλιματιστεί στο νέο του σύνολο, ο 21χρονος σκόρερ απέδειξε την αξία του εκτελώντας την ΑΕ Καναλακίου με 27 ολόκληρους πόντους στο επίσημο ντεμπούτου του στη Γ’ Εθνική -σε μια απίθανη σαν παραμύθι ιστορία!

«Ήθελα να δικαιώσω τους ανθρώπους μιας ομάδας με στόχο τη Β’ Εθνική που μου χάρισαν πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας το 100% μου για να βοηθήσω στο πρώτο παιχνίδι, όπως θα κάνω και στα επόμενα» αναφέρει ο ίδιος στο basketblog.gr, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε φυσικά και στον Χρήστο Δεληγιάννη, που τον έχει βοηθήσει όσο λίγοι άλλοι.

Ποιος ήταν ακόμα ένας εξ αυτών;
Ο Νίκος Καραγιάννης, προπονητής και αναμορφωτής των τμημάτων μπάσκετ του πρωτοπόρου του 2ου ομίλου της λίγκας Μίλωνα, από όπου εκκίνησε την καριέρα του ο ταλαντούχος άσος πριν από 6 περίπου χρόνια!

«Ο Νίκος Καραγιάννης με βοήθησε τελείως ανιδιοτελώς στην μεταγραφή μου στον ΑΣ Καρδίτσας και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία, χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ», συνεχίζει ο Μόσορας, που ήδη από την περασμένη σεζόν άφησε την Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη για χάρη του ΑΣΚ, που είχε μαγευτεί από τα στοιχεία του στο παρκέ και θέλησε να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό του.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν εξίσου ονειρική, με τον ικανό (και) σουτέρ να μη λαμβάνει πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής ούτε την περσινή χρονιά ούτε τη φετινή σε ένα πλέον γεμάτο ρόστερ με στόχο την άνοδο στη Basket League, με αποτέλεσμα να φιλοξενηθεί στη θυγατρική ομάδα, την ΚΒΑ, στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ, όπου ήταν εν ολίγοις συγκλονιστικός.

Όπως αναφέρει το karditsapress.gr, σε 9 εμφανίσεις στην τοπική αυτή λίγκα της Θεσσαλίας μέτρησε 30 πόντους ανά βραδιά με 3 εύστοχα τρίποντα κατά μέσο όρο, με την παρουσία του φυσικά να μαγνητίζει τους γειτονικούς Σοφάδες, που πριν από μερικές ημέρες αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να επιστρέψει στη Γ’ Εθνική -αυτή τη φορά όμως με αναβαθμισμένο ρόλο και ουσία στο εν γένει μοτίβο του οργανισμού!

Υπάρχει κάποιο μυστικό για την άμεση επιτυχία του;
Για τον ίδιο τον Μόσορα μάλλον το κλίμα υγείας που επικρατεί στην ομάδα είναι το κλειδί!

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όλα τα παιδιά με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή, με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω σαν να είμαι στην ομάδα καιρό», μας αναφέρει, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη αλλά εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα ανθρώπους που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή».

Η Καρδίτσα λοιπόν, φαίνεται πως του κάνει καλό αγωνιστικά, με τη μια μεγάλη εμφάνιση να διαδέχεται την επόμενη το 2022 και να αποκτάει ενεργό ρόλο σε μια από τις καλύτερες ομάδες του Βορρά της Γ’ Εθνικής, κάτι που σαφώς εντοπίζει και ο ίδιος.

«Πιστεύω πως μου ταιριάζει η Θεσσαλία και σε συνδυασμό με τις σπουδές μου και την καταπληκτική κατάσταση που έχει φτιάξει η Καρδίτσα στο μπάσκετ οι επόμενες χρονιές ευελπιστώ να με βρουν πάλι εδώ».

Όσον αφορά τον μέντορά του στη σταδιοδρομία του μακριά από την πρωτεύουσα, αυτός δεν είναι άλλος από την τρανή φιγούρα της Καρδίτσας, του Νίκου Κακλαμάνου, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή και «με βοήθησε να αλλάξω επίπεδο, μου έχει φερθεί σαν οικογένεια όλο τον καιρό που βρίσκομαι στην Καρδίτσα» -με τον Γιώργο Μόσορα να αποκτάει μέρος της σοφίας του σπουδαίου PG, την οποία και μεταφράζει σε ηχηρή αποτελεσματικότητα και στο παρκέ!