Το απόγευμα της Κυριακής (17/2), ο Γλαύκος γνώριζε πως κόντρα στην ανώτερη από πολλές απόψεις Καλαμάτα -που προερχόταν από την ήττα στην Τέντα από τη φορμαρισμένη Παναχαϊκή και ήθελε να ρεφάρει- δεν θα είχε πολλές πιθανότητες για ένα σημαντικό για το μέλλον του στην κατηγορία ροζ φύλλο.
Ωστόσο, οι σταθερές του αξίες τον οδήγησαν σε μια δύσκολη αλλά τρομερά καίρια επιτυχία, που του χαρίζει και μια όποια ανάσα αναφορικά με τη σωτηρία του!

Συγκεκριμένα, η τριάδα των Δημήτρη Τσακίρη, Παναγιώτη Διαμαντόπουλου και Αναστάση Παλλαδινού βρέθηκε σε εξαιρετικό φεγγάρι στο γειτονικό αυτό ντέρμπι και με 51 κοινούς πόντους και ούσα υπεύθυνη για το 61% των συνολικών πόντων της, οδήγησε την ομάδα της Πάτρας στην 4η νίκη του τη φετινή σεζόν αλλά και την 3η σε 5 ματς στο «σπίτι» της.

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της εν λόγω βραδιάς, αλλά ο Τσακίρης έχει καταφέρει να ξεπεράσει ένα αρχικά μέτριο πρώτο κεφάλαιο της χρονιάς (μετρούσε 9 πόντους στα πρώτα 3 ματς) και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους επιθετικά παίκτες στον 1ο όμιλο,

Συγκεκριμένα, ο νεαρός guard μετράει 109 πόντους στα τελευταία του 6 παιχνίδια (18 ανά βραδιά) και είναι ο κορυφαίος παίκτης της αρμάδας του σε αυτό το διάστημα, την οποία και βοήθησε να σπάσει ένα αρνητικό σερί τριών ηττών από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Μάλιστα, σε αυτό το κρεσέντο αγώνων έχει γράψει δύο φορές 20+ πόντους, ενώ από την 6η στροφή της λίγκας και έπειτα αριθμεί 21 πόντους ανά βραδιά!

Όπως αναφέρθηκε ωστόσο, η πρόσφατη επιτυχία τους ήταν ομαδική προσπάθεια, με το δίδυμο των Διαμαντόπουλου και Παλλαδινού να είναι επίσης σε εξαιρετική βραδιά και με 33 κοινούς πόντους να οδηγεί τον Γλαύκο στην καλύτερη επιθετικά βραδιά του στη σεζόν (84 πόντοι/ μέχρι πρότινος ρεκόρ οι 82 κόντρα στο Δίωνα)!

 

Aναλυτικά οι κορυφαίες επιθετικά βραδιές του Γλαύκου:

84 με Καλαμάτα
82 με Δίωνα
76 με Σφήκα
76 με Καλαμάτα

*με bold οι νίκες