Σήμερα διεξάγεται το “κυρίως πιάτο” της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, με τα βλέμματα να στρέφονται στη Βέροια, όπου ο τοπικός Φίλιππος αντιμετωπίζει τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και όποια εκ των δύο κερδίσει θα βρεθεί μία νίκη μακριά από τον πρωτοπόρο Φαίακα. Από τη μία, ο Φίλιππος, με τον κόσμο στο πλευρό του,θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες μετά από αυτήν την προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Πτολεμαϊδα, ενώ ο ΑΓΣΙ θέλει να πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας αυτοπεποίθηση και ψυχολογία του στο ζενίθ, μετά την σπουδαία νίκη επί της Νίκης Βόλου.

Στο κλειστό της Ν. Ιωνίας, η νίκη για τη Νίκη Βόλου είναι μονόδρομος κόντρα στο Αγρίνιο. Οι Βολιώτες καλούνται να αντιδράσουν μετά την ήττα στα Γιάννενα, η οποία σήμανε το τέλος του αήττητού τους, και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να το πράξουν κόντρα στο Αγρίνιο, το οποίο μετρά δύο σερί ήττες και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στα Τρίκαλα, οι τοπικοί Ίκαροι υποδέχονται τον Εύαθλο Πολυκάστρου, με στόχο τη νίκη, ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλειες των ομάδων που προπορεύονται αυτών. Από την άλλη, ο Εύαθλος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας, ψάχνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με την οποία θα “πιάσουν” τους Θεσσαλούς στη βαθμολογία.

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια Νικόπολη-Βέροια και Πρωτέας Γρεβενών-Ζέφυρος. Και οι τέσσερις, μετρούν μόλις μία νίκη μέχρι τώρα και θέλουν πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να πάρουν σημαντική βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου (1ος Βορρά):

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Φαίακας-ΑΠΣ Πτολεμαΐδας 70-49

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Πρέβεζας 17.00 Νικόπολη-Βέροια Τσιαπλής-Παπανικολάου (Κανελλόπουλος)

Δ. Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-ΑΓΣ Ιωαννίνων Παπαδόπουλος Χ.-Αγραφιώτης Ιωάν. (Καλότσης)

Ν. Ιωνίας Βόλου 17.00 Νίκη Βόλου-Αγρίνιο Γρεκος-Πράτος (Μόρφη Γ.)

Μπάρας 18.00 Ίκαροι Τρ.-Εύαθλος Σαρακενίδης-Χρυσάφης (Γκαρτζονίκας)

Γρεβενών 17.00 Πρωτέας Γρ.-Ζέφυρος 02 Καρακώστας-Λεκατσάς (Κηπουρίδης)

 

Η βαθμολογία:
1. Φαίακας Κέρκυρας 10
2. Φίλιππος Βέροιας 7
3. ΑΓΣ Ιωαννίνων 7 
4. Νίκη Βόλου 7 
5. Ικαροι Τρικάλων 6 
6. Εύαθλος Πολυκάστρου 5 
7. Ζέφυρος 5 
8. ΑΟΚ Βέροιας 5 
9. Ιωνικός 5 
10. ΑΠΣ Πτολεμαϊδα 5 
11. Νικόπολη Πρέβεζας 4 
12. Πρωτέας Γρεβενών 4
13. ΓΕ Αγρινίου 4

 

Σε ό,τι αφορά τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (2ος Βορρά), το ενδιαφέρον κεντρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Μακεδονικό και Ελευθερούπολη. Αμφότερες οι ομάδες πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία, παραμένοντας αήττητες μετά από τέσσερις αγωνιστικές και θέλουν μια ακόμα νίκη, ώστε να εκμεταλλευτούν πιθανό στραβοπάτημα της επίσης αήττητης ΜΕΝΤ, η οποία καλείται να περάσει από την έδρα του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Ο Πολύγυρος φιλοξενεί την ΑΕ Κομοτηνής, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την οδυνηρή ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου, με την οποία “έσπασε” το αήητητό του, ενώ η αήττητη εντός έδρας ΧΑΝΘ υποδέχεται τον Μαντουλίδη, θέλοντας επίσης τη νίκη, ώστε να παραμείνει κι αυτή κοντά στην κορυφή.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο κλειστό της Σίνδου, όπου αναμετρώνται ο τοπικός Αστέρας και ο Αίας Ευόσμου. Η ομάδα του Μπάμπη Δρακουλίδη μετράει δύο συνεχόμενες νίκες, ενώ ο Αίας από την άλλη, προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του Πολύγυρου, ωστόσο χάνει αρκετή από τη δυναμική της μακριά από τον Εύοσμο (0/2 εκτός έδρας).

Ντέρμπι ουραγών έχουμε στο Κένταυρος Καλλικράτειας-Ορφέας Ν. Σκοπού. Αμφότερες οι ομάδες αγνοούν τη χαρά της νίκης και θα παλέψουν για τη νίκη-χρυσάφι στο ντέρμπι με φόντο την παραμονή, ενώ την ίδια ώρα η Ευκαρπία υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σ’ ένα επίσης ενδιαφέρον παιχνίδι.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου (2ος Βορρά):

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Αγ. Παύλου 18.00 Κένταυρος Καλ.-Ορφέας Ν. Σκοπού Πετανίδου-Τσούλης (Δέλλας)

Μ. Τσικινας 19.00 ΧΑΝΘ-Μαντουλίδης Τσοκόλης-Κουκουλεκίδης (Μήτσιου)

Σίνδου 18.00 Αστέρας Σίνδου-Αίας Ευόσμου Λουλουδιάδης-Καρκαλέτσης (Φωτιάδης)

Πολύγυρου 18.00 Πολύγυρος-ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής Τζιοπάνος Γ.-Σελεβός (Κασαπίδης)

Μακεδονικού 18.00 Μακεδονικός-Ελευθερούπολη Ξέρας-Δολγυρας (Παραλικίδης)

Κομοτηνής 18.00 Κομοτηνή-ΜΕΝΤ Δημάδης-Εκίζογλου (Γκουρτζελίδης)

Ευκαρπίας 18.00 Ευκαρπία-Απόλλων Καλ. Φούτζηλας-Αγραφιώτης Γρ. (Σακελαρίου)

 

Η βαθμολογία

1. Μακεδονικός 8
2. Ελευθερούπολη 8
3. ΜΕΝΤ 8
4. ΑΟ Πολυγύρου 7
5. ΧΑΝΘ 7
6. Αστέρας Σίνδου 6
7. ΓΑΣ Κομοτηνή 6
8. ΠΣ Ευκαρπίας 6
9. Απόλλων Καλαμαριάς 6
10. Αίας Ευόσμου 5
11. ΑΕ Κομοτηνής 5
12. Μαντουλίδης 4
13. Κένταυρος Καλλικράτειας  4
14. Ορφέας Νέου Σκοπού  4