Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και το Basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής από τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος Όμιλος

1. Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

 Ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι για τον Γιάννη Μαλούτα, ο οποίος έχοντας 17 πόντους με 3 τρίποντα οδήγησε τον Πρωτέα στο 3/3 στο πρωτάθλημα και στην εύκολη νίκη (81-60) κόντρα στους Ίκαρους Τρικάλων στο κατάμεστο κλειστό των Γρεβενών.

2. Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος)

 Ο Εύαθλος κατέκτησε την Κυριακή που μας πέρασε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας της Μελίκης εκτός έδρας και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η εμφάνιση του έμπειρου γκαρντ ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και δύο τρίποντα.

3.  Αντώνης Χρύσης (ΑΓΣΙ)

 Ο Αντώνης Χρύσης ο οποίος ήρθε από την Καλλιθέα, απέκτησε αμέσως πρωταγωνιστικό ρόλο και απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι την ποιότητα του, έχοντας στη νίκη του ΑΓΣΙ επί του Μαντουλίδη (88-68) 25 πόντους με δύο τρίποντα.

4. Δημήτρης Μπόγδανος (Ολυμπιακός Βόλου)

 Μπορεί τα χρόνια να περνάνε για τον πολύπειρο 43χρονου «άσου», αλλά η επαφή του με το καλάθι δεν σταματά. Ο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στους Τιτάνες, πραγματοποιώντας μια απίστευτη εμφάνιση έχοντας  36 πόντους με τέσσερα τρίποντα.

5. Βασίλης Πάτρας (ΠΑΣ Γιάννινα)

 Ο Τρικαλινός φόργουορντ/σέντερ για ακόμα ένα παιχνίδι πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση, οδηγώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα έχοντας 23 πόντους με τρίποντα κόντρα στην Καλαμπάκα.

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Πρωτέας Γρεβενών)

 Η ομάδα του Μουρουζίδη φαίνεται να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και μάλιστα επιβεβαίωσε την πολύ καλή εικόνα των δύο πρώτων αγωνιστικών και στο ντέρμπι με τους Ίκαρους Τρικάλων, όπου ο Πρωτέας κέρδισε με διαφορά 21 πόντων (81-60).

2ος Όμιλος

1. Στέλιος Λεπτοκαρίδης (ΒΑΟ)

 Ο Στέλιος Λεπτοκαρίδης μετά από έναν χρόνο δανεισμού στον Αστέρα Σίνδου στον οποίο εντυπωσίασε, επέστρεψε στο ΒΑΟ και άρχισε να ξεχωρίζει και στον βυζαντινό όμιλο πραγματοποιώντας εξαιρετικό παιχνίδι με 20 πόντους και ένα τρίποντο κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης.

2. Δημήτρης Ντισλής (ΜΕΝΤ)

 Ο έμπειρος σκόρερ που την περσινή σεζόν κέρδισε την άνοδο από την Γ’ Εθνική με τον Μακεδονικό, επέστρεψε εκεί που ξεκίνησε μπάσκετ και την Κυριακή που μας πέρασε σημείωσε 22 πόντους με 3 τρίποντα, οδηγώντας την ΜΕΝΤ στην τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

3. Δημήτρης Σαμαράς (Απόλλων Καλαμαριάς)

Ο Δημήτρης Σαμαράς ήταν… on fire στο παιχνίδι με τον Αστέρα Σίνδου και έχοντας 20 πόντους με 5 τρίποντα στο κυριακάτικο παιχνίδι, οδήγησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα.

4. Δημήτρης Βογιατζής (ΔΕΚΑ)

 Ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ, ήρθε το καλοκαίρι στη ΔΕΚΑ μετά την περσινή επιτυχία με τον Φαίακα Κέρκυρας και αμέσως απέδειξε τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε. Ο Βογιατζής έχοντας 12 πόντους με 4 τρίποντα «καθάρισε» για την ΔΕΚΑ έξω από την περιφέρεια και βοηθώντας την να πάρει το διπλό στην Κομοτηνή επί του ΓΑΣ.

5. Θανάσης Χολέβας (Ευκαρπία)

 Η Ευκαρπία πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στην έδρα του Ζέφυρου (64-68), με το οποίο ανέβηκε στο 2-1 μετά το πέρας των τριών αγωνιστικών και στη νίκη αυτή εξαιρετική παρουσία είχε ο έμπειρος ψηλός ο οποίος ήταν ένας από τους διακριθέντες από την νικήτρια ομάδα.

Προπονητής: Πάνος Νομικός (ΒΑΟ)

Μετά από μια απολύτως επιτυχημένη τριετία στη ΜΕΝΤ, ο Πάνος Νομικός συνεχίζει την πολύ καλή αλλά αυτή τη φορά στον ΒΑΟ, με τον βυζαντινό όμιλο να έχει ξεκινήσει με επιτυχία το πρωτάθλημα και μάλιστα τη περασμένη Κυριακή όπου κέρδισε την εντυπωσιακή στις πρώτες αγωνιστικές Ασπίδα Ξάνθης που μέχρι εκείνη την μέρα δεν είχε ηττηθεί.