Ο χάρτης τόσο με τις περισσότερες πρωταθλήτριες ομάδες στις τοπικές λίγκες της χώρας όσο και εκείνος των συλλόγων που κατάφεραν να ανέλθουν στις εθνικές κατηγορίες και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπορεί να είναι σχεδόν έτοιμοι, αλλά μέχρι και τις 26 Ιουνίου δε θα γνωρίζουμε την πλήρη υπόστασή τους -αφού τότε θα λάβει χώρα το ειδικό πρωτάθλημα προβιβασμού στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία από τις ενώσεις των ΤΕ Χίου, ΤΕ Σάμου, ΤΕ Λέσβου, ΤΕ Δεδεκανήσου και ΕΣΚ. Κυκλάδων (22-26 Ιουνίου στην Αθήνα, όπως ενημέρωσε και η ΕΟΚ).

Τι θα γίνει εκεί;
Πολύ απλά οι 5 πρωταθλητές των εν λόγω κατηγοριών θα μονομαχήσουν μεταξύ τους για την ανάδειξη της μιας ομάδας που θα καπαρώσει το μοναδικό εισιτήριο ανόδου για την Γ’ Εθνική -με το επίσημο πρόγραμμα να μην αναμένεται πριν της 8 Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε πως ο οργανισμός που θα επικρατήσει έναντι των υπόλοιπων -αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά- θα «κολλήσει» στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, εκεί όπου περιμένουν βάσει της περσινής οικοδομής του γκρουπ ήδη Δάφνη*, ΒΑΟΛ Χίου, Ίκαρος Καλλιθέας*, Πικέρμι, Κορωπί, ΑΟΦ Πορφύρας και ΦΟ Βροντάδου.

*αναμένεται η τελική απόφαση για το ποια ομάδα εκ των Δάφνης και Ικάρου Καλλιθέας θα τερματίσει εν τέλει στη 2η θέση του γκρουπ, που θα τη φέρει σε αγώνες κατάταξης για την υπό συνθήκες άνοδό της στη Β’ Εθνική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Το περασμένο Σάββατο (4 Ιουνίου), πιστοποιήθηκαν τα τρία τελευταία εισιτήρια για την τελική φάση των εν λόγω πρωταθλημάτων, με τους Πανναξιακό, Καρλόβασι και ΝΟΘ να είναι εν τέλει εκείνες οι ομάδες που θα παλέψουν σε 2 περίπου βδομάδες από σήμερα για τον προβιβασμό τους στις εθνικές κατηγορίες.

Η ομάδα της Νάξου (πρωτάθλημα Κυκλάδων) κατάφερε να κάμψει πολύ εύκολα την αντίσταση του τελευταίου βαθμολογικά ΑΟ Ερμούπολης στην 6η και ύστατη αναμέτρησή της με 66-35 και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κυκλάδων αντί του Άρη Σύρου, ενώ η δε αρμάδα των Θυμιανών κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Χίου στην ιστορία της κερδίζοντας σε ένα συγκλονιστικό τελικό τους -ισόβαθμους στην κανονική διάρκεια της λίγκας- Ίωνες με 59-56.
Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ επικράτησε για δεύτερη φορά στο νήμα στους Τελικούς έναντι της Αναγέννησης (47-42) και κάνοντας το 2-0 επισφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Σάμο.

Αναλυτικά οι ομάδες του τουρνουά:

  • ΕΑ Καλύμνου (Δωδεκάνησα)
  • ΑΕ Καρλόβασι (Σάμος)
  • Πανναξιακός (Κυκλάδες)
  • Αιολικός (Λέσβος)
  • ΝΟΘ (Χίος)

Αναλυτικά η επί μέρους σύγκριση των στατιστικών τους στοιχείων:

Επίθεση:

  1. Αιολικός: 76 πόντοι μ.ο.
  2. ΝΟΘ: 72 πόντοι μ.ο.
  3. Πανναξιακός: 68 πόντοι μ.ο.
  4. ΕΑ Καλύμνου: 67 πόντοι μ.ο.
  5. Καρλόβασι: 65 πόντοι μ.ο.

Άμυνα:

  1. Καρλόβασι: 49 πόντοι μ.ο.
  2. Αιολικός: 50 πόντοι μ.ο.
  3. Πανναξιακός: 52 πόντοι μ.ο.
  4. ΝΟΘ: 63.5 πόντοι μ.ο.
  5. ΕΑ Καλύμνου: 65.5 πόντοι μ.ο.

Διαφορά πόντων:

  1. Αιολικός: +26 ανά βραδιά
  2. Πανναξιακός: +16 ανά βραδιά
    Καρλόβασι: +16 ανά βραδιά
  3. ΝΟΘ: +9.5 ανά βραδιά
  4. ΕΑ Καλύμνου: +2.5 ανά βραδιά

Ρεκόρ:

  1. Αιολικός: 7-0 (100% επιτυχία)
  2. Πανναξιακός: 5-1 (83% επιτυχία)
  3. Καρλόβασι: 6-2 (75% επιτυχία)
  4. ΕΑ Καλύμνου: 4-2 (67% επιτυχία)
    ΝΟΘ: 4-2 (67% επιτυχία)