Σε όλα τα πρωταθλήματα, μικρότερου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς, η σταθερότητα στην επίθεση και την άμυνα είναι το απόλυτο κλειδί για μια όσο το δυνατόν ανώτερη πορεία.
Ωστόσο, η Αριδαία αποδεικνύει πως υπάρχει και άλλος τρόπος -η ένωση της ουσίας και του θεάματος- προκειμένου μια ομάδα να βρίσκεται στα σαλόνια του βαθμολογικού πίνακα!

Αρχικά, η αρμάδα της Βόρειας Ελλάδας μετράει 3 νίκες και 5 ήττες στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επίδοση που τη φέρνει αφενός στο μόλις +1 βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού στις τοπικές κατηγορίες –σε έναν υπέροχα απρόβλεπτο όμιλο– αλλά και 4 βαθμούς από την άνοδο και τους Ναύαρχο Βότση και ΔΕΚΑ (υπενθυμίζεται πως ανεβαίνει μόνο ένας στη Β‘).

Σε μια πρώτη ματιά, το fun to watch πλάνο της φαίνεται να αποτυχαίνει –κάτι που δικαιολογεί και την απόλυση του Αναστάσιου Τζιόμαλη από την τεχνική ηγεσία πριν τα Χριστούγεννα– αλλά σε μια δεύτερη;

Ουσιαστικά, οι 4 από τις 5 ήττες της έχουν έρθει είτε στο καλάθι (διαφορά από έναν μέχρι τρεις πόντους) είτε στην παράταση (κόντρα στη ΔΕΚΑ), με την Καστοριά να είναι η μοναδική αρμάδα που κατόρθωσε να τους κερδίσει σχετικά άνετα (79-68).
Δεν θα κρίνουμε το κατά πόσο πρέπει ή όχι να λαμβάνεται υπ’ όψιν το αποτέλεσμα, αλλά αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως αν τα 50-50 παιχνίδια της κρίνονταν υπέρ της, αυτή τη στιγμή ο ΦΟ θα ήταν στην πρώτη θέση του γκρουπ…

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η Αριδαία σκοράρει 580 πόντους (72.5 κατά μέσο όρο) και δέχεται 570 (71 κατά μέσο όρο), σε μια αναλογία 143.5 πόντων ανά βραδιά στα ματς της, το μεγαλύτερο στον όμιλό της -κάτι που δικαιολογεί τη συγκυρία που τη φέρνει τόσο στην 2η καλύτερη επιθετικά θέση όσο και στη 2η χειρότερα αμυντικά!

Σε αυτό το κομμάτι, ο Άρης Γκαβέζος είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του συνόλου, με τον 21χρονο αθλητή να έχει σημειώσει στα 8 πρώτα ματς του στη φετινή σεζόν 140 πόντους (ήτοι 17.5 ανά βραδιά), όντας ένα από τα κυρίαρχα επιθετικά υπερόπλα της κατηγορίας.
Ταυτόχρονα, ο νεαρός σκόρερ είναι και ένας ατόφιος σουτέρ από μακρινή απόσταση παρά τη θέση του (Power Forward), με τον μέχρι πρότινος παίκτη των Γαλάζιων να έχει «γράψει» ήδη 12 τρίποντα (1.5 ανά βραδιά) -με τα 5 που είχε σημειώσει κόντρα στους Ικάρους Γιαννιτσών να φέρνουν τόσο μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του όσο και season high σε πόντους για τον ίδιο, που σταμάτησε στους 25, ολοκληρώνοντας ένα κρεσέντο τριών ματς με 70 συνολικά πόντους και 23 ανά βραδιά!

Με την αγωνιστική δράση του 2022 σε όλη τη μπασκετική Ελλάδα να έχει μπει στον… πάγο για τις επόμενες εβδομάδες, κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον της Αριδαίας στη Γ’ Εθνική, όπου παρά την ποιότητά της οφείλει να βρει τις νίκες για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη των τοπικών.
Ωστόσο, όσο συνεχίζει να αποδεικνύει πως και το θέαμα έχει θέση στον επαγγελματισμό, τότε ίσως και να δικαιούται κάτι παραπάνω από το 38% επιτυχίας της φέτος…