Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής συνεχίζεται με πλήρη δράση για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, καθώς από σήμερα το απόγευμα (29/10), μέχρι αύριο το βράδυ (30/10) θα είναι ασταμάτητη. Η αγωνιστική αυτή (4η για τον πρώτο όμιλο του Νότου και 3η για το δεύτερο όμιλο), προμηνύεται αρκετά δύσκολη για όσες ομάδες δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει, καθώς επισκέπτονται δύσκολες έδρες, με τους γηπεδούχους να έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν για ακόμη μία φορά τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χαρακτήρα στην φετινή τέταρτη τη τάξει κατηγορία.

Ξεκινάμε από τον δεύτερο όμιλο του Νότου αυτή την φορά, καθώς το πρώτο χρονικά παιχνίδι εντοπίζεται στη Σαντορίνη. Στις 17:00, το σύνολο του Χρήστου Κωνσταντινίδη υποδέχεται την Νίκη Αμαρουσίου, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα «σοκ» από Διαγόρα Δρυοπιδέων και Ιπποκράτη και να βρεθούν στηρίγματα του Μίλος Σάκοτα στο σκοράρισμα. Η ομάδα των Βορείων προαστίων, προέρχεται από μία μεγάλη «ανακούφιση» με την νίκη επί του Πανναξιακού κι επισκέπτεται για δεύτερη φορά νησί, μετά την πρεμιέρα στην Κρήτη, επιθυμώντας διαφορετική μοίρα από αυτή με τον ΟΦΗ. 

Στην αυριανή μέρα (29/10), για μερικούς μπορεί να θεωρηθεί και… πρωινή η αναμέτρηση στην Αταλάντη, ανάμεσα σε Λοκρό και Ιπποκράτη (12:00). Οι γηπεδούχοι, παίζουν για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους κι ένα γήπεδο-«στολίδι», ελπίζοντας να δοκιμάσουν το αήττητο των Κώων. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον Πανναξιακό, ο οποίος λίγο αργότερα (13:30) φιλοξενεί την Πεντέλη κι έχοντας δώσει πολλές φορές διαπιστευτήρια ότι έχει μία σκληρή έδρα, θα μπει με το «μαχαίρι στα δόντια» λόγω των δύο συνεχόμενων απωλειών στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν. Οι παίκτες του Κώστα Χαρτοματσίδη, θέλουν για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουν το ρόλο του φαβορί, όχι μόνο για το ματς, αλλά και ολόκληρο το πρωτάθλημα. 

Από τα τρία παιχνίδια που αρχίζουν στις 17:00, ο ΟΦΗ αρχικά φιλοδοξεί στην επάνοδο στις επιτυχίες, «εγκλωβίζοντας» στο πάντα «καυτό Γεντί Κουλέ» τον Κάδμο, με τον τελευταίο όμως να έχει δείξει πως όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο δυνατός είναι στη Γ’ Εθνική, αποδεχόμενος δύσκολες προκλήσεις. Σε ένα… ντέρμπι απογοητευμένων στην Νίκαια, ο Άρης και ο Προμηθέας Χαλανδρίου ψάχνουν για μία «σανίδα σωτηρίας», καθώς αν και είναι πολύ νωρίς, μία τρίτη συνεχόμενη ήττα είναι πιθανό να αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση, σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Τέλος, ο εντυπωσιακός, σε σύγκριση με τις αρχικές επιδιώξεις, Πόλις Καλλιθέας θέλει την πρώτη νίκη στο σπίτι του απέναντι στον Έσπερο Λαμίας, με την ομάδα της Φθιώτιδας να δείχνει πάντως πιο ισχυρή από πέρυσι και να θέλει να επανέλθει δυναμικά μετά το ρεπό της 2ης αγωνιστικής για το «δύο στα δύο».

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

1. Ιπποκράτης Κω 4 (2-0)
2. Διαγόρας Δρυοπιδέων 4 (2-0)
3. Κάδμος 4 (2-0)
4. Πεντέλη 4 (2-0)
5. Πόλις Καλλιθέας 3 (1-1)
6. Νίκη Αμαρουσίου 3 (1-1)
7. Έσπερος Λαμίας 2 (0-1)*
8. ΟΦΗ 2 (1-1)**
9. Πανναξιακός 2 (0-2)
10. Άρης Νικαιας 2 (0-2)
11. Σαντορίνη 2 (0-2)
12. Λοκρός Αταλάντης 1 (0-1)*
13. Προμηθέας Χαλανδρίου 1 (0-2)**

Οι ομάδες με * έχουν ένα αγώνα λιγότερο, ενώ οι ομάδες με ** έχουν ξεκινήσει λόγω τιμωρίας από το -1.

Η 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής:

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Θήρας 17.00 Σαντορίνη-Νίκη Αμαρουσίου Τσακαλογιάννης-Ελ Ανύ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 

Αταλάντης 12.00 Λοκρός-Ιπποκράτης Κω Λύρας-Τεφτίκης Σ. (Κάλφα)

Δ. Περιστεράκης 13.30 Πανναξιακός-Πεντέλη Κρεστενίτης-Κοτσίρης

Βαρδινογιάννειο 17.00 ΟΦΗ-Κάδμος Καρακωνσταντόπουλς-Σιδέρης (Ναλετάκης Γ.)

ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Άρης Νίκαιας-Προμηθέας Χαλ. Ραχιώτης-Ορφανός Εμμ. (Σωτηριάδης)

Εθν. Αντίστασης 17.00 Πόλις Καλλιθέας-Έσπερος Λαμίας Νάστος-Καββαδάς (Ντάβαρης)

Ρεπό: Διαγόρας Δρυοπιδέων

Στον πρώτο όμιλο του Νότου, μπαίνουμε στην τέταρτη «στροφή», εκεί όπου η Δάφνη Δαφνίου και ο Έσπερος Πατρών έχουν προς το παρόν ευκαιρία να έχουν μόνοι τους το αήττητο σε ισάριθμους αγώνες, με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης να έχει ρεπό. Η πρώτη βέβαια, πρέπει πρώτα να περάσει από την Πάτρα, μιας και η Αχαγιά την περιμένει, έχοντας την ψυχολογία της στα ύψη μετά το «διπλό» στην Τέντα επί της Καλαμάτας, και μάλιστα με αξιοσέβαστη διαφορά που δεν αποκλείεται να μετρήσει στο φινάλε (+8). Το συγκρότημα του Σπύρου Γκοργκόλη, από την πλευρά του, υποδέχεται την «πληγωμένη Μαύρη Θύελλα» και δείχνει να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο. Οι παίκτες του Θοδωρή Γιαννακόπουλου, «ποντάρουν» στο γεγονός, ότι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική θα παίξουν πλήρεις (εξαιρώντας την απουσία του Γιαννουκάκη που θα επιστρέψει το 2017), καθώς και το ότι οι αντίπαλοί τους προέρχονται από μεσοβδόμαδο ματς στην Ερμιονίδα.

Ο ΚΑΟΚ δεν έχει επίσης εύκολο έργο για να φτάσει στο «τρία στα τρία», επισκεπτόμενος τον Πειραιά και αντιμετωπίζοντας τον Πορφύρα. Με το ρεκόρ 1-2 στην πλάτη τους και περιμένοντας πάντα πολλά από τον Νίκο Βούλγαρη, οι γηπεδούχοι θα παλέψουν για να μείνουν αλώβητοι εντός έδρας. Η Ακράτα, από τη δική της πλευρά, οφείλει να ανταποκριθεί στη δεύτερη εκτός έδρας δοκιμασία της κόντρα στην Πεύκη, με την τελευταία να ψάχνει επειγόντως την πρώτη της νίκη και να μη μείνει ακόμη πιο πίσω, καθώς η αποτυχία σε τέσσερα παιχνίδια θα είναι ήδη δύσκολα διαχειρίσιμη. Η Ένωση Ιλίου, μοιάζει θεωρητικά να έχει μπροστά της ιδανικό αντίπαλο για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αλλά η Ερμιονίδα κάθε άλλο παρά εύκαμπτο «εμπόδιο» έχει αποδειχθεί έως τώρα, κερδίζοντας στην παράταση την Πεύκη και ούσα ανταγωνιστική για 30 περίπου λεπτά κόντρα στον Έσπερο. Ο Άκης Καλαϊτζάκης και ο Γιάννης Σκορδής βέβαια, έχουν να διαχειριστούν τις δυνάμεις των παικτών τους, που παίζουν τρίτο ματς σε μία εβδομάδα.

Σπουδαίος αγώνας για τις κατώτερες θέσεις της βαθμολογίας, είναι αυτός ανάμεσα σε Ίκαρο Καλλιθέας και Γλαύκο. Αμφότεροι ψάχνουν τη δεύτερη φετινή τους νίκη και ει δυνατόν με μία καλή διαφορά στο τέλος του ματς. Δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο στο φινάλε, καθώς φαίνεται οι μέχρι τώρα ενδείξεις φανερώνουν πως θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αν δε συμπορεύονται. Τέλος, ο Κεραυνός Αιγίου θέλει να κάνει επιτέλους «σεφτέ» απέναντι στον Άρη Πετρούπολης, κάτι που ισχύει και για την προερχόμενη από ρεπό ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου.

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες):

1. Δάφνη Δαφνίου 6 (3-0)
2. Ίκαρος Ν. Σμύρνης 6 (3-0)
3. Ακράτα 5 (2-1)
4. Αχαγιά ’82 5 (2-1)
5. ΚΑΟΚ 4 (2-0)*
6. Έσπερος ΑΟΠΑ 4 (2-0)*
7. Γλαύκος 4 (1-2)
8. Καλαμάτα 4 (1-2)
9. Πορφύρας 4 (1-2)
10. Ίκαρος Καλλιθέας 4 (1-2)
11. Ένωση Ιλίου 3 (1-1)*
12. Ερμιονίδα 3 (1-1)*
13. Κεραυνός Αιγίου 3 (0-3)
14. Πεύκη 3 (0-3)
15. Άρης Πετρούπολης 2 (0-2)*

Οι ομάδες με * έχουν ένα λιγότερο αγώνα.

Η 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής:

Παν. Σαλπέας 17.00 Πορφύρας-Κόρινθος Μπανασάκης-Κώτσου (Ευστρατίου)

Κ. Αχαϊας 17.00 Αχαγιά 82-Δάφνη Δαφνίου Κοτσιμπος-Μαγκαφάς (Θεοδοσόπουλος)

Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος-Καλαμάτα Λαζαρίδης-Ορφανός Ιορδ. (Κωστής)

Εσπέρου 17.00 Ίκαρος Καλ.-Γλαύκος Χριστινάκης-Καρανικόλα (Στράγκας)

Πεύκης 17.00 Πεύκη-Ακράτα Φάκαρος-Κουτσοδήμος (Δημητριάδης)

Β’ Κλ. Ιλίου 17.00 Ένωση Ιλίου-Ερμιόνη Ξάνθος-Καμήτσος (Παπαγιαννόπουλος)

Αιγίου 17.00 Κεραυνός Αιγίου-Άρης Πετρούπολης Λιότσιος-Τσιμπούρης (Παπαδόπουλος Γ.)

Ρεπό: Ίκαρος Νέας Σμύρνης