Από την προηγούμενη εβδομάδα, η δράση στη Γ’ Εθνική είναι πλήρης, με το δεύτερο όμιλο του Νότου και τους άλλους δύο του Βορρά να έχουν πια προστεθεί στις Κυριακές μας, οι οποίες είναι «γεμάτες» με συγκινήσεις στις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες. Οι μεγάλες «μάχες» του Νότου, ήταν δεδομένο πως θα κέντριζαν το ενδιαφέρον για τον πρώτο όμιλο, που αποτελεί έναν εκ των πιο ανταγωνιστικών όλων των εποχών, αλλά και ο δεύτερος «κρύβει» αρκετές εκπλήξεις, με «παγίδες» για όσες ομάδες φαντάζουν πιο δυνατές.

Στον πρώτο όμιλο για την τρίτη αγωνιστική, αρχικά, το ταλέντο συναντά την ομοιογένεια, ή αλλιώς ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης υποδέχεται την Ένωση Ιλίου. Ο Αλέξης Παπαδάτος, έχει δει την «αγία τριάδα» του που αποτελείται από τους Βελιζιώτη, Γραμματικό και Δορκοφίκη να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να έχει αφομοιώσει την φιλοσοφία του, περιμένοντας το ίδιο και από τους υπόλοιπους παίκτες που κατέχουν περισσότερο θέση ρολίστα, ώστε να στηρίξουν το σκοράρισμα της ομάδας του. Ο Μιχαλόπουλος και ο Καννάς μπορεί να αποτελέσουν «παράγοντες Χ», σημειώνοντας 14 και 12 πόντους αντίστοιχα στην επιτυχημένη εκτός έδρας αποστολή με την Πεύκη. Για την ομάδα της Δυτικής Αττικής, επιστρέφει από το ρεπό της και μετά το επιβλητικό 89-70 της πρεμιέρας κόντρα στην Πεύκη, με τις «παλιοσειρές» να δείχνουν το δρόμο και τη δυναμική του συνόλου του Γιάννη Καράμπελα, που έχει ως δυνατό του σημείο έναν εξαιρετικό «κορμό» επτά παικτών (Βαϊδάκης, Μπέλλας Γ., Μπέλλας Ο., Φουντάς, Τσολάκης, Στρατομήτρος, Γεωργιάδης).

Είναι λογικό, λοιπόν, να θεωρείται το ματς της αγωνιστικής αυτό της οδού Αρτάκης, χωρίς να παραμερίζονται τα υπόλοιπα. Η Δάφνη Δαφνίου, είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης που οφείλει να διατηρήσει το αήττητό της (μετά από δύο αγώνες), φιλοξενώντας τον Πορφύρα, που αναμένεται να στηριχθεί ξανά στις δυνάμεις του Νίκου Βούλγαρη. Το θετικό αποτέλεσμα είναι επιτακτική ανάγκη για τον Μάριο Δεσποτάκη και τους παίκτες του, εν αντιθέσει με τους Πειραιώτες, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχαν την αποστολή του να κερδίσουν την Καλαμάτα, μία από τις κύριες ανταγωνίστριες για τη σωτηρία. Η «Μαύρη Θύελλα» από την πλευρά της, θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στην Αχαγιά, αξιοποιώντας τη δυναμική του Κλειστού της Τέντας. Την ίδια ώρα, όμως, η πειστική έως τώρα παρουσία των Αχαιών και η καθυπόταξη του Γλαύκου την προηγούμενη εβδομάδα, είναι «σημάδια» για ένα μεγάλο ντέρμπι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το τρίποντο του Θανόπουλου στη λήξη του αγώνα με την Ακράτα, δίνει «φτερά» στον Έσπερο που μπήκε με ιδανικό τρόπο στη Γ’ Εθνική και απέναντι στο «συμπολίτη» Γλαύκο θέλει να πιστοποιήσει, ότι πρόκειται για έναν κύριο διεκδικητή της ανόδου, αφού έχει διατηρήσει το υλικό που θα έπαιζε στη Β’ Εθνική, αν το ΑΣΕΑΔ δε δικαίωνε την Αγία Παρασκευή. Στον Γλαύκο, δε θα είναι αρνητική μία ανταγωνιστική παρουσία, με δεδομένο ότι όχι μόνο επιβλήθηκε του Πορφύρα στην πρεμιέρα, αλλά ηττήθηκε και μόλις με πέντε πόντους από την Αχαγιά την προηγούμενη Κυριακή. Η Ακράτα, από τη δική της πλευρά, υποδέχεται χωρίς περιθώριο απώλειας τον μαχητικό Ίκαρο του Τάκη Πανούλια. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν ακόμη την «χημεία» τους σε ένα από τα πιο αξιοζήλευτα ρόστερ ολόκληρης της Γ’ Εθνικής και στην ομάδα της Καλλιθέας, υποτάσσοντας την Ερμιονίδα και παλεύοντας μέχρι τέλους στην πρώτη αγωνιστική με τον «συνονόματο» από την Νέα Σμύρνη, δεν απαγορεύεται το «κυνήγι» μίας «βόμβας».

Ο ΚΑΟΚ μπήκε δυναμικά με το «διπλό» στην Πετρούπολη και επιθυμεί να το «εξαργυρώσει» στην πάντοτε δυνατή έδρα του, απέναντι στον Κεραυνό Αιγίου, ο οποίος μετά και την ήττα από τη Δάφνη Δαφνίου στο «σπίτι» του, είναι πιθανό να βρίσκεται από τη Δευτέρα με την «πλάτη στον τοίχο». Τέλος, μία ιδιαίτερη «μάχη» για την παραμονή μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή ανάμεσα στην Ερμιονίδα και την Πεύκη. Αμφότερες έχουν εκκινήσει με ήττες το πρωτάθλημα (μία η γηπεδούχος, δύο η φιλοξενούμενη) και ο «σεφτές» για τον νικητή αναμένεται να έχει σπουδαίο αντίκτυπο, με στόχο να μην χάσουν από νωρίς την επαφή τους με τους ανταγωνιστές τους.

Η βαθμολογία σε 2 αγώνες:

1. Δάφνη Δαφνίου 4 (2-0)
2. Ίκαρος Ν. Σμύρνης 4 (2-0)
3. Αχαγιά ’82 3 (1-1)
4. Γλαύκος 3 (1-1)
5. Πορφύρας 3 (1-1)
6. Ακράτα 3 (1-1)
7. Καλαμάτα 3 (1-1)
8. Ίκαρος Καλλιθέας 3 (1-1)
9. Ένωση Ιλίου* 2 (1-0)
10. Έσπερος Πατρών* 2 (1-0)
11. ΚΑΟΚ* 2 (1-0)
12. Κεραυνός Αιγίου 2 (0-2)
13. Άρης Πετρούπολης 2 (0-2)
14. Πεύκη 2 (0-2)
15. Ερμιονίδα* 1 (0-1)

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η 3η αγωνιστική:

ΔΑΚ Κορίνθου 17.00 Κόρινθος-Κεραυνός Αιγίου Αναστασίου-Φασόλης (Τρίγκα)

1ο Μάνδρας 17.00 Δάφνη Δαφνίου-Πορφύρας Καλογερόπουλος Φ.-Αργυρούδης (Ζώης)

Τέντας 17.00 Καλαμάτα-Αχαγιά 82 Σπυρόπουλος Σπ.-Σκαλτσής (Γιαλικάρης)

Γλαύκου 17.00 Γλαύκος-Έσπερος Π. Νάστος-Τσιμπούρης (Θεοδοσόπουλος)

Ακράτας 17.00 Ακράτα-Ίκαρος Καλλιθέας Μαντήλας-Σταθόπουλος (Κωστής)

Ερμιόνης 17.00 Ερμιόνη-Πεύκη Μαγκαφάς-Ρίζος (Ζάρκος)

Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμύρνης-Ένωση Ιλίου Στρέμπας-Λύρας (Παπαδόπουλος Κ.)

Ρεπό: Άρης Πετρούπολης

Στον δεύτερο όμιλο, η δεύτερη «στροφή» έχει ήδη ξεκινήσει με τον πρωτοφανή «θρίαμβο» του Ιπποκράτη Κω, ο οποίος προέβη σε απογευματινό «περίπατο» με 98-33 επί της ΑΕ Σαντορίνης, σε ματς που δεν αντέχει σε κριτική. Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά σε Πεντέλη και ΟΦΗ, με την ομάδα των Βορείων προαστίων να θέλει να αποδείξει πως η τρομερή θερινή της ενίσχυση (Καρούζος, Μαλούκος) μπορεί να την φέρει σε θέση ισχύος σε αυτό τον όμιλο. Οι Κρητικοί, έχοντας επανέλθει στην κατηγορία και στέλνοντας το πρώτο «μήνυμα» στην εντός έδρας νίκη με την Νίκη Αμαρουσίου, θα «τεστάρει» τις δυνάμεις της κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, για να φτάσει σε ένα πρώτης τάξης συμπέρασμα, αναφορικά με το πού μπορεί να φτάσει και με δεδομένο το γεγονός, ότι λίγοι θα περάσουν από το «Γεντί Κουλέ».

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έκανε επίδειξη δύναμης στη Σαντορίνη και το «εμπόδιο» του Λοκρού Αταλάντης που κάνει τη δική του πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, μοιάζει εφικτό για ένα ιδανικό «δύο στα δύο». Ο ενθουσιασμός των φιλοξενούμενων, όμως, που θα έχουν ως βάση τους «πύργους» Ντέντα και Θώδο, αποτελούν στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα. Ο Κάδμος έχει επίσης μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, υποδεχόμενος στο «φρούριο» της Θήβας τον Άρη Νικαίας. Μπορεί να μην το παραδέχονται στη γηπεδούχο ομάδα, αλλά οι επιδιώξεις είναι υψηλές και σε αυτή την περίπτωση, το «ροζ φύλλο» αποτελεί αναμφισβήτητα ένα «πρέπει», ενώ ο Άρης αναζητά μία καλή παρουσία μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Πεντέλη.

Σπουδαία ματς για την υπόθεση της παραμονής και της απόκτησης πλεονεκτήματος σε μεταξύ τους αγώνες σε πιθανές ισοβαθμίες, είναι αυτά σε Μαρούσι και Χαλάνδρι. Η Νίκη Αμαρουσίου, αρχικά, αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό και αμφότεροι είναι «πληγωμένοι» από την ήττα στην πρεμιέρα από ΟΦΗ και Ιπποκράτη αντίστοιχα. Η πρώτη νίκη της σεζόν και μάλιστα απέναντι σε ανταγωνιστή, θα είναι «βάλσαμο» και για τις δύο. Το ίδιο ισχύει για τον Προμηθέα Χαλανδρίου και τον Πόλις Καλλιθέας, αν και μάλλον η εξαιρετική παρουσία του νεανικού συγκροτήματος του Ιορδάνη Μουριχίδη απέναντι στον Κάδμο, τους δίνει ένα «ελαφρύ» προβάδισμα.

Η βαθμολογία σε έναν αγώνα:

1. Ιπποκράτης Κω 4 (2-0)*
2. Διαγόρας Δρυοπιδέων 2 (1-0, 86-56)
3. Έσπερος Λαμίας 2 (1-0, 93-63)
4. ΟΦΗ 2 (1-0, 88-80)
5. Πεντέλη 2 (1-0, 83-75)
6. Κάδμος 2 (1-0, 78-75)
7. ΑΕ Σαντορίνης 2 (0-2)*
8. Πανναξιακός 1 (0-1, 66-68)
9. Πόλις ΑΣ Καλλιθέας 1 (0-1, 75-78)
10. Νίκη Αμαρουσίου 1 (0-1, 88-80)
11. Άρης Νίκαιας 1 (0-1, 75-83)
12. Προμηθέας Χαλανδρίου 1 (0-1, 93-63)
13. Λοκρός Αταλάντης 0 (0-0)**

(*) Έχουν έναν αγώνα παραπάνω
(**) Έχει πραγματοποιήσει το ρεπό του

Η 3η αγωνιστική:

Ιπποκράτης Κω – ΑΕ Σαντορίνης 98-33

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Λοκρός Χριστινάκης-Καρανικόλα(Ζερβούδης)

2ο Λ. Αμαρουσίου 14.30 Νίκη Αμαρουσίου-Πανναξιακός Κώτσου-Χατζημάρκος (Αλετρας)

Ν. Πεντέλης 17.00 Πεντέλη-ΟΦΗ Φάκαρος-Ντάνος (Παπαγιαννόπουλος)

Θήβας 17.00 17.00 Κάδμος-Άρης Νίκαιας Κρεσταινίτης-Κουτσοδήμος (Χριστοδούλου Γ.)

Πεύκης 17.15 Προμηθέας Χαλ.-Πόλις Καλλιθέας Αποστολίδης-Αντωνιάδης (Παπαδόπουλος Στ.)

Ρεπό: Έσπερος Λαμίας