Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και το Basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής από τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος Όμιλος

1. Θανάσης Γραμματίκας (Ηλυσιακός)

 Ο έμπειρος γκαρντ που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στον Ιωνικό Ν.Φ. όντας πέρυσι αντίπαλος της τωρινής του ομάδας στα πλέι οφ της Α’ ΕΣΚΑ, επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι στην ομάδα την οποία ανδρώθηκε, τον Ηλυσιακό και πολύ γρήγορα ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του. Ο 31χρονος άσσος, ήταν ένας από τους διακριθέντες στη νίκη-θρίλερ του Ηλυσιακού κόντρα στο Πέρα με 72-71 που κρίθηκε κυριολεκτικά στο σουτ, έχοντας 20 πόντους με 4 τρίποντα.

2. Κώστας Μουμπάρακ (Ιωνικός ΝΦ)

 Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει πως βρίσκεται ο Κώστας Μουμπάρακ στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που απέδειξε και στο παιχνίδι του Ιωνικού Ν.Φ. κόντρα στην Καλαμάτα. Ο έμπειρος σκόρερ είχε συνολικά 21 πόντους, σημειώνοντας τρία σουτ τριών πόντων ενώ παράλληλα μάζεψε 18 ριμπάουντ. Ο ταλαντούχος παίκτης πραγματοποίησε ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση και οδήγησε την ομάδα του στο ”διπλό” με 76-62.

3. Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

 Ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Καράβολα που οδήγησε το Αιγάλεω στη 3η του νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, διατηρώντας το παράλληλα στη κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ιωνικό και την Μεγαρίδα. Ο ηγέτης του Αιγάλεω είχε 27 πόντους ”βομβαρδίζοντας” το αντίπαλο καλάθι 4 φορές από τη γραμμή του τριπόντου και οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί της Κηφισιάς με σκορ 91-82.

4. Δημήτρης Λυμπέρης (Αχαγιά ’82)

 Η Αχαγιά ’82 πήρε άνετη νίκη κόντρα στον Λέοντα με 107-72, με την Πατρινή ομάδα να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα συνδυάζοντας πολύ σκορ και θέαμα μαζί. Ένας από τους διακριθέντες της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Λυμπέρης ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην εύκολη νίκη, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους και 4 τρίποντα.

5. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Ακράτα)

 Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης αποκτήθηκε από την Ακράτα για το κάτι παραπάνω και ο έμπειρος ψηλός δείχνει με το καλημέρα την κλάση του. Δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Βεσκούκη, ο έμπειρος ψηλός οδήγησε την Ακράτα στη νίκη με 94-86 επί του Άρη Νίκαιας, με την οποία η Πελοποννησιακή ομάδα επέστρεψε στις νίκες, τελειώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους.

Προπονητής: Θανάσης Θωμόπουλος (Ηλυσιακός)

Ο Ηλυσιακός πήρε το θρίλερ στο κλειστό «Αντώνης Φώτσης» κόντρα στο Πέρα με 72-71 και κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη. Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα η ομάδα των Ιλισίων, πήρε το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα, με τον Θανάση Θωμόπουλο να παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί από τη νίκη της αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

2ος Όμιλος

1. Ανδρέας Χρονόπουλος (ΚΑΠ)

Η ΚΑΠ μετά την ήττα στη Ρόδο στο Βενετόκλειο από την Καλλιθέα, φαίνεται πως… «ξύπνησε» και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εντός έδρας του Άρη Θήβας με 76-70. Η Αγία Παρασκευή είχε σε πολύ καλή μέρα τον έμπειρο Ανδρέα Χρονόπουλο, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στις νίκη με τους 16 πόντους που πέτυχε.

2. Γιώργος Μόσορας (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

 Με τον ταλαντούχο γκαρντ, Γιώργο Μόσορα, να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης κατάφερε να ανέβει στο 2-1 μετά τη νίκη του επί της Χαλκίδας με σκορ 67-59. Ο Μόσορας ”βομβάρδισε” από την περιφέρεια το αντίπαλο καλάθι με 5 τρίποντα ενώ τελείωσε το παιχνίδι με συνολικά 17 πόντους.

3. Τάσος Τροβάς (ΒΑΟΛ Χίου)

 Ο έμπειρος φόργουορντ κατάφερε και συνδύασε μια πολύ καλή εμφάνιση με τη νίκη της ομάδας του επί της Καλλιθέας με 75-67. Ο Τροβάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Χίου και πραγματοποιώντας μια πολύ μεστή εμφάνιση, τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στη 2η της νίκη.

4. Θανάσης Κοντός (Μελίσσια)

Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ ανανέωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε το συμβόλαιο του με τα Μελίσσια και φαίνεται να εκμεταλλεύεται πλήρως την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει η ομάδα, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές για την ανατροπή κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου με τους 21 πόντους που πέτυχε.

5. Σπύρος Κανελλόπουλος (ΕΦΑΟΖ)

Ο ΕΦΑΟΖ επικράτησε του Κορωπί με 72-62 παίρνοντας την 2η του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον νεαρό σέντερ, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ομάδας του Ζωγράφου, να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι και να αναδεικνύεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους.

Προπονητής: Θοδωρής Γιαννακόπουλος (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Ο φιλόδοξος προπονητής ανέλαβε τον Ίκαρο σε μια δύσκολη περίοδο, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Β’ Εθνική. Στα πρώτα παιχνίδια όμως έχει δείξει ένα πολύ καλό σύνολο ενώ την αγωνιστική που μας πέρασε, στη προσωρινή έδρα της ομάδας, το ΣΕΦ, πήρε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα στην Χαλκίδα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.