Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και το Basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής από τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος Όμιλος

1. Φίλιππος Μοσχοβίτης (Κηφισιά)

 Ακόμα μια ηγετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ που έχοντας 21 πόντους με 2 τρίποντα και εξαιρετική απόδοση στις δύο πλευρές του παρκέ, οδήγησε την Κηφισιά στην νίκη επί του Ληξουρίου.

2. Ντίνος Σβερκούνος (Λέοντας)

 Ο Ντίνος Σβερκούνος ήταν καθοριστικός στη μεγάλη νίκη του Λέοντα κόντρα στη Καλαμάτα που ήρθε με απίστευτη ανατροπή. Έχοντας 17 πόντους με τέσσερα τρίποντα, αλλά και σημειώνοντας το τρίποντο που «σκότωσε» τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 69-63 στα 20″, πολύ δύσκολα δεν θα έμπαινε στη κορυφαία πεντάδα.

3. Νίκος Πέττας (Ιωνικός ΝΦ)

Το 4/4 έκανε στο πρωτάθλημα ο Ιωνικός, με την ομάδα της Νέα Φιλαδέλφειας να επικρατεί του Κεραυνού Αιγίου πολύ εύκολα (80-59). Ο πολύπειρος σκόρερ ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι εντυπωσιακός σταματώντας στους 29 πόντους, σκοράροντας μάλιστα τους 15 από τους 27 πόντους των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο.

4. Μάκης Θέος (Μεγαρίδα)

 Έχοντας σημειώσει και τους 17 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο και στη παράταση ο Μάκης Θέος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στη μεγάλη ανατροπή της Μεγαρίδας κόντρα στην Ακράτα.

5. Παναγιώτης Βύρλας (Έσπερος Πατρών)

Ο νεαρός σέντερ εκμεταλλεύεται κάθε φορά την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Σπύρος Δεράος στον Έσπερο Πατρών και πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας τους 20 πόντους από τους 65 της ομάδας του στον θρίαμβο επί του Ηλυσιακού.

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα)

Την νίκη της αγωνιστικής πέτυχε το σύνολό του κόντρα στην Ακράτα, καθώς κατάφερε να επιστρέψει από το  -11 και ενώ έμενε περίπου ενάμισι λεπτό για τη λήξη. Έτσι, η ομάδα από τα Μέγαρα έκανε το 4/4 με τον Γιώργο Μάνταλο να έχει μεγάλο μερίδιο στη νίκη αλλά και στην πορεία της ομάδας.

2ος Όμιλος

1. Στέλιος Καλεμτζάκης (Άρης Θήβας)

 Ο Άρης Θήβας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Γιώργου Ματσαγγούρα να έχει σε πολύ καλή μέρα τον Στέλιο Καλεμτζάκη ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 5 τρίποντα.

2. Δημήτρης Δρίβας (ΕΦΑΟΖ)

 Δεν θα μπορούσε να λείπει από την κορυφαία πεντάδα ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον ΕΦΑΟΖ. Ο Δρίβας χάρισε με καλάθι του τη νίκη στην ομάδα του Ζωγράφου κόντρα στον ΒΑΟΛ Χίου ενώ παράλληλα είχε 16 πόντους με δύο τρίποντα.

3. Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου (ΟΦΗ)

 Σε ένα παιχνίδι που δεν κυμάνθηκε σε χαμηλό σκορ, τα τέσσερα τρίποντα του Τσερκιτζόγλου αλλά και οι 16 πόντοι ήταν πολύ σημαντικοί ώστε η Κρητική ομάδα να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Τσερκιτζόγλου έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την σεζόν, το οποίο και απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι.

4. Θανάσης Κόντος (Μελίσσια)

 Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις ο 23χρονος ψηλός, όντας για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του. Τα Μελίσσια νίκησαν το Κορωπί εκτός έδρας με 87-82, με τον Θανάση Κόντο να τελειώνει το παιχνίδι με 19 πόντους και τρία τρίποντα.

5. Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Ο αρχηγός του Λοκρού συνδύασε την δεύτερη νίκη της ομάδα του με μια απίστευτη εμφάνιση. Ο Μάτος σημείωσε τους 31 πόντους από τους 76 που πέτυχε ο Λοκρός οδηγώντας τον στη νίκη με 76-61 κόντρα στην ΚΑΠ.

Προπονητής: Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας)

 Μπορεί κανένας παίκτης από τον Αργοναύτη Τριγλίας Ραφήνας να μην ξεχώρισε εξαιτίας της πολύ καλής απόδοσης που είχαν αρκετοί παίκτες, αλλά το σύνολο του Γιώργου Γιαννακόπουλου να παίρνει ένα πολύ σημαντικό «διπλό» στο Σχηματάρι και να έχει μέχρις στιγμής το απόλυτο σε τέσσερις αγώνες.