Το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 12ης αγωνιστικής (15ης για τον 3ο όμιλο) της Γ’ Εθνικής, αναφέροντας παράλληλα και 3 επιπλέον επιλογές που οριακά έμειναν εκτός λίστας.

 

1) Αντώνης Σκλήβας – Διαγόρας

Μπορεί ο Διαγόρας να τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Δρομείς, μπορεί να βρέθηκε πολλάκις με την πλάτη στον τοίχο, όμως ο Αντώνης Σκλήβας δήλωνε συνεχώς «παρών» στο παρκέ της Τρίπολης καταφέρνοντας να χαρίσει ακόμα μια νίκη -την 7η συνεχόμενη- στην ομάδα του.

Ο έμπειρος «ψηλός τελείωσε το ντέρμπι 50 λεπτών κόντρα στους Αρκάδες με 23 πόντους αλλά και πολλά clutch καλάθια στο φινάλε, όταν μαζί με τον Μπόζιτς κράτησαν ζωντανούς τους Ροδίτες παρά τις πάμπολλες απουσίες -ένα αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην κορυφή του 1ου ομίλου.

2) Γιώργος Μόσορας – Σοφάδες

Ακόμα και αν δεν είχε κάνει πολλές προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, ο Γιώργος Μόσορας έδειξε με το «καλημέρα» στη Γ’ Εθνική το πλούσιο ταλέντο του στον επιθετικό τομέα, με τον νεαρό γκαρντ να σταματάει στους 27 ολόκληρους πόντους στο ντεμπούτο του με τον ΓΣ Σοφάδων!

Μάλιστα, αυτή του η τρομερή απόδοση συνδυάστηκε και με το ροζ φύλλο αγώνα, με την αρμάδα της Καρδίτσας να συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον 4ο όμιλο και με την 6η νίκη στα τελευταία 7 ματς να ανέλθει στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα (με αγώνα λιγότερο).

3) Σταύρος Καμαρινός – Δίωνας

Μετά από 4 ήττες μακριά από την Κυπαρισσία τη φετινή σεζόν, ο Δίωνας κατόρθωσε να φτάσει σε ένα ιστορικό διπλό την Κυριακή στην Αμαλιάδα, καταβάλλοντας την αντίσταση της ανώτερης βαθμολογικά Σφήκας με 7 πόντους (59-66).

Απόλυτος πρωταγωνιστής φυσικά σε αυτήν την σπουδαία για πολλούς λόγους νίκη δεν ήταν άλλος από τον Σταύρο Καμαρινό, ο οποίος με τους 23 πόντους που πέτυχε -μαζί με 3 εύστοχα τρίποντα- συνέβαλε τα μάλα στη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της ομάδας του!

4) Γιώργος Αποστολίδης – Ναύαρχος Βότσης

Το μεγάλο ντέρμπι της εβδομάδας στον 5ο όμιλο δεν ήταν άλλο από τη μονομαχία της Καστοριάς με τον Ναύαρχο Βότση, με την αρμάδα της Θεσσαλονίκης να αλώνει την πόλη της Βόρειας Ελλάδας χάρις σε μια εκπληκτική 4η περίοδο, όταν με επί μέρους σκορ της τάξης του 15-23 «καθάρισε» το ματς.

Ο Γιώργος Αποστολίδης ήταν συγκλονιστικός από μεριάς του και με 19 πόντους (πρώτος σκόρερ της ομάδας του/ δεύτερος του αγώνα) χάρισε την ελπίδα ανόδου στο συγκρότημά του.

5) Γιάννης Δασκαλόπουλος – Σταυρούπολη

Ο πρώτος σκόρερ της Γ’ Εθνικής για 2η συνεχή εβδομάδα δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Δασκαλόπουλο, ο οποίος με 29 ολόκληρους πόντους χάρισε στη Σταυρούπολη άλλη μια νίκη στον 6ο όμιλο -αυτή τη φορά κόντρα στην ανεβασμένη Ελπίδα Αμπελοκήπων– συνεχίζοντας έτσι τη μοναδική του σεζόν.

 

*τα νούμερα αναλογούν στη σειρά καταχώρησης, όχι στις θέσεις στο παρκέ

Οριακά δε μπήκαν οι:

Τραπεζανόγλου – Ελπίδα
Τζιβελέκας – Δάφνη
Πεταλωτής – Αριστοτέλης Φλώρινας

Προπονητής: Χρήστος Μυριούνης – Δίωνας

Η ιστορική νίκη του Δίωνα δεν είχε μονάχα τα πιτσιρίκια και τον τρομερό Καμαρινό αλλά και ένα μοναδικό κοουτσάρισμα από έναν άνθρωπο που άλλαξε άρδην την εικόνα μιας ομάδας που εκκίνησε τη σεζόν με 4 αποτυχίες σε ισάριθμα ματς, τον Χρήστο Μυριούνη!

Δεν είναι μόνο η εν λόγω επιτυχία αλλά και το γεγονός πως από τη στιγμή που ανέλαβε, η αρμάδα της Κυπαρισσίας μετράει 4 νίκες σε 7 απόπειρες και δείχνει ξανά ζωντανή στη μάχη της παραμονής σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Οριακά δε μπήκαν οι:

Μπελαλίδης – Νίκαια 2012
Βισκαδουράκης – Εργοτέλης