Το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 13ης αγωνιστικής (16ης για τον 3ο όμιλο) της Γ’ Εθνικής, αναφέροντας παράλληλα και 3 επιπλέον επιλογές που οριακά έμειναν εκτός λίστας.

 

1) Βασίλης Μαϊστρέλης – Εργοτέλης

Ο Βασίλης Μαϊστρέλης δεν πραγματοποίησε απλά την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κόντρα στην Καλαμάτα -εκτινάσσοντας την απόδοσή του από τους 5 πόντους κατά μέσο όρο στους 18- αλλά χάρισε με μυθικό τρίποντο τη νίκη-ανατροπή στην ομάδα του, τον Εργοτέλη, στο τελευταίο μάλιστα δευτερόλεπτο!

Αν αναλογιστεί κανείς αφενός το γεγονός πως οι Κρητικοί βρίσκονταν στο -9 με μόλις 2 λεπτά για το απόλυτο φινάλε και αφετέρου το ότι πλέον διεκδικούν επί ίσοις όροις την άνοδο στη Β’ Εθνική, γίνεται αντιληπτό πόσο καίρια ήταν η παρουσία του στο παρκέ της Μεσσηνίας.

2) Γιάννης Γκίνης – Κορωπί

Μπορεί η μάχη της παραμονής να κριθεί λογικά ανάμεσα σε Τελεθριακό και ΦΟ Βροντάδου, αλλά το Κορωπί κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σπουδαία νίκη κόντρα στον ΑΟΦ Πορφύρας στο νήμα (73-72), αποτέλεσμα που το ανεβάζει στους 17 βαθμούς -4 περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Και σε αυτό το συμβάν δεν υπήρχε πιο κομβικός παράγοντας από τον Γιάννη Γκίνη, που δεν είχε… γκίνια και σημείωσε 29 ολόκληρους πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα στο Κυριακάτικο ματς!

3) Δημήτρης Καραδολάμης – Πεύκη

Ο ΑΟ Πεύκης τα έβρισκε σκούρα για 3 περιόδους στο αθηναϊκό ντέρμπι με την Ελευθερία Μοσχάτου, αλλά ο Δημήτρης Καραδολάμης ήταν ο άνθρωπος που του χάρισε μια ηχηρή αποτελεσματικότητα στην επίθεση με τους 17 πόντους (με 3 εύστοχα τρίποντα) που πέτυχε.

Έτσι, το συγκρότημα του coach Κτιστάκη κατάφερε να ανέλθει στην πρώτη θέση -έστω και προσωρινά- του 3ου ομίλου έναντι του ΑΟ Μυκόνου και μπορεί να χαλαρώσει στο επερχόμενο ρεπό που ακολουθεί ακόμα περισσότερο.

4) Γιώργος Μοσόρας – Σοφάδες

Μετά τους 27 πόντους που πέτυχε στο ντεμπούτο του με τους Σοφάδες κόντρα στην ΑΕ Καναλακίου, ο Γιώργος Μόσορας ήταν συγκλονιστικός και κόντρα στον Αμπελώνα, όπου με 32 πόντους οδήγησε την αρμάδα του στην 5η σερί της νίκη στον 4ο όμιλο.

Μάλιστα, μετά το μόλις 1 εύστοχο τρίποντο της πρεμιέρας του, ο νεαρός σκόρερ σημείωσε 4 στον εν λόγω αγώνα, κάτι που ανέπτυξε ακόμα περισσότερο τη συνολική του απόδοση.

5) Μιχάλης Πολίτης – Αλμυρός

Ο ΓΣ Αλμυρού δυσκολευόταν φανερά κόντρα στην τελευταία του 4ου γκρουπ Νίκαια 2012, με το σκορ μετά τα πρώτα 30 λεπτά να έγκειται στο 57-59.
Τότε όμως, μίλησε ο Μιχάλης Πολίτης, με τον ικανό σκόρερ να συνεχίζει τη σούπερ χρονιά του με 27 πόντους (και 4 εύστοχα τρίποντα), βοηθώντας την αρμάδα του να περάσει στο νήμα (74-76) από την τοπική Λάρισα.

*τα νούμερα αναλογούν στη σειρά καταχώρησης, όχι στις θέσεις στο παρκέ

Οριακά δε μπήκαν οι:

  • Καμπέρης – ΑΟΚ Βέροιας
  • Ζωιτσάκος – Σοφάδες
  • Μοτσενίγος – Μίλωνας

Προπονητής: Γιάννης Βισκαδουράκης – Εργοτέλης

 

Φυσικά για να επιστρέψει μια ομάδα στη διεκδίκηση ενός ματς ενόσω βρίσκεται πίσω με σχεδόν διψήφια διαφορά πόντων 2 λεπτά πριν το τέλος δεν αρκούν μονάχα τα σουτ και οι άμυνες των παικτών αλλά επιβάλλεται και το σωστό coachάρισμα από τον μαέστρο τους, με τον Γιάννη Βισκαδουράκη να βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα και να οδηγεί τον Εργοτέλη στην άλωση της «Τέντας»!

 

Οριακά δε μπήκαν οι:

  • Γκαμούρας – ΑΟΚ Βέροιας
  • Δρακόπουλος – Κορωπί