Το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 14ης αγωνιστικής (18ης για τον 3ο όμιλο) στη Γ’ Εθνική, αναφέροντας παράλληλα και 3 επιπλέον επιλογές που οριακά έμειναν εκτός λίστας.

1) Παπαδιονυσίου – Ίκαρος

35 πόντοι. 10 τρίποντα. 4η σερί νίκη.

Ο Γιώργος Παπαδιονυσίου ήταν σε ημιάγρια κατάσταση κόντρα στον Τελεθριακό, που έβαλε δύσκολα για ένα ολόκληρο ημίχρονο στον Ίκαρο, με τον ικανό σκόρερ να συνεχίζει το «καυτό» του διάστημα τη φετινή σεζόν και να φέρνει την αρμάδα της Καλλιθέας -έστω και με παιχνίδι περισσότερο- στην κορυφή του 2ου ομίλου μαζί με τον ΑΟΝΣ «Ο Μίλων».

2) Αγγελόπουλος – Ιωνικός

Ο Ιωνικός κατάφερε να γίνει η δεύτερη μόλις ομάδα τη φετινή σεζόν που κάμπτει την αντίσταση της πρωτοπόρου Σταυρούπολης, με τον Αγγελόπουλο να είναι φυσικά ο κύριος παράγοντας επ’ αυτού, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 25 ολόκληρους πόντους αλλά και 4 εύστοχα τρίποντα.

Μάλιστα, ο σύλλογος της Ιωνίας κατάφερε να πάρει και τη διαφορά του πρώτου ματς με το τελικό 88-83 και μειώνοντας στον έναν βαθμό την απόστασή του από την κορυφή (25 έναντι 26) να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

3) Τζουβάρας – Ανατόλια

Το Ανατόλια έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη την Κυριακή (13/3) αναφορικά με την παραμονή του στον 5ο όμιλο, με το κολέγιο της Θεσσαλονίκης να περνάει έστω και στο νήμα από την έδρα της παραπαίουσας το τελευταίο διάστημα Καστοριάς.

Και σε αυτήν την απέραντη επιτυχία, που το έφερε κατά 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο Αλέξανδρος Τζουβάρας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 20 πόντους και 2 τρίποντα -όντας ο πρώτος σκόρερ τόσο της ομάδας του όσο και της μονομαχίας!

4) Λεπενιώτης – Τρίκαλα

Μπορεί οι ελπίδες τους να μην είναι πάρα πολλές για την άνοδο από τον 4ο όμιλο, ωστόσο τα Τρίκαλα δεν θα σταματήσουν ποτέ να παλεύουν γι’ αυτήν –με τη μεγάλη νίκη, η οποία έσπασε και το αήττητό του, επί του Σπάρτακου Ιωαννίνων ήταν η απόλυτη απόδειξη!

Ο Γιώργος Λεπενιώτης ήταν ξανά εκ των κορυφαίων της ομάδας του με 17 πόντους και παρά το γεγονός ότι φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, δεν άφησε τον σύλλογο της Θεσσαλίας απροστάτευτο στο τελευταίο του χαρτί για την άνοδο στη Β’ Εθνική.

5) Τζιβελέκας – Δάφνη

Ακόμα μια 30άρα για τον Γιάννη Τζιβελέκα, ο οποίος πήρε ξανά από το χέρι τον ΑΟ Δάφνης στο δύσκολο παιχνίδι με την ανεβασμένη ΑΕ Πικερμίου, που μετρούσε σειρά νικών.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της αθηναϊκής ομάδας τελείωσε το ματς με 32 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα βοηθώντας την αρμάδα του coach Σμυρνιώτη να φτάσει τους 22 βαθμούς, απέχοντας πλέον μόλις ένα βαθμό από την κορυφή του 2ου ομίλου.

*τα νούμερα αναλογούν στη σειρά καταχώρησης, όχι στις θέσεις στο παρκέ

Οριακά έμειναν εκτός οι:

  • Φιλιππόπουλος – Νίκαια 2012
  • Τζιαννής – Τρίκαλα
  • Διγενής – Αγριά

Προπονητής) Χριστοφορίδης – Ιωνικός

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η τεράστιας σημασίας νίκη του Ιωνικού απαιτούσε για να λάβει χώρα και ένα μαεστρικό κοουτσάρισμα, με τον coach Χριστοφορίδη να οδηγεί την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και στη διατήρηση της ελπίδας για την άνοδο από τον 6ο όμιλο επί της Σταυρούπολης.

 

Οριακά έμειναν εκτός οι:

  • Γκουγκουτούδης – Αγριά
  • Μπελαλίδης – Νίκαια 2012
  • Βούλικας – ΒΑΟΛ