Το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 17ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (υπάρχουν συμμετοχές και από 3 εξ αναβολής ματς σε 1ο και 5ο γκρουπ), αναφέροντας παράλληλα και 3 επιπλέον επιλογές που οριακά έμειναν εκτός λίστας.

1) Φωκίων Φωτόπουλος – ΑΟΚ Χαλανδρίου

Ο ΑΟΚ Χαλανδρίου δίνει τη δική του μάχη για παραμονή στην κατηγορία, με το Κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στην ανεβασμένη επί Παπούλη ΑΕ Δικαίου να αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τον απόλυτο στόχο της χρονιάς, με τον Φωκίωνα Φωτόπουλο να είναι φυσικά ο απόλυτος πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός γκαρντ δεν τελείωσε απλά την εν λόγω μονομαχία πετυχαίνοντας 29 πόντους με 6 εύστοχα τρίποντα, αλλά ήταν την ίδια στιγμή και ο άνθρωπος που με ένα δύσκολο καλάθι λίγο πριν το τέλος χάρισε στην ομάδα του ένα σπουδαίο εν όψει συνέχειας αποτέλεσμα!

2) Μάρκος Γεωργακόπουλος – Νίκη Αμαρουσίου

Μπορεί ο Αρσενικός να ήταν αυτός που «καθάρισε» το ματς κόντρα στον ΑΣ Πέρα στο τέλος, αλλά η παρουσία του έμπειρου Μάρκου Γεωργακόπουλου ήταν το κλειδί για ένα μεγάλο διπλό της Νίκης Αμαρουσίου -το οποίο και σήμανε την 5η της νίκη στα τελευταία 6 της ματς.

Συγκεκριμένα, πέτυχε 23 πόντους με 3 τρίποντα και εκτός του ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και του αγώνα κατάφερε να χαρίσει στον αθηναϊκό οργανισμό ένα αποτέλεσμα που λογικά τον προστατεύει για τα καλά από το άγχος της σωτηρίας.

3) Σπύρος Μουστάκας – Τήρων Αγ. Θεοδ.

15 ήττες στη σειρά ήταν πολλές για τον Τήρωνα μα και τον Σπύρο Μουστάκα, με τον ικανό σκόρερ να παίρνει το… όπλο του κόντρα στον Ποσειδώνα Λουτρακίου στο ντέρμπι των ουραγών του τρίτου ομίλου.

Λίγο αργότερα, θα τελείωνε το ματς με 24 πόντους και 5 τρίποντα, όντας ο κύριος παράγοντας του πρώτου ροζ φύλλου αγώνα της ομάδας των Αγίων Θεοδώρων!

4) Γιώργος Τασιούδης – Αριστοτέλης Φλώρινας

Σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι από τα πρώτα μέχρι και τα τελευταία του λεπτά, ο Αριστοτέλης Φλώρινας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αριδαίας εκτός έδρας στο νήμα με 82-79, με τον Γιώργο Τασιούδη να είναι εξαιρετικός για άλλη μια φορά, γράφοντας 27 πόντους με 4 τρίποντα -αποδεικνύοντας πως η εμπειρία και η ηγετικότητά του παίζουν καθοριστικό ρόλο στις όποιες ελπίδες της ομάδας του για την άνοδο από τον 5ο όμιλο.

5) Σταύρος Χονδρόπουλος – ΑΟ Ερμιονίδας

Την Κυριακή, ο ΑΟ Ερμιονίδας έδινε ένα do or die παιχνίδι κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου, γνωρίζοντας πως σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο για τον ίδιο.

Ο Σταύρος Χονδρόπουλος όμως, δεν είχε όρεξη για άγχη και με 19 ολόκληρους πόντους (οι 15 από την περίμετρο) πήρε… φωτιά και ώθησε την ομάδα του στους 22 βαθμούς και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

 

 *τα νούμερα αναλογούν στη σειρά καταχώρησης, όχι στις θέσεις στο παρκέ

Οριακά δε μπήκαν οι:

Δέλλιος – Νίκη Αμαρουσίου
Πεταλωτής – Αριστοτέλης Φλώρινας
Δερμιτζάκης – Διαγόρας Ρόδου

 

Προπονητής: Καλαϊτζάκης – ΑΟ Ερμιονίδας

Όπως αναφέρθηκε, η Ερμιονίδα κατόρθωσε να πετύχει μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου, με τον coach Καλαϊτζάκη να είναι φυσικά ο μαέστρος αυτής της προσπάθειας, που φέρνει την ομάδα του πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Όταν μάλιστα αυτή έρχεται κόντρα σε έναν άμεσο ανταγωνιστή για την παραμονή αλλά και μετά από ένα αρνητικό σερί της τάξης των 5 ηττών στα τελευταία 6 παιχνίδια, τότε αξίζει ακόμα περισσότερο εύσημα!

Οριακά δε μπήκαν οι:

Στεφανάκης – ΑΟΚ Χαλανδρίου
Ζωντός – Νίκη Αμαρουσίου