Το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 19ης εβδομάδας στα πέρατα της Γ’ Εθνικής (υπάρχουν συμμετοχές και από 3 εξ αναβολής ματς σε 1ο και 5ο γκρουπ), αναφέροντας παράλληλα και 3 επιπλέον επιλογές που οριακά έμειναν εκτός λίστας.

 

1) Γεωργούτσος – Βροντάδος

Με την κατάσταση στη μάχη για την παραμονή στον 2ο όμιλο να μυρίζει… μπαρούτι εδώ και πολλές αγωνιστικές, ο ΦΟ Βροντάδου κατάφερε να φτάσει σε ένα τεράστιας σημασίας διπλό στο Κορωπί, με την αρμάδα της Χίου να περνάει στα τελευταία δευτερόλεπτα από την έδρα της ομώνυμης ομάδας.

Απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Σπύρο Γεωργούτσο, ο οποίος με 33 ολόκληρους πόντους αλλά και σωρεία ελεύθερων βολών στο φινάλε «καθάρισε» το ματς για την ομάδα του λίγες μόλις μέρες πριν το απόλυτο ντέρμπι σωτηρίας κόντρα στον Τελεθριακό.

2) Κούσουλας – Πικέρμι

Το να κερδίσεις τον Μίλωνα δεν είναι λίγο, το να διαλύεις την εκ των κορυφαίων στη λίγκα άμυνά του δεν είναι επίσης λίγο.

Ωστόσο, ο Μουράτης Κούσουλας τα κατάφερε αμφότερα, με τον ικανό σκόρερ να ρημάζει την άμυνα των πρωτοπόρων του 2ου γκρουπ με 23 πόντους και να χαρίζει ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα στο «καυτό» Πικέρμι, που συνεχίζει ακάθεκτο την τρομερή του πορεία στο 2022.

3) Φιλιππόπουλος – Νίκαια 2012

Η μάχη για τη σωτηρία στον 4ο όμιλο καλά κρατεί με την Αγριά αλλά και τη Νίκαια 2012 να προσπαθούν να κάνουν την αντεπίθεσή τους για την επίτευξη αυτού τους του στόχου τις τελευταίες αγωνιστικές.

Αυτήν την εβδομάδα, οι τελευταίοι έκαμψαν την αντίσταση του εξαιρετικά μαχητικού καθ’ όλη τη σεζόν Αμπελώνα με 74-66, με τον Φιλιππόπουλο να μετράει τους 23 από αυτούς τους πόντους και να παίρνει την ομάδα του από το χέρι στο δρόμο για την 3η της φετινή επιτυχία.

4) Τσακαλέρης – Αετοί Βέροιας

Ο Ευθύμης Τσακαλέρης δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση συστάσεις για την ποιότητά του στα παρκέ της λίγκας, με τον έμπειρο «ψηλό» να σταματάει στους 31 ολόκληρους πόντους την περασμένη Κυριακή και να κάμπτει την αντίσταση του Αριστοτέλη Φλώρινας για πρώτη φορά μετά από ένα σερί 6 νικών.

Ταυτόχρονα και πιο σημαντικά όμως, ο πάλαι ποτέ άσος των Άρη και ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει στην κατηγορία και επίσημα την ομάδα του, η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει στις τελευταίες στροφές στον 5ο όμιλο με μερικές μεγάλες νίκες.

5) Τσακίρης – Πεύκη

Μπορεί όλη η προσοχή να δίνεται στα… όργια της Μυκόνου, αλλά το γεγονός πως η Πεύκη μετράει μόλις μια ήττα σε 19 εβδομάδες στον 3ο όμιλο αποδεικνύει το πραγματικό ποιόν της ως ομάδα.

Και ο Τσακίρης ήταν και ο κύριος λόγος της συνέχισης του ντέρμπι ανόδου με τους Κυκλαδίτες από τον 3ο όμιλο της λίγκας στη Β’ Εθνική, με τον έμπειρο σκόρερ να πετυχαίνει τους 23 από τους 80 πόντους του αθηναϊκού συγκροτήματος στο ντέρμπι με τον ΑΣ Πέρα και να χαρίζει ένα σημαντικό διπλό στην αρμάδα του.

*τα νούμερα αναλογούν στη σειρά καταχώρησης, όχι στις θέσεις στο παρκέ

Οριακά δε μπήκαν οι:

Μελάς – Πικέρμι
Μοσόρας – Σοφάδες
Πασχάλης – Νίκαια 2012

 

Προπονητής: Μπελαλίδης – Νίκαια 2012

Το φορμάρισμα που βιώνει εδώ και κάποιες εβδομάδες η Νίκαια 2012 δεν οφείλεται φυσικά μόνο στους παίκτες, με τον coach Μπελαλίδη να φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για ό,τι συμβαίνει στην ομάδα της Λάρισας.

3 στροφές πριν το τέλος, ένας οργανισμός που εκκίνησε τη χρονιά με 11 συνεχείς έχει φτάσει να διεκδικεί επί ίσοις όροις την παραμονή…

 

Οριακά δε μπήκαν οι:

Γκουγκουτούδης – Αγριά
Ζωντός – Νίκη Αμαρουσίου
Αμέντας – Βροντάδος