Το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή της 16ης αγωνιστικής (20ης για τον 3ο όμιλο), αναφέροντας παράλληλα και 3 επιπλέον επιλογές που οριακά έμειναν εκτός λίστας.

 

1) Γεωργούτσος – ΦΟ Βροντάδου

Στον ΦΟ Βροντάδου γνώριζαν πολύ καλά πριν την αναμέτρηση με τον Τελεθριακό πως σε περίπτωση επιτυχίας θα κέρδιζαν αυτόματα την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική.

Και ο Σπύρος Γεωργούτσος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει στην ομάδα του τη σωτηρία, διασύροντας την άμυνα της ομάδας από τη βόρεια Εύβοια με 32 ολόκληρους πόντους!

2) Πελεκάνος – Ερμιονίδα

Μπορεί ο Χονδρόπουλος να πέτυχε το τεράστιο σουτ νίκης στο φινάλε κόντρα στο Πέρα, αλλά ο Πελεκάνος ήταν για ακόμα μια φορά ο αναμφισβήτητος ηγέτης του ΑΟ Ερμιονίδας.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος αθλητής πέτυχε 17 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα κόντρα στο συγκρότημα της Αθήνας και χάρισε στο σύλλογό του ένα καίριο ροζ φύλλο που τον κρατάει ζωντανό μέχρι τέλους στην υπόθεση «παραμονή»!

3) Παλλαδινός – Γλαύκος

Η μάχη για τη σωτηρία στον 1ο όμιλο είναι και αναμένεται… καυτή μέχρι και το τέλος της σεζόν, με τον ΑΟ Γλαύκο να είναι φυσικά μια από τις ομάδες που κάνουν τη δική τους προσπάθεια.

Την περασμένη πλέον Κυριακή, η αρμάδα της Πάτρας, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Ήφαιστο/ Αχιλλέα, κατάφερε να φτάσει σε ένα υπερπολύτιμο θετικό αποτέλεσμα -με τους 17 πόντους του Παλλαδινού να είναι φυσικά η απόλυτη επισφράγιση μιας μεγάλης νίκης-παραμονής!

4) Αναγνωστάκης – Σπάρτακος

Ούτε ο Μίλωνας, ούτε η Μύκονος, ούτε κανείς άλλος. Ο Σπάρτακος είναι η πρώτη ομάδα που κατάφερε να προβιβαστεί από τη Γ’ Εθνική στη Β’, με την αρμάδα των Ιωαννίνων να κάμπτει την αντίσταση του ΓΣ Σοφάδων στο μεγάλο ντέρμπι της εβδομάδας στον 4ο όμιλο και να αρπάζει το μοναδικό εισιτήριο ανόδου!

Απόλυτος πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά φυσικά ο Γιάννης Αναγνωστάκης, που με 21 ολόκληρους πόντους χάρισε στην ομάδα του το επιθυμητό αποτέλεσμα.

5) Κακαρούδης – Σταυρούπολη

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι ανόδου με τον ΚΑΟΔ στην έδρα της, η Σταυρούπολη πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από τον ΑΟ Γαλάτιστας με το ευρύ 85-64, με τους 20 πόντους του Κακαρούδη να αρκούν φυσικά για ένα εύκολο διπλό.

Οριακά έμειναν εκτός οι:

Χρυσανθάκης – Ανατόλια
Φιλιππόπουλος – Νίκαια 2012
Τσιαμπάς – Ερμιονίδα

Προπονητής: Καλαϊτζάκης – Ερμιονίδα

Μια τεράστια νίκη απαιτεί τεράστια συμβολή από πάσα κατεύθυνση -και ο κόουτς Καλαϊτζάκης έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του, ο ΑΟ Ερμιονίδας, για να φτάσει σε μια ηχηρή νίκη αναφορικά με το άμεσο μέλλον της στη λίγκα κόντρα στο Πέρα.

Πλέον, όλα είναι στα χέρια τους…

Οριακά έμειναν εκτός οι:

Σίμος – Ελευθερία Μοσχάτου
Αμέντας – ΦΟ Βροντάδου