Μπορεί το μεσημέρι της Τετάρτης (16/2), ο Ήφαιστος/ Αχιλλέας να μην τα κατάφερε κόντρα στον ανεβασμένο (7 σερί νίκες πλέον) και πρωτοπόρο Διαγόρα, λυγίζοντας στο τέλος με 71-72, αλλά απέδειξε για ακόμα μια φορά πως η μεταμόρφωσή του στα όρια του Αίγιου αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του αναφορικά με τη μάχη της παραμονής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ουσιαστικά, σε 5 πλέον ματς στο «σπίτι» του μετράει 3 νίκες (60% επιτυχία), όλες κόντρα σε άμεσες ανταγωνίστριες για τη σωτηρία στην κατηγορία -με την αρμάδα του coach Φιλίππου να έχει κατορθώσει να κάμψει την αντίσταση των Παναχαϊκής (7η θέση), Δρομέων (8η θέση) και Δίωνα (10η θέση), την ίδια στιγμή που έχει κάνει μια «κακή» ήττα ενάντια στον 6ο Γλαύκο και τη σημερινή «εντός προγράμματος» ενάντια στον Διαγόρα, που πλέον φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή.

Σε αυτά τα ματς λοιπόν, σκοράρει 68 πόντους ανά βραδιά και επιτρέπει μόλις 62, σε μια αναλογία που την κάνει καλύτερη κατά 6 πόντους ανά παιχνίδι αλλά και κατά 11 στις νίκες της!

Μακριά από το γήπεδό της όμως, η ιστορία είναι παντελώς διαφορετική…

Συγκεκριμένα, σε 6 αγώνες εκτός Αιγίου δεν έχει καταφέρει να γευτεί ακόμα τη χαρά της επιτυχίας, ενώ οι μέσοι όροι του είναι αρκετά απογοητευτικοί, με τον Ήφαιστο/ Αχιλλέα να έχει χάσει τα 5 εξ αυτών με διψήφια διαφορά, ενώ την ίδια στιγμή η μικρότερη είναι το -9 στο Ηράκλειο κόντρα στον ανεβασμένο Εργοτέλη (ήττα με 64-73)!

Αναλυτικά τα στατιστικά (διαφορά εντός- εκτός):

Εντός έδρας:

Επίθεση: 68 πόντοι
Άμυνα: 62 πόντοι
Διαφορά: +6

Εκτός έδρας:

Επίθεση: 55.5 πόντοι (-12.5)
Άμυνα: 74.5 (+12.5)
Διαφορά: -19 (-25)

Ουσιαστικά λοιπόν, οι Αχαιοί είναι χειρότεροι κατά 25 πόντους, κάτι που φυσικά δε της αφήνει ιδιαίτερα τρανή ελπίδα, ειδικά από τη στιγμή που έχει αντιμετωπίσει (στη σειρά μάλιστα) 3 από τις κορυφαίες ομάδες του ομίλου (τους Διαγόρα, Καλαμάτα και Αίολο δηλαδή) στα μισά εξ αυτών των ματς αλλά και τον Εργοτέλη, που μετράει 5-1 στο Λίντο.

Το θετικό για την ομάδα;
Το γεγονός πως οι «εντός προγράμματος» ήττες με τους καλύτερους του γκρουπ ανήκουν στο παρελθόν, με τον Ήφαιστο/ Αχιλλέα να καλείται να τις υποδεχθεί στο Β’ Γύρο στο «σπίτι» του, σε μια συγκυρία πολύ ευνοϊκή για τον ίδιο σε σχέση με τον πρότερο.
Την ίδια στιγμή, οι άμεσοι ανταγωνιστές της στη ζώνη του υποβιβασμού (Παναχαϊκή, Δρομείς, Γλαύκος, Δίων) θα την υποδεχθούν στις έδρες τους, με την όχι και τόσο μεγάλη πάντως μεταξύ τους διαφορά να του χαρίζει μια όποια ελπίδα μέχρι τέλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Αίγιο:

Παναχαϊκή: 69-64
Δρομείς: 73-56
Γλαύκος: 65-69
Δίων: 62-50
Διαγόρας: 71-72

Αναλυτικά τα εκτός έδρας αποτελέσματα:

Διαγόρας: 71-44
Καλαμάτα: 71-53
Αίολος: 88-65
Σφήκα: 68-57
Εργοτέλης: 73-64
Παναχαϊκή: 76-50