Η ήττα του Γλαύκου από τον Διαγόρα στο εξ αναβολής ματς για τη 14η αγωνιστική, περισσότερο μπέρδεψε, παρά ξεδιάλυνε την κατάσταση στην κούρσα για την παραμονή στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Κι αυτό διότι πρόσθεσε στα σενάρια και τον Γλαύκο, παρότι η ομάδα της Πάτρας έχει σωθεί μαθηματικά.

Μπερδευτήκατε; Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα-ένα. Κατ’ αρχάς, ο Γλαύκος δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί, από τη στιγμή που έχει ρεκόρ 2-0 απέναντι στον Δίωνα και στον Ήφαιστο/Αχιλλέα και υστερεί μόνο σε πιθανή ισοβαθμία με τους Δρομείς. Ο συγκεκριμένος απολογισμός ισούται με σωτηρία σε οποιοδήποτε σενάριο.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ομάδες, ιδιαίτερα επειδή οι δύο εξ αυτών (Δίων Κυπαρισσίας – Ήφαιστος Αχιλλέας) αναμετρώνται την προσεχή Κυριακή (10/4, 17:00) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής και η 3η (Δρομείς) αντιμετωπίζει τον Γλαύκο. Όπως θα καταλάβετε και στις παρακάτω γραμμές, το αποτέλεσμα στην Πάτρα μπορεί να κρίνει από μόνο του ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν…

Αναλυτικά:

ΓΛΑΥΚΟΣ

  • Πιθανές θέσεις: 7η – 8η

Όπως γράψαμε πιο πάνω, ο Γλαύκος έχει σωθεί μαθηματικά. Σε περίπτωση νίκης θα τερματίσει 7ος. Εάν ηττηθεί, θα καταταγεί 8ος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στον αγώνα Δίων Κυπαρισσίας – Ήφαιστος Αχιλλέας.

ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  • Πιθανές θέσεις: 7η – 9η – 10η

Τα πράγματα είναι απλά για την ομάδα της Τρίπολης. Σε περίπτωση νίκης επί του (αδιάφορου) Γλαύκου στην Πάτρα, οι Δρομείς θα σωθούν και θα τερματίσουν αυτομάτως στην 7η θέση. Σε περίπτωση θα υποβιβαστούν, είτε ως 9οι (με νίκη του Ήφαιστου/Αχιλλέα στο άλλο ματς), είτε ως 10οι (με νίκη του Δίωνα).

ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ

  • Πιθανές θέσεις: 8η – 9η – 10η

Ακόμα και με νίκη στον “τελικό” με τον Δίωνα, ο Ήφαιστος/Αχιλλέας εξαρτάται και από το αποτέλεσμα στον αγώνα της Πάτρας (Γλαύκος – Δρομείς). Για την ακρίβεια, μόνο ΕΝΑ από τα τέσσερα πιθανά σενάρια μπορεί να κρατήσει τον Ήφαιστο/Αχιλλέα στη Γ’ Εθνική: να νικήσει στην Κυπαρισσία τον Δίωνα και να ηττηθούν οι Δρομείς στην Πάτρα από τον Γλαύκο.

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

  • Πιθανές θέσεις: 8η – 9η – 10η

Όπως και στην περίπτωση του Ήφαιστου/Αχιλλέα, έτσι και σε αυτή του Δίωνα, μόνο ΕΝΑ σενάριο μπορεί να τον κρατήσει στη Γ’ Εθνική: νίκη επί του Ήφαιστου/Αχιλλέα και ήττα των Δρομέων στην Πάτρα από τον Γλαύκο. Εάν ο Γλαύκος δεν καταφέρει να καταβάλει τους Δρομείς, τότε ο Δίων θα υποβιβαστεί αυτομάτως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο δικό του παιχνίδι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (10/4)

17:00 Διαγόρας Ρόδου – Παναχαϊκή
17:00 Σφήκα Αμαλιάδας – Καλαμάτα
17:00 Δίων Κυπαρισσίας – Ήφαιστος Αχιλλέας
17:00 Εργοτέλης – Αίολος Αγυιάς
17:00 Γλαύκος – Δρομείς Τρίπολης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αίολος Αγυιάς 32 (15-2)
——————————————————-
2. Διαγόρας Ρόδου 30 (13-4)
3. Εργοτέλης 28 (11-6)
4. Καλαμάτα 27 (10-7)
5. Παναχαϊκή 25 (8-9)
6. ΑΣΣ Αμαλιάδας 24 (7-10)
7. Γλαύκος 23 (6-11)
8. Ήφαιστος Αχιλλέας 22 (5-12)
——————————————————-
9. Δρομείς Τρίπολης 22 (5-12)
10. Δίων ο Κυπαρισσεύς 22 (5-12)