Όπως έγινε γνωστό ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου (12/3), μόλις ένα ματς (το Γλαύκος- Καλαμάτα) από τα κανονικά ορισμένα 5 της 14ης στροφής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής αναμενόταν να λάβει χώρα, αφού τόσο οι καιρικές συνθήκες που ρήμαξαν τη χώρα όσο και η επέλαση του κορονοϊού, που κάνει ακόμα ένα ηχηρό βήμα στον εγχώριο αθλητισμό τις τελευταίες ημέρες, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει 4 αναβολές στο πρόγραμμα σε Αμαλιάδα, Πάτρα, Κρήτη και Τρίπολη.

Ματαιώθηκαν τα εξής παιχνίδια στην 14η αγωνιστική:

Σφήκα Αμαλιάδας- Παναχαϊκή
Γλαύκος- Διαγόρας Ρόδου
Εργοτέλης- Δίων
Δρομείς- Ήφαιστος/ Αχιλλέας

Ωστόσο, αυτό ήταν απλά το… επιδόρπιο σε ένα γκρουπ που έχει συνηθίσει στις για διάφορους λόγους αναβολές ήδη από τις απαρχές της σεζόν, με 12 πλέον αγώνες να μην έχουν διεξαχθεί στην ώρα τους στις 14 πρώτες αγωνιστικές του Νότου!
Μάλιστα, αυτή είναι μια επίδοση που δεν πλησιάζεται καν από τη δεύτερη καλύτερη (6 αναβολές σε 18 αγωνιστικές στον 3ο όμιλο), με την απόσταση από αυτήν να είναι μεγαλύτερη από ό,τι απέχει αυτή από την τελευταία θέση (2 αναβολές στον 2ο όμιλο).

Αναλυτικά οι αναβολές ανά όμιλο:

  • 1ος: 12
  • 2ος: 2
  • 3ος: 6
  • 4ος: 3
  • 5ος: 5
  • 6ος: 5

Αναφορικά, μάλιστα με τις ομάδες του γκρουπ, η Παναχαϊκή σπάει όλα τα κοντέρ με 6 αναβολές σε 14 εβδομάδες (!), ενώ ακολουθεί η Σφήκα Αμαλιάδας με 4 αλλά και οι Δίωνας Κυπαρισσίας, Εργοτέλης, Διαγόρας Ρόδου και Γλαύκος με 3.
Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως καμία από τις αρμάδες του ομίλου δεν έχει παίξει όλα τα παιχνίδια τους στην ώρα τους…

Αναλυτικά οι ομάδες με τις περισσότερες αναβολές:

  1. Παναχαϊκή: 6
  2. Σφήκα: 4
  3. Εργοτέλης: 3
  4. Δίων: 3
  5. Διαγόρας Ρόδου: 3
  6. Γλαύκος: 3
  7. Δρομείς: 2
  8. Ήφαιστος/ Αχιλλέας: 2
  9. Αίολος: 2
  10. Καλαμάτα: 1

Τέλος, στο περασμένο αφιέρωμα του basketblog.gr στην ατυχία που κυριαρχεί στη Γ’ Εθνική φέτος, ο 1ος όμιλος κυριαρχούσε εύκολα με 6 ματαιώσεις ήδη μέχρι τις 26 Ιανουαρίου!