Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο στο ντέρμπι απέναντι στην Ένωση Ιλίου διατηρώντας την ομάδα του Τάκη Πανούλια κάτω από τους 60 πόντους για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βάζοντας τέλος σε σερί 2 ηττών που ήρθαν από Αργοναύτη Ραφήνας και Ερμή Σχηματαρίου. Έτσι, η ομάδα των Δεγαίτα-Κοψιά παρέμεινε στη κορυφή μαζί με την ομάδα της Ραφήνας που είχε εύκολο έργο απέναντι στον ουραγό Αίαντα. Ο Κρόνος στηρίχθηκε στον Αλέξανδρο Καράμπελα που πέτυχε 20 πόντους και βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ένωσης, που προερχόταν από τρεις σερί νίκες. Η άμυνα ήταν το συστατικό της επιτυχίας για την ομάδα του Αγίου Δημητρίου, όμως ο 21χρονος γκαρντ-φόργουορντ εγγυήθηκε στην άλλη πλευρά του παρκέ, όντας σταθερά παραγωγικός την φετινή σεζόν, καθώς ήταν «διψήφιος» σε 5 από τα 8 παιχνίδια έως τώρα και μάλιστα στα τρία από αυτά σκόραρε 18+ πόντους.

Η ΦΕΑ δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό έως τώρα αντιμετωπίζοντας κάποιες σημαντικές απουσίες στην αρχή της σεζόν, όμως στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον ΑΟΚ άνηκε στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Το «φτωχό» 38-39 στο ημίχρονο κόντρα στα Χανιά δεν προϊδέαζε για την συνέχεια, όπου οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά, έδωσαν ένα επιθετικό ρεσιτάλ 55 πόντων για να φτάσουν στη νίκη. Η παρουσία της ΦΕΑ μετά την ανάπαυλα μεταφράζεται σε 37 πόντους μέσο όρο στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις, ενώ η επιθετική της παρουσία είναι ελαφρώς καλύτερη στα πρώτα 20 λεπτά με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην άμυνα, καθώς οι 66 πόντοι παθητικό αποτελούν την καλύτερη φετινή επίδοση με όλους τους υπόλοιπους αγώνες να κρίνονται στους 70+ πόντους παθητικό για την ΦΕΑ. Σε αντίθεση με την ΦΕΑ, ο ΒΑΟΛ Χίου στηρίχθηκε στην αμυντική προσήλωση του στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Μίλωνα επιστρέφοντας από το -14 του πρώτου μέρους.

Η ομάδα της Χίου πάει πλέον για ένα «τελικό» με τα Χανιά με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη της Κυριακής. Ο ΒΑΟΛ δέχτηκε 22 πόντους σε ένα ημίχρονο και έβγαλε δύο σπουδαίες άμυνες στο τέλος για να φτάσει στη νίκη. Οι Χιώτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επίθεση έως τώρα έχοντας ξεπεράσει μόλις δύο φορές τους 65 πόντους και μόλις μία τους 75. Παρόλα αυτά, καταφέρνουν να είναι αποτελεσματικοί στην άμυνα έχοντας δεχτεί μόλις 2 φορές 70+ πόντους έως τώρα. Το παιχνίδι με τα Χανιά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι Κρητικοί ανεβάζουν τον επιθετικό τους μέσο όρο στην έδρα τους, ενώ από την άλλη ο ΒΑΟΛ δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο στα εκτός έδρας επιθετικά.Τέλος, ο ΕΦΑΟΖ έφτασε τις 3 σερί νίκες και ανέβηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Μάλιστα, αυτό έγινε κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου, που είχε πάρει σημαντική νίκη κόντρα στον Κρόνο την προηγούμενη αγωνιστική με την ομάδα του Ζωγράφου να μετατρέπει το 28-31 σε 67-51 με επιμέρους 40-20 στη 3η και 4η περίοδο με τον Ζαρμακούπη να πετυχαίνει 27 πόντους έχοντα πάρει φωτιά στις τελευταίες 4 αγωνιστικές με 21.5 πόντους μέσο όρο.