1) To… πάρτι του Παπαδιονυσίου

Ο Ίκαρος Καλλιθέας τα έβρισκε σκούρα για ένα ολόκληρο ημίχρονο κόντρα στο δυσκολοκατάβλητο πλην γεμάτου απουσίες Τελεθριακού, με την άνοδο στην κορυφή -έστω σε ισοβαθμία με τον ΑΟΝΣ «Ο Μίλων», που είχε το ρεπό του αυτή τη βδομάδα- του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής να δυσκολεύει αισθητά.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπαδιονυσίου πήρε το… όπλο του κόντρα στην αρμάδα της Ιστιαίας και με 35 ολόκληρους πόντους αλλά και 10 εύστοχα τρίποντα (!) χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στο αθηναϊκό συγκρότημα -την 5η συνεχόμενη από την ήττα στην έδρα του Μίλωνα!

2) Οι 4 αναβολές στον 1ο όμιλο

Μόλις ένα παιχνίδι έλαβε χώρα στον 1ο όμιλο, αφού τα 4 από τα 5 ματς που ήταν προγραμματισμένα τόσο για το Σάββατο όσο και για την Κυριακή αναβλήθηκαν είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε κορονοϊού.

Συνολικά, οι αγώνες που ματαιώθηκαν ήταν οι εξής:

ΑΣΣ Αμαλιάδας-Παναχαϊκή ΓΕ
ΓΣ Εργοτέλης- ΓΑΕΤ Δίων ο Κυπαρισσεύς
ΣΔΥ Τρίπολης-Ήφαιστος Αχιλλέας ΣΦΑ
ΑΟ Γλαύκος-ΓΣ Διαγόρας Ρόδου

Μάλιστα, ο μοναδικός εξ αυτών που έχει βρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής είναι η αποστολή του Διαγόρα Ρόδου στην Πάτρα κόντρα στον τοπικό Γλαύκο (5/4).

3) Τα διπλά παραμονής Αγριάς και Νίκαιας

Μπορεί να βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο πριν την 14η στροφή της λίγκας, αλλά με τις εκτός έδρας νίκες τους, οι Αγριά και Νίκαια 2012 έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα αναφορικά με την παραμονή τους στον 4ο όμιλο!

Συγκεκριμένα, οι πρώτοι άλωσαν την έδρα του εδώ και μερικές εβδομάδες πεσμένου Αμπελώνα στο νήμα χάρις σε 19 πόντους του Διγενή, ενώ από την άλλη μεριά οι Λαρισαίοι, χάρις σε ένα εξαιρετικό αμυντικά δεύτερο ημίχρονο, όπου επέτρεψαν μόλις 27 πόντους, άλωσαν το «σπίτι» του Αχέρωνα Καναλακίου.

 

Αναλυτικά η βαθμολογία:

6. ΓΣ Αγριάς 18 (5-8)

7. Αναγέννηση Λαμίας 17 (3-11)

8. Αχέρων Καναλακίου 17 (4-9)

——————————————-

9. Νίκαια Λάρισας 16 (2-12)

10. ΓΕ Αγρινίου 16 (2-12)

+1) Τη νίκη ανόδου του Ιωνικού

Ο Ιωνικός γνώριζε πολύ καλά πριν την αναμέτρηση με την Σταυρούπολη πως ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της ανόδου από τον 6ο όμιλο, με την αρμάδα της Ιωνίας όχι μόνο να κερδίζει τον αντίπαλό της και να μειώνει στον πόντο 4 στροφές πριν το φινάλε αλλά και να παίρνει και τη διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου!

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Σταυρούπολη 26 (12-2)
——————————————
2. Ιωνικός Ιωνίας 25 (11-3)
3. ΚΑΟΔ 25 (11-3)