1) Το… πάρτι του Διαγόρα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε το ντέρμπι του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μεταξύ των Διαγόρα και Εργοτέλη, με τους Ροδίτες να παρουσιάζονται εξαιρετικοί σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, κάτι που επέφερε και μια άνετη ως επί το πλείστον νίκη κόντρα στους Κρητικούς με το επιβλητικό +20 (79-59).

Μάλιστα, κράτησαν το νησί των ιπποτών απόρθητο για 8η φορά σε ισάριθμα ματς φέτος και με έναν αγώνα λιγότερο φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική!

2) Τη σούπερ εμφάνιση του Πικερμίου

Ο ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» μετρούσε μόλις μια ήττα (από τον ΑΟΦ Πορφύρας) τη φετινή σεζόν, κάτι που αφενός μαρτυράει τη δυσκολία για κάποια ομάδα να του κάμψει την αντίσταση και αφετέρου αναδεικνύει την απίθανη εμφάνιση του Πικερμίου!

Το συγκρότημα του Ψυχογιόπουλου ήταν εξαιρετικό και πετυχαίνοντας 85 πόντους απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας κατάφερε να συνεχίσει το «καυτό» του σερί.

3) Το ντέρμπι Σοφάδες- Τρίκαλα

Η προ εβδομάδων ήττα του Σπάρτακου Ιωαννίνων από τον ΑΟ Τρικάλων έβαλε ξανά… φωτιά στη μάχη για άνοδο από τον 4ο όμιλο στη Β’ Εθνική, με τους Θεσσαλούς να πηγαίνουν με ψυχολογία κόντρα στον ΓΣ Σοφάδων.

Ωστόσο, η αρμάδα της Καρδίτσας, που μετρούσε 7 σερί επιτυχίες μέχρι τότε, κατάφερε να επικρατήσει σε ένα επικό ντέρμπι με 64-63 και να βγάλει τους αντιπάλους της από την εξίσωση του προβιβασμού -ουσιαστικά- 3 στροφές πριν το απόλυτο φινάλε της χρονιάς!

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Σπάρτακος Ιωαννίνων 29 (14-1)

———————————————-

2. ΓΣ Αλμυρού 27 (12-3)

3. ΓΣ Σοφάδων 27 (12-3)

4. ΑΟ Τρίκαλα 26 (11-4)

4) Την κυριαρχία των γηπεδούχων

Από τα 27 ματς που έλαβαν συνολικά χώρα στα πέρατα της Γ’ Εθνικής αυτό το διήμερο (19-20/3), οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κυριαρχήσουν στα 18 εξ αυτών!

Αναλυτικά τα σκορ γηπεδούχων- φιλοξενούμενων ανά όμιλο:

  • 1ος: 4-0
  • 2ος: 2-1
  • 3ος: 2-3
  • 4ος: 4-1
  • 5ος: 2-3
  • 6ος: 4-1