1) Άνοδο Μυκόνου και Σταυρούπολης

Φυσικά, μια άνοδος πάντοτε κλέβει την παράσταση και θέτει υπό σκιά τα υπόλοιπα αποτέλεσμα -με τις εκτός έδρας επιτυχίες ανόδου των ΑΟ Μυκόνου και Σταυρούπολης να σφραγίζουν τους 6 προβιβασμούς για φέτος από τη Γ’ Εθνική στη Β’.

Και αν για τους τελευταίους οι πιθανότητες μιας άνετης νίκης κόντρα στην εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη Ασπίδα Ξάνθης ήταν μάλλον πολλές, κανείς δεν είχε προβλέψει την τόσο εύκολη επικράτηση των Κυκλαδιτών στην Πεύκη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, στο απόλυτο ντέρμπι για την άνοδο από τον 3ο όμιλο…

2) Υποβιβασμό ΑΕ Δικαίου

Μπορεί οι ενδείξεις εδώ και πολύ καιρό να μην ελλόχευαν το εν λόγω σενάριο, αλλά η ΑΕ Δικαίου είναι τελικά η 3η και τελευταία ομάδα -μετά τους Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων και Ποσειδώνα Λουτρακίου- που έπεσε στις τοπικές ενώσεις από τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ουσιαστικά, η εύκολη δεδομένων των συνθηκών της αναμέτρησης ήττα της στο Μαρούσι από την τοπική Νίκη δεν της άφησε και πολλά παράθυρα αφού το Πέρα θα κέρδιζε -όπως και έγινε- τον Ποσειδώνα και ο ΑΟ Ερμιονίδας είχε πολλές πιθανότητες κόντρα στον ΑΟΚ Χαλανδρίου.

3) Πρώτη νίκη Αναγέννησης Λαμίας

10 σερί ήττες. 4 μήνες χωρίς νίκη. 120 μέρες χωρίς επιτυχία.

Ωστόσο, η Αναγέννηση κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕ Καναλακίου σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα -εφόσον ήδη είχε υποβιβαστεί στις τοπικές κατηγορίες- εύκολα με 80-68 και να σπάσει ένα μεγάλο αρνητικό σερί που από το 3-4 στις πρώτες 7 αγωνιστικές την έριξε απότομα στο 3-14!

Σε αυτό το κομμάτι, η άμυνά της (74 πόντοι παθητικό κατά μέσο όρο) έπαιξε μάλλον καθοριστικό ρόλο…

+1) Τη φιέστα του Μίλωνα

Ο ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» είναι πια πρωταθλητής και το γιόρτασε μέσω μιας εξαιρετικής φιέστας στο «σπίτι» του!

Αυτή η βραδιά -μετά τη δύσκολη νίκη επί του ΓΣ Κορωπίου– ήταν φυσικά η απόλυτη επιβράβευση της ίσως καλύτερης σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, που τον επανέφερε στη Β’ Εθνική μετά από 14 χρόνια απουσίας.