Κόρινθος, ΝΕΟΛ, Κορωπί και Ηλυσιακός αποτελούν την τετράδα που ξεχωρίζει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα με τον ΚΑΟΚ να σκαρφαλώνει στην κορυφή, μετά τη νίκη του επί της Ακράτας. Η Κόρινθος αποτελεί μία καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που ακόμα ψάχνονται στο γήπεδο, όπως είχε πει την προηγούμενη αγωνιστική ο Κώστας Ρουμελιώτης. Παρόλα αυτά, αποτελεί την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δείχνοντας εξαιρετικό πρόσωπο στη μία πλευρά του παρκέ. Συγκεκριμένα, η μόνη ομάδα που κατάφερε να …λυγίσει την αντίσταση της Κορίνθου ήταν ο ΝΕΟΛ σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες(ήττα με 52-56). Αυτή την στιγμή, ο ΚΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δεχόμενος 62.6 πόντους ανά αγώνα, ενώ επιθετικά στηρίζεται αρκετά στον Αναγνωστάκη που έχει ξεκινήσει δυναμικά, παρότι στην Ακράτα είχε μόλις 3 πόντους. Πάντως, η ομάδα του Ρουμελιώτη φαίνεται να είναι τέτοια με όλη την σημασία της λέξης καθώς χθες οι Περρώτης(19 πόντοι) και Κωνσταντίνου(15) ανέλαβαν δράση και την οδήγησαν στην 3η συνεχόμενη νίκη.

Από την άλλη, στη 2η θέση φιγουράρει ο ΝΕΟΛ με την ομάδα της Κεφαλλονιάς να επικρατεί εύκολα της Αχαγιάς στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Τζουγανάτου έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση και εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ευστοχία της από τα 6,75. Η παραγωγικότητα του ΝΕΟΛ σε πόντους αλλάζει πλήρως καθώς στην έδρα του πετυχαίνει περίπου 87 πόντους μέσο όρο, ενώ στην αντίθετη πλευρά, στις δύο εκτός έδρας αναμέτρησης ο μέσο όρος πόντων «πέφτει» στους 64.5 μέσο όρο.Μάλιστα, στο «Κλειστό» του Ληξουρίου, η ομάδα έχει ευστοχήσει σε 29 τρίποντα(σε 3 αγώνες), ενώ σε δύο εκτός έδρας ματς ο αριθμός των εύστοχων τρίποντων βρίσκεται στα 9. Τέλος, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον Γιώργο Θεοδωράκο που αποτελεί τον καλύτερο «μπόμπερ» του ΝΕΟΛ από τα 6,75 έχοντας ευστοχήσει σε 17 τρίποντα στους πρώτους 5 αγώνες του πρωταθλήματος όντας υπεύθυνος για τα μισά σχεδόν τρίποντα της ομάδας του καθώς μόνο στο παιχνίδι με την Κόρινθο δεν ευστόχησε σε κανένα μένοντας στους 4 πόντους που είναι και η χαμηλότερη επίδοση του έως τώρα.

Από την άλλη, ο Ηλυσιακός αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικός εκτός έδρας καθώς οι 3 από τις 4 νίκες του έχουν έρθει μακριά από τα Ιλίσια. Σε ένα δύσκολο πρόγραμμα 5 αγώνων, η ομάδα του Καυκή πέτυχε νίκες σε δύσκολες έδρες. Τελευταίο παράδειγμα, η αναμέτρηση απέναντι στην Ερμιονίδα. Η Ηλυσιακός έχει πάρει νίκες στην έδρα του Άρη Νίκαιας, της Τρίπολης(στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι) και στην Ερμιονίδα, ενώ εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική έσπασε το αήττητο του ΝΕΟΛ έχοντας ως μόνο …μελανό σημείο την βαριά ήττα από τον ΑΟΠΦ. Από την άλλη, το Κορωπί παρέμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς έριξε κατοστάρα(106-94) στην Κηφισιά με τους Ιωάννου και Κουτουφά να πετυχαίνουν μαζί 49 πόντους. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά σε 5 αγώνες, που η Κηφισιά δέχεται εκτός έδρας 100+ πόντους και δικαιολογημένα έχει την χειρότερη άμυνα του ομίλου έως τώρα.

Τέλος, είδαμε αρκετές εντυπωσιακές εμφανίσεις στην αγωνιστική, όμως η απίθανη επίδοση του Χριστόφορου Κελαϊδή τράβηξε τα βλέμματα στην αναμέτρηση του Ηλυσιακού με την Ερμιονίδα σε ένα αγώνα που ήταν μία άτυπη «μονομαχία» με τον Αλέξανδρο Σαρίκα. Ο γκαρντ του Ηλυσιακού τελείωσε την αναμέτρηση με 37 πόντους και 8 τρίποντα με τον Σαρίκα στην απέναντι «πλευρά» να έχει 26 πόνους με 4 τρίποντα. Ο Κελαϊδής έκανε την καλύτερη εμφάνιση του μέχρι τώρα με την φανέλα της ομάδας των Ηλισίων φτάνοντας στο 19 πόντους τον μέσο όρο του ανά αγώνα. Από την άλλη, ο Σαρίκας αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη της Ερμιονίδας στην επίθεση καθώς έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν έως τώρα, ενώ ο μέσος όρος του φτάνει στους 18.2 πόντους ανά αγώνα.

 

Πηγή φωτογραφίας: ΚΑΟ Κορίνθου