Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής έκανε ο Κρόνος, ο οποίος έκλεισε την χρονιά στη κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου επέστρεψε δυναμικά, μετά την κακή εμφάνιση στη Νάξο,ήταν καταιγιστική και πέτυχε 29 πόντους παραπάνω από την προηγούμενη αναμέτρηση. Αυτή ήταν η η 5η φορά που η ομάδα των Δεγαϊτα-Κοψιά πέτυχε πάνω από 75 πόντους έχοντας ρεκόρ 4-1 στις αναμετρήσεις που συνέβη κάτι τέτοιο. Η μόνη ήττα ήρθε από τον Ερμή Σχηματαρίου που έκανε την (μέχρι τότε) καλύτερη επίδοση του σε επίπεδο παραγωγικότητας με 82 πόντους. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Μίλωνα, η ομάδα του Κρόνου περιόρισε την επιθετικότητα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και απείληθηκε μόνο από τον Ψυλέα που πέτυχε 18 πόντους, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα τρίποντα καθώς πέτυχε συνολικά 9 στην αναμέτρηση της Κυριακής όντας η τρίτη φορά που πετυχαίνει αυτόν τον αριθμό σε ένα παιχνίδι φέτος.

Η Ένωση Ιλίου έκανε μία μία εξαιρετική εκτός έδρας εμφάνιση στη Ραφήνα και πήρε τη νίκη απέναντι στον Αργοναύτη. Η ομάδα του Τάκη Πανούλια έκανε την καλύτερη της εμφάνιση όσον αφορά την άμυνα σε εκτός έδρας αγώνα. Οι 58 πόντοι αποτελούν ρεκόρ για την άμυνα της Ένωσης Ιλίου που δεν μας έχει συνηθίσει σε χαμηλά σκορ με τα τελευταία 2 εκτός έδρας παιχνίδια να αποτελούν τις χειρότερες επιδόσεις της από άποψη πόντων φέτος. Συγκεκριμένα, στην ήττα από τον Κρόνο πέτυχε μόλις 53 πόντους, ενώ στη νίκη κόντρα στον Αργοναύτη πέτυχε 64 με 20 από αυτούς να ανήκουν σε έναν παίκτη(Κωνσταντίνος Μανταλβάνος). Αυτή η νίκη έφερε την ομάδα του Ίλιον στην δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με Κρόνο και Χαλκίδα με την ομάδα του Τάκη Πανούλια να κλείνει το πρώτο γύρο με Ερμή Σχηματαρίου(εντός) Αιάντα Αυλίδα(εντός) και Τα Φανάρια(εκτός).

Η ΧΒΑ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο παιχνίδι κόντρα στα Χανιά. Η επικράτηση ήρθε μετά από εξαιρετική ενέργεια του Παπάδη(τελείωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους) που ευστόχησε σε προσπάθεια για δύο. Στη συνέχεια, οι παίκτες των Χανιών αστόχησαν σε δύο συνεχόμενες προσπάθειες για τη νίκη. Η ΧΒΑ είχε 3 διψήφιους(Παπάδης, Στεφάνου και Κατσούλας) σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους που είχαν 2 με τον Ζανιδάκη να έχει 10 και τον Κιγμέτογλου 12 πόντους. Στα τελευταία 3 παιχνίδια, η ομάδα της Χαλκίδας πετυχαίνει 68 πόντους ανά αγώνα και δέχεται 64 στην άμυνα, το οποίο αποτελεί και το γενικό μέσο όρο της στις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Οι 640 πόντοι που έχει παθητικό αποτελούν και την καλύτερη επίδοση από οποιαδήποτε ομάδα του ομίλου.

Τέλος, να τονίσουμε ότι τα «διπλά» για ακόμη μία αγωνιστική σπανίζουν, καθώς η μόνη έδρα που έσπασε ήταν αυτή του Αργοναύτη, στο παιχνίδι κόντρα στην Ένωση Ιλίου, ενώ στις υπόλοιπες 6 αναμετρήσεις οι έδρες «μίλησαν» και έδωσαν σημαντική «ανάσα» σε πολλές ομάδες σε έναν όμιλο που οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας:Κρόνος Αγίου Δημητρίου