Μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Α2 Ανδρών με τα χρώματα του ΑΟ Παγκρατίου -όπου μέτρησε 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά βραδιά- αλλά και ένα πέρασμα από τη Β’ Εθνική, ο Γιάννης Τζιβελέκας επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, τον ΑΟ Δάφνης, τον οποίο και επιθυμεί να σπρώξει στην άνοδο από την Γ’ Εθνική με μερικές τρομερές εμφανίσεις!

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η αθηναϊκή αρμάδα βρίσκεται στην κορυφή -μαζί με τον Μίλωνα– του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της λίγκας μετά από 5 παιχνίδια (5-0), με τον 25χρονο guard να είναι τρομερός σε αυτήν την εκκίνηση του πρωταθλήματος αριθμώντας συνολικά 106 πόντους (21 ανά βραδιά) -με τους μόλις 5 που σημείωσε σε σαφώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής στην άνετη νίκη επί του Παπάδου Γέρας (82-55) την περασμένη εβδομάδα να είναι και ο κύριος λόγος που δεν έχει μεγαλύτερο μέσο όρο.
Για την ακρίβεια, αν σκόραρε έστω 10 πόντους θα μετρούσε 22 μ.ο, αν σκόραρε έστω 15 θα μετρούσε 23 μ.ο, ενώ αν σκόραρε έστω 20 θα μετρούσε 24 μ.ο.

Κύριο όπλο του σε αυτό του το κρεσέντο είναι και το έντονο πρόβλημά του όσο αγωνιζόταν στην Α2, το τρίποντο (30% ανά 6 σουτ τότε), με τον ικανότατο άσο της Δάφνης να έχει ευστοχήσει μέχρι στιγμής σε 11 τέτοια σουτ (2 ανά ματς), με τα 4 που πέτυχε κόντρα στην ΑΕ Πικερμίου πριν από μερικές ημέρες να αποτελεί και το προσωπικό του season high.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως, με τη φετινή του στόφα δεν είναι άλλο από την ηγετικότητά του στο crunch time, όταν η μπάλα «καίει», με την πάρε- βάλε ασίστ του στο φινάλε του εκτός έδρα αγώνα με τον Τελεθριακό που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στην αντίστοιχη της Ιστιαίας να είναι μονάχα ένα μικρό δείγμα της ικανοτήτων του.

Ουσιαστικά, ο Τζιβελέκας αναβαθμίζει την απόδοσή του σε τέτοιες καταστάσεις, αφού όταν ένας αγώνας κρίνεται με διαφορά μικρότερη των 10 πόντων μετράει 26 πόντους ανά βραδιά (3 ματς) ενώ όταν κρίνεται με διαφορά μικρότερη των 5 μετράει 22.5 ανά βραδιά (2 ματς)!
Αντίθετα, και για λόγους rotation, όταν ένα παιχνίδι κρίνεται σε διψήφια απόσταση, αριθμεί «μόλις» 17 πόντους (2 ματς), αποδεικνύοντας τα clutch ένστικτά του!

Ωστόσο, η πορεία μιας ομάδας καθορίζεται από την ομαδικότητα των μονάδων της, και οι επιδόσεις του Έλληνα shot creator δε θα μπορούσαν να αρκούν στο συγκρότημα των Νοτίων προαστίων, ο οποίος αντικρίζει στο πρόσωπο του Διονύση Μουστόπουλου, ενός ανθρώπου που έχει… βαρεθεί να βλέπει ο Τζιβελέκας εξαιτίας της κοινής τους θητείας σε 4 -πλέον- διαφορετικές φουρνιές ομάδων, τον X Factor που αναζητάει κάθε ομάδα πρωταθλητισμού.

Συγκεκριμένα, σε 5 ματς φέτος μετράει 83 πόντους ή 17 ανά βραδιά -μέσος όρος που θα μπορούσε να είναι αισθητά ανώτερος αν δεν είχε αγωνιστεί λιγότερο από το σύνηθες στο blow out κόντρα στον ΦΟ Βροντάδου την 2η αγωνιστική (θα μετρούσε 20 ανά παιχνίδι χωρίς το συγκεκριμένο).
Μάλιστα, και εκείνος είναι ιδιαίτερα clutch, αφού στα 3 ντέρμπι της Δάφνης με ΑΟΦ Πορφύρας, Τελεθριακό και Πικέρμι (όλα εκτός έδρας) αριθμεί το 81% των συνολικών του πόντων (67) αλλά και 22 κατά μέσο όρο -όντας ο ιδανικό Ρόμπιν για κάθε Μπάτμαν!

Όλα τα λεφτά πλέον η αναμέτρηση της επερχόμενης Κυριακής (5/12) με τον επίσης αήττητο ΒΑΟΛ στην πρωτεύουσα, με το δίδυμο της Δάφνης να τραβάει πάνω του όλη την προσοχή της αρμάδα της Χίου.