Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (4/7), οι ΑΟ Πεύκης και ΑΟ Δάφνης τέθηκαν αντιμέτωποι στο πρώτο από τα τρία συνολικά ματς που θα λάβουν χώρα αυτές τις μέρες στο Μετς αναφορικά με τα μπαράζ κατάταξης των δευτεραθλητών των ομίλων του Νότου (1ος, 2ος, 3ος) της Γ’ Εθνικής, όπου -σε περίπτωση που υπάρξουν κενά στα γκρουπ της Β’ Εθνικής- μπορεί να επιφέρουν τον προβιβασμό στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Επίσημα, η σεζόν έχει ολοκληρωθεί από τις 10 Απριλίου για τους πρώτους και από τις 18 Μαϊου για τους τελευταίους -που είχαν έρθει αντιμέτωποι και με το… σίριαλ με τον Ίκαρο Καλλιθέας-, με το κενό των 85 και 47 ημερών, αντίστοιχα, να μην προμήνυε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας στον εν λόγω αγώνα.
Λάθος

Συγκεκριμένα, αν και 4 Ιουλίου και μέσα καλοκαιριού στην Αθήνα και το ζεστό Μετς, οι δύο μονομάχοι χάρισαν ένα επικό σόου 45 λεπτών στο φίλαθλο κοινό που παρευρέθηκε στο γήπεδο σήμερα, το οποίο απαρτίζεται όχι απλά από μια παράταση και σχεδόν πλήρη ώρα ντέρμπι και αλλαγών στα προβαδίσματα αλλά από 187 πόντους!
Ουσιαστικά, οι δύο ομάδες σκόραραν 96 και 91 πόντους, αντίστοιχα, και συνεργάστηκαν για 4 ολόκληρους πόντους ανά λεπτό -σε μια τρομερή συγκυρία από άποψη αποτελεσματικότητας αλλά και θεάματος! Μάλιστα, την ίδια στιγμή, ξεπέρασαν κατά 17 και 10 πόντους, αντίστοιχα, τους φετινούς τους μέσους όρους στην κανονική διάρκεια της τέταρτης τη τάξει λίγκας της χώρας (3 και 1, αν ληφθεί υπ’ όψιν μόνο το πρώτο 40λεπτο) κάνοντας ουσιαστικά το βήμα παραπάνω με την επιθετική τους χρησιμότητα σε ένα τόσο κομβικό ματς.

Από εκεί και πέρα, τα σουτ από μακρινή απόσταση ήταν η κύρια επιθετική μονάδα ανάπτυξης για τους μονομάχους, οι οποίοι ευστοχώντας σε 24 κοινώς τρίποντα βρήκαν έτσι τους 72 από τους 187 πόντους τους -ήτοι το 39% των συνολικών τους πόντων!
Μάλιστα, μόνο οι Κορκοσούρας – Φιλιππόπουλος από τη μια μεριά και Πίνης – Κερασοβίτης από την άλλη «συνεργάστηκαν» για 17 εύστοχα τρίποντα (4 – 3 και 6 – 4), βρίσκοντας έτσι 51 ολόκληρους πόντους, δηλαδή το 62% των συνολικών τους πόντων.

Αναλυτικά τα τρίποντα των ομάδων:

  • Πεύκη: 11
  • Δάφνη: 13

Αναλυτικά τα τρίποντα των παικτών:

Πεύκη:

  1. Κορκοσούρας: 4
  2. Φιλιππόπουλος: 3
  3. Παπανικολόπουλος: 2
  4. Τσακίρης: 1
    Αποστολίδης: 1

Δάφνη:

  1. Πίνης: 6
  2. Κερασοβίτης: 4
  3. Βαλτατζής: 2
  4. Μέλιος: 1

Τέλος, και όσον αφορά τους απόλυτους πρωταγωνιστές του αγώνα -τους αθλητές δηλαδή- οι Μέλιος με 21 πόντους και Φιλιππόπουλος με 27 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των συλλόγων, αλλά δεν έμειναν εκεί καθότι συνολικά υπήρχαν:

  • 15/23 παίκτες που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα σκόραραν
  • 11/15 από τους παίκτες που σκόραραν μέτρησαν 8+ πόντους
  • 8/15 από τους παίκτες που σκόραραν μέτρησαν 10+ πόντους
  • 5/15 από τους παίκτες που σκόραραν μέτρησαν 15+ πόντους
  • 4/15 από τους παίκτες που σκόραραν μέτρησαν 20+ πόντους

Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πάντοτε… must για τους απανταχού λάτρεις του μπάσκετ, αλλά σχεδόν 200 πόντοι + ντέρμπι + θέαμα + σπουδαίας σημασίας ματς είναι μια εξίσωση που δύσκολα βγάζει αρνητικό πόρισμα…