Κακά τα ψέματα, τόσο η γενικότερη διαφορά δυναμικότητας και στόχων όσο και οι -για άλλη μια φορά- σημαντικές ελλείψεις του ολότελα άτυχου φέτος Τελεθριακού, που είχε μόλις 6 ενεργούς παίκτες, χάριζαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον ΑΟ Δάφνης στην απογευματινή μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή (20/2), που φάνταζε πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για το ροζ φύλλο ήδη από το πρώτο ημίχρονο.
Ωστόσο, η αρμάδα της Βόρειας Εύβοιας ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι πέρα για πέρα σκληρή και δυσκολοκατάβλητη και όχι μόνο κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους αλλά και να είναι η καλύτερη ομάδα του παρκέ στο πρώτο 20λεπτο!

Ουσιαστικά, οι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν τρομερά την αναμέτρηση προηγούμενη τόσο με 15 πόντους στο φινάλε της πρώτης περιόδου (9-24) όσο και με 11 σε εκείνο της δεύτερης (33-44), με την απόδοσή τους τόσο στην επίθεση (2.2 πόντοι ανά λεπτό) όσο και στην άμυνα (1.7 πόντοι ανά λεπτό) να τους χαρίζει μια μοναδική παρουσία στην πρωτεύουσα και να τους φέρνει κοντά σε ένα σπουδαίο διπλό.
Όμως, οι οικοδεσπότες και η δυναμική τους μίλησαν μετά την ανάπαυλα…

Από τη στιγμή που οι δύο μονομάχοι βγήκαν από τα αποδυτήρια, η κατάσταση άλλαξε ρόλους, με το αθηναϊκό συγκρότημα να αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της αναμέτρησης και εκμεταλλευόμενο την κούραση των λειψών αντιπάλων της να ξεφύγει από ένα σημείο και μετά.

Συγκεκριμένα, στο δεύτερο ημίχρονο, η Δάφνη βρήκε 61 ολόκληρους πόντους την ίδια στιγμή που επέτρεψε μόλις 32 (ήταν καλύτερη κατά 29 πόντους δηλαδή) και όχι μόνο κάλυψε την απόσταση του -11 του 20′ αλλά την επέκτεινε στο +18 στο φινάλε της συνάντησης -σε μια τρομερή αλλαγή σκηνικού, που -αν και θα μπορούσε να είναι διαφορετική στο σενάριο απόλυτης υγείας αμφότερων αντιπάλων- δε στερεί τίποτα από την «καυτή» στο 2022 Δάφνη, που έφτασε πλέον στο 4/4 με τη νέα χρονιά!

Το δίδυμο των Τζιβελέκα και Μέλιου ήταν για άλλη μια φορά το κυρίαρχο όπλο του coach Σμυρνιώτη, αφού με 49 κοινούς πόντους αλλά και 6 τρίποντα κατόρθωσαν να χαρίσουν στην αρμάδα τους αφενός τη νίκη και αφετέρου την ελπίδα για άνοδο στη Β’ Εθνική.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Δάφνης ανά ημίχρονο:

1ο:

Επίθεση: 33 πόντοι (1.7 ανά λεπτό)
Άμυνα: 44 πόντοι (2.2 ανά λεπτό)

2ο:

Επίθεση: 61 πόντοι (3 ανά λεπτό)
Άμυνα: 32 πόντοι (1.6 ανά λεπτό)