Ο Προμηθέας Χαλανδρίου υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, έχοντας γνωρίσει μάλιστα το γεγονός αυτό, αρκετές αγωνιστικές ουσιαστικά, πριν το τέλος του πρωταθλήματος του Νοτίου Ομίλου της Β’ Εθνικής. Το γεγονός, ωστόσο, που «πυροδότησε» μία κρίση άνευ προηγουμένου, ήταν η αποχώρηση του προπονητή, Τάσου Νικητόπουλου, από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, με 10 αθλητές να τον ακολουθούν ακόμη.

Οι τελευταίοι μάλιστα, φρόντισαν σήμερα (11/7) να συντάξουν μία ανακοίνωση, με την οποία επιτίθενται ανοικτά στον πρόεδρο, Κώστα Βλαχόπουλο, κατηγορώντας τον για ασυνέπεια όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στο θέμα της στήριξης της ομάδας, στις δύσκολες στιγμές της. Παράλληλα, προχώρησαν και στη συμβουλή να μην απαντήσει, προειδοποιώντας για «σοκαριστικές» αποκαλύψεις.

Αναλυτικά:

«Είναι πασιφανές πως ουδείς αγωνίζεται σήμερα για να ζήσει από το μπάσκετ. Ειδικά στην ομάδα του Προμηθέα Χαλανδρίου που πάντα τα πράγματα ήταν πιο «σφικτά» και όλοι το γνωρίζαμε, κάτι τέτοιο θα ήταν ουτοπικό. Παρ’ όλα αυτά, δεχτήκαμε να παίξουμε δίνοντας όλο μας το είναι, χωρίς να γνωρίζουμε πως οι υποσχέσεις και ο ανδρικός λόγος δεν έχει πλέον θέση στην ομάδα (συμβόλαια δεν υπάρχουν στη Β’ Εθνική, άρα στηριζόμαστε όλοι στις ορέξεις του προέδρου). Οι περισσότεροι από εμάς είναι στην ομάδα από το Β’ Τοπικό. Σε όλη αυτή την ξέφρενη πορεία που συνοδεύτηκε από ένα Κύπελλο ΕΣΚΑ και τρεις ανόδους, μέχρι τη Β’ Εθνική όλοι ήμασταν εκεί λόγω κυρίως του προπονητή μας και της παρέας που είχαμε δημιουργήσει, απορρίπτοντας κάθε καλοκαίρι διάφορες καλύτερα οικονομικά προσφορές.

Η απομάκρυνσή του σηματοδότησε και το να αναζητήσουμε τις τύχες μας αλλού. Δεν είναι τυχαίο πως κανείς δεν θέλει να θυμάται πλέον όλα τα χρόνια εκεί, αντιθέτως να τα ξεχάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και ο λόγος είναι ο πρόεδρός του. Για δεν τα κατάφερες να μας δώσεις ούτε το 1/5 της χρονιάς, δεν θα το αναλύσουμε κύριε Βλαχόπουλε. Το γιατί βγαίνεις και θριαμβολογείς για το μέλλον της ομάδας σε γυναικείο και ανδρικό, παινεύοντας που έμειναν στην ομάδα μόνο όσοι δεν είχαν ακούσει να τους τάζεις κάτι δεν θα στο χρεώσουμε. Τίποτα, όμως, δεν θα είναι όπως παλιά από εδώ και πέρα. Ο κόσμος πρέπει να μάθει πως στην πορεία αυτή δεν ήσουν πουθενά. Εμφανίστηκες μόνο στο τέλος, για να συμβάλλεις και εσύ στο να διακοπεί…

ΥΓ. Μην μπεις στην διαδικασία να απαντήσεις, γιατί θα ακουστούν πράγματα που δεν θες.

Οι παίκτες του Προμηθέα Χαλανδρίου: Κώστας Ανδρουλάκης, Δημήτρης Ρώσσης, Φανούρης Τασιόπουλος, Χρήστος Λοΐζος, Φώτης Βαρσαμούλης, Νίκος Καρούζος, Θάνος Καραθανασόπουλος, Αλέξης Καραθανασόπουλος, Δημήτρης Μαλούκος, Σπύρος Σπετσιέρης».