Ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική μπορεί να έφερε μία πικρή γεύση στους ανθρώπους του Εσπέρου ΑΟΠΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το αγωνιστικό πλάνο των Πατρινών θα διαφοροποιηθεί. Αντίθετα, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Κώστας Μαρλαφέκας, η φιλοσοφία θα παραμείνει αναλλοίωτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εσπέρου ΑΟΠΑ δήλωσε πως “εμείς την φιλοσοφίας μας δεν πρόκειται να την αλλάξουμε. Δεν θα είναι αυτοσκοπός στην νέα περίοδο η άνοδος”, για να συνεχίσει αναφερόμενος στον σχεδιασμό της ομάδας:

“Θέλουμε να στηρίξουμε και να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά. Σαφώς και μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε στην Β’ Εθνική, αλλά το που θα φτάσουμε θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Ομως η άνοδος δεν αποτελεί εμμονή. Δεν θα κινηθούμε στο μεταγραφικό παζάρι έχοντας αυτή την σκέψη. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Ομως ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι δικοί μας νεαροί παίκτες να έχουν μεγαλύτερο χώρο και ρόλο“.