Νέες αλλαγές… στο “και πέντε” είναι έτοιμη να κάνει η ΕΟΚ αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr η Ομοσπονδία σκέφτεται σοβαρά να τροποποιήσει την περσινή (!) προκήρυξη και να υποβιβαστούν, εν τέλει, δέκα (10) ομάδες από τους δύο ομίλους Νότου, αντί για οκτώ (8) ή εννέα (9) ομάδες, όπως αναφέρεται.

Η προχειρότητα της οργάνωσης και της διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος έγινε έκδηλη ουκ ολίγες φορές μέσα στη σεζόν, με αποκορύφωμα την έκδοση της απόφασης για κατοχύρωση του παιχνιδιού Πολυκράτης – Μίλωνας στους φιλοξενούμενους σχεδόν πέντε μήνες μετά την τέλεσή του.

Αυτή τη φορά, όμως, η ΕΟΚ πάει να… ξεπεράσει τον εαυτό της και να προβεί σε μία σκανδαλώδη κίνηση, η οποία θα σημάνει τον υποβιβασμό τόσο της Καλαμάτας (από τον 1ο όμιλο Νότου) όσο και της Πεντέλης (από τον 2ο όμιλο Νότου). Σκοπός είναι να “συμμαζευτεί” ακόμα περισσότερο η Γ’ Εθνική και να επιτευχθεί ο στόχος των δώδεκα (12) ομάδων σε κάθε όμιλο, αν και κάτι τέτοιο μόνο… βέβαιο δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Επίσης, είναι παράδοξο το γεγονός πως σε ένα πρωτάθλημα δώδεκα (12) ομάδων, υποβιβάζονται πέντε (5) και προβιβάζονται δύο (2), ήτοι αλλάζει ο χάρτης από σεζόν σε σεζόν κατά τα 7/12.

Όπως και να χει, το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο αφού επίκεινται οι επίσημες τοποθετήσεις από πλευράς ΕΟΚ αναφορικά με το θέμα “υποβιβασμός” προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ένα τοπίο, το οποίο παραμένει θολό εξαιτίας της προχειρότητας που επικρατεί στην Ομοσπονδία