Του Αλέξανδρου Τρίγκα
30/01/2012 (14:57)

Η ήττα (83-61) στο κομβικό παιχνίδι με τον Πολυκράτη βύθισε ακόμα περισσότερο τον Έσπερο Λαμίας στη βαθμολογία. Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη δεν κατάφερε να πάρει το “διπλό” που θα της έδινε μεγάλη βαθμολογική ανάσα εν όψει της συνέχειας, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως οι Λαμιώτες απώλεσαν και τη διαφορά των 11 πόντων (59-48) με την οποία είχαν επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Ο προπονητής του Έσπερου μιλώντας στο basketblog.gr τόνισε πως “το παιχνίδι χάθηκε ουσιαστικά στην αρχή, εκεί όπου οι αντίπαλοί μας ευστόχησαν σε πολλά περιφερειακά σουτ με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μία διαφορά ασφαλείας στο σκορ” και συνέχισε αναφερόμενος στη συνέχεια του πρωταθλήματος:

“Πλέον έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολο να προλάβουμε τον Πολυκράτη στη βαθμολογία. Ουσιαστικά κυνηγάμε τον Πορφύρα και  τη Νίκη Αμαρουσίου. Θέλουμε να παλέψουμε όσο μπορούμε τα παιχνίδια που απομένουν και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο υποβιβασμός σε αυτή την ομάδα“.

Τέλος, ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε και στη διαιτησία της αναμέτρησης με τους Σαμιώτες: “Η διαιτησία ήταν πολύ καλή στο χθεσινό παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα ματς κομβικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος οι κ. Διμπινούδης και Μαγγωνάκης έκαναν πολύ καλή δουλειά”.