Δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής η Ζάκυνθος καθώς η διοίκηση της ΑΓΕΖ δήλωσε αδυναμία συμμετοχής επιβεβαιώνοντας τα μέγιστα στο ρεπορτάζ μας στις 31/5, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μάργαρης τόνιζε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ότι: « με τις υπάρχουσες συνθήκες και γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν υπάρχει στήριξη από δήμο, ομοσπονδία, και ανθρώπους που βοηθούσαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι σχεδόν αδύνατο να κατέβει ο σύλλογος στο πρωτάθλημα».

Έτσι σε επιστολή που έστειλε στην ΕΟΚ η διοίκηση της ΑΓΕΖ, η οποία όπως θυμίζουμε την περσινή σεζόν προπονούταν η μίση ομάδα στην Αθήνα και η μίση στο νησί του Ιονίου, εξέφρασε την επιθυμία της να αγωνιστεί στην Α1 ΕΣΚΑΗ τονίζοντας παράλληλα αδυναμία συμμετοχής της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής λόγω των μεγάλων εξόδων μετακίνησης και διαμονής της ομάδας στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Έτσι, το μπαλάκι έρχεται στην ομάδα της Ακράτας, η οποία είναι η ομάδα που βαθμολογικά παίρνει την θέση της ΑΓΕΖ, και αν δεχθεί θα  είναι η δεύτερη εκπρόσωπος της Αιγιάλειας στην κατηγορία, μετά τον Κεραυνό Αιγίου! Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την απόφαση την οποία θα πάρει το ΔΣ του συλλόγου, που θα συνεδριάσει εκτάκτως με όλα τα μέλη του το ερχόμενο Σάββατο (1/8).

Update (Η επιστολή της ΑΓΕΖ)

Κύριοι με την παρούσα επιστολή σας δηλώνουμε ότι ο σύλλογος μας αδυνατεί να συμμετάσχει η ανδρική του ομάδα στο Εθνικό πρωτάθλημα της Γ. Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ κυρίως λόγω των μεγάλων εξόδων μετακίνησης και διαμονής της ομάδας μας στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και διαφόρων λοιπών εξόδων (ασφάλεια παικτών, ιατρικά έξοδα, αθλητικός εξοπλισμός) που ο σύλλογος μας με υπευθυνότητα αντιμετώπιζε όλα αυτά τα χρόνια.
Κατόπιν τούτου ο σύλλογος μας, συνεχίζοντας με την συμμετοχή του τα παιδικά, εφηβικά και γυναικεία πρωταθλήματα, καθώς επίσης και με την συνεχή ανάπτυξη των μπασκετικών ακαδημιών μας παραμένει δυναμικά στον μπασκετικό χώρο με σαφή προσανατολισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα της τοπικής μας ένωσης. Επιθυμία μας είναι να αγωνιστούμε στην αμέσως ποιο κάτω κατηγορία δηλ. στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες.