Ο Διαγόρας έφτασε ένα βήμα από την άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά δεν τα κατάφερε. Η χρονιά κρίθηκε επιτυχημένη, εντούτοις προσωπικοί λόγοι ανάγκασαν τον Χρήστο Καλαϊτζίδη να αποχωρήσει από την ομάδα της Ρόδου.

Την αποχώρησή του γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους», οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Αντικαταστάτης του Καλαϊτζίδη στην τεχνική ηγεσία αναμένεται να είναι ο Στάθης Βλαχοδήμος σύμφωνα με το 12sports.gr.

Στο μεταξύ, οι Ρόδιοι ανακοίνωσαν την ανανέωση του Κώστα Μητσού και για την επόμενη χρονιά: «Η διοικούσα επιτροπή του Γ.Σ. Διαγόρα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον αθλητή Κώστα Μητσού. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και μια υγιείς αγωνιστική πορεία».

Το μήνυμα του Χρήστου Καλαϊτζίδη:

«Σήμερα με μεγάλη μου λύπη, ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τον ιστορικό Διαγόρα, μετά από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και προβλήματα που υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα έφτασε να διεκδικεί την απευθείας άνοδο της στη Β’ Εθνική, η οποία μπορεί να επιτευχθεί- και το εύχομαι ολόψυχα- μέσω των αγώνων κατάταξης.

Για προσωπικούς και ηθικούς λόγους αναγκάστηκα να πάρω αυτή την απόφαση και να αποχωρήσω πριν από τους αγώνες κατάταξης, γιατί δεν είναι δυνατό να προετοιμάζω την ομάδα για τα παιχνίδια και κάποιοι από τη διοίκηση να συζητούν με άλλον προπονητή για να αναλάβει το ανδρικό τμήμα. Αυτό θίγει την αξιοπρέπεια και την υπόληψη μου σαν προπονητή και άνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους ανθρώπους του ιστορικού συλλόγου, που με εμπιστεύθηκαν και ήταν τιμή μου, που υπηρέτησα το σωματείο.

Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου και τη γραμματεία, που συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η σεζόν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους φιλάθλους του Διαγόρα και τα μέλη της «Θύρας 6», για τη φανταστική στήριξη που είχαμε στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Μας έδωσαν τεράστια δύναμη και ώθηση και ήταν ο έκτος παίκτης μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Στάμο Καράβα, χωρίς την παρουσία και τη συμβολή του οποίου η ομάδα δεν θα συμμετείχε καν στη Γ’ Εθνική.

Δυστυχώς όμως όλοι περίμεναν τα πάντα απ’ αυτόν και ήταν μόνος του. Τέλος θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε έναν- έναν ξεχωριστά όλους τους ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ μου για τη φανταστική χρονιά που είχαμε φέτος, για τη συνεργασία μας, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τους εύχομαι υγεία και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον ΔΙΑΓΟΡΑ. Εύχομαι η ομάδα να ανέβει στη Β’ Εθνική. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΙΑΓΟΡΑ».