Την ημέρα που ο Ίκαρος Χαλκίδας αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του, καθώς αντιμετωπίζει στο κλειστό της Κανήθου το Τρίκαλα για το Κύπελλο Ελλάδας, η ΑΓΕΧ, η παραδοσιακή ομάδα της πόλης διαλύθηκε και επίσημα καθώς τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα και κανείς δεν μπόρεσε να τα αποπληρώσει, ούτε έστω να τα ρυθμίσει.

Συγκεκριμένα τα πάντα ξεκίνησαν όταν την περίοδο 2009-2010 υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα. Την επόμενη περίοδο (2010-2011) το σωματείο δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα ενώ την περίοδο 2011-2012 συγχωνεύτηκε με την ΠΑΕ Ληλαντίου όπου κατακτά το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ. Το 2012-13, η ΑΓΕΧ συγχωνεύεται με τον Γυμναστικό Χαλκίδας και κατεβαίνει στη Β’ Εθνική, όπου και υποβιβάζεται.

Πλέον, αν και δυο εβδομάδες νωρίτερα όλοι μιλούσαν για νέα και άφθαρτη διοίκηση με τον Δημήτρη Μαρμαρινό να αναλαμβάνει τις ακαδημίες και τον Θανάση Κατσούλα  να εισχωρεί στο ρόστερ της ομάδας η αναδόμηση της δεν στάθηκε εφικτή. Έτσι μετά τον φιλικό αγώνα όμως του Ίκαρου με το Ρέθυμνο, η διοίκηση της ΑΓΕΧ πραγματοποίησε συνάντηση που συνειδητοποίησαν ότι η ομάδα έχει πολλά χρέη και δεν μπορεί να κατέβει στο πρωτάθλημα. Ο Μαρμαρινός έφυγε, ο Κατσούλας πήγε στην Αυλίδα με τα οικονομικά του συλλόγου να μένουν μετέωρα.

Πλέον η ΑΓΕΧ διαλύθηκε ενώ η συγχωνευμένη ΑΓΕΧ – ΓΣΧ συγχωνεύτηκε αυτή τη φορά με την Έξω Παναγίτσα και θα κατέβει στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ με το όνομα Χαλκίδα ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια να ανέρθει τα επόμενα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες.