Αναλυτικά όσα αναφέρει στο retro απόσπασμα το contraepithesi.gr:

Στο συγκεκριμένο ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα θα ανατρέξουμε στο 2006 όταν ο Σύλλογος Δρομέων αγωνιζόταν στην Β’ τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Σ’ ένα πρωτάθλημα στο οποίο η Αρκαδική ομάδα δεν είχε πρωταγωνιστικούς στόχους παρά μόνο μια καλή παρουσία και εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Το παιχνίδι στο οποίο θα αναφερθούμε πραγματοποιήθηκε στις 02/04/2006 στο ανοιχτό γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου της Αρεόπολης! Σε αποχές όπου ακόμη δεν είχαν κατασκευαστεί τα ανοιχτά πιο σύγχρονα γήπεδα της Αρεόπολης λίγα μέτρα πιο δίπλα όπως και το προσφάτως κατασκευασμένος κλειστό γυμναστήριο Αρεόπολης.

Ήταν οι εποχές όπου η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ επέτρεπε ακόμη τη διεξαγωγή επίσημων αναμετρήσεων σε επίπεδο ανδρών σε ανοιχτά γήπεδα. Κάτι το οποίο συνέχισε να εφαρμόζεται τουλάχιστον μέχρι το 2011. Έκτοτε η Ένωση αποφάσισε ορθώς να επιβάλει υποχρεωτική διεξαγωγή επίσημων αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια.

Εκείνο το πρωινό της Κυριακής 02/04/2006 (πριν από 14 χρόνια) ο Σύλλογος Δρομέων κλήθηκε να δώσει ένα εκτός έδρας ματς με στόχο τη νίκη που θα έφερνε πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Σ’ ένα απαιτητικό ματς σε μια «σκληροτράχηλη» έδρα με κακές συνθήκες λόγω γηπέδου. Χαρακτηριστικό σ’ εκείνο το ματς ότι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας άλλαξαν μέσα στα αυτοκίνητα με τον ήλιο να «ταλαιπωρεί» τους αθλητές των δύο ομάδων.

Ένα παλιό ανοιχτό γήπεδο μπροστά από το κτίριο του σχολείου, καρέκλες από τις τάξεις που αποτελούσαν τους πάγκους και ένα τραπεζάκι ενδιάμεσα, «πλαισίωνε» το σκηνικό της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Πίσω από τους πάγκους στο προαύλιο με χαλίκι, αυτοκίνητα παραταγμένα με φίλους των «γηπεδούχων» παρακολουθούσαν την αναμέτρηση όπως και στα σκαλιά της εισόδου του σχολείου.

Αγωνιστικά οι «γηπεδούχοι» εξοικειωμένοι με τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων σε τέτοιο γήπεδο, με τη στήριξη των φιλάθλων και με μεγαλύτερο πάθος στη διάρκεια της αναμέτρησης κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Εκείνη η χρονιά ολοκληρώθηκε με παραμονή του Συλλόγου Δρομέων στο β’ τοπικό

ΓΗΠΕΔΟ: Ανοιχτό γήπεδο Αρεόπολης | 02/04/2006 (14:30).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πλάγος, Μπούκας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-6 (Α’), 20-13 (Β’), 37-21 (Γ’), 50-34 (Δ’).
Α.Σ. ΜΑΝΗΣ (Ιωάννης Αλέπης): Βάλβης 1, Καλαποθαράκος 2, Παναγιωταράκος, Κουράκος 2, Καλαντώνης Γρ. 2, Κοιλάκος 5, Καλαντώνης Δ. 2, Λεβάκος 18, Τσατσουλής 13, Αντωνιάδης 5.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Άκης Χουζούρης): Αλεξόπουλος 8(1), Χουζούρης 4, Δελής, Μαρκόπουλος 2, Ζερίτης 2, Κοσκινάς 4, Σαλτής 12(1).