Μετά την 5η θέση στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής τη χρονιά που πέρασε, η Ελευθερία Μοσχάτου μάλλον θέλει να ανεβάσει κάπως τον πήχη. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου αφενός βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του Εμάνουελ Γκόντγουϊν, αφετέρου έχει βάλει στο στόχαστρο έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της περασμένης σεζόν στη Β’ Εθνική!

Ο στόχος της Ελευθερίας είναι να κάνει δικό της ένα παιδί της περιοχής, τον Λευτέρη Καραλευθέρη (1998, 1.74μ.), βασικό πόιντ γκαρντ της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. στην εκπληκτική πορεία που έκανε στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Ο Καραλευθέρης ήταν 2ος σκόρερ της ΦΕΑ και 7ος σε όλο το πρωτάθλημα τη σεζόν 2021-22, μετρώντας 356 πόντους σε 24 αγώνες.

Όσον αφορά στον Γκόντγουϊν, ο 22χρονος ύψους 1.80μ. πόιντ γκαρντ είχε παίξει και τη σεζόν 2020-21 στην Ελευθερία Μοσχάτου, πριν μεταπηδήσει στα Μέγαρα. Εκεί είχε σαφώς μικρότερο ρόλο στο rotation του Γιώργου Μάνταλου, στην πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής, ΝΕΜ, με απολογισμό 34 πόντους σε 23 αγώνες.

Ο Γκόντγουϊν έμεινε ελεύθερος από τη ΝΕΜ την Παρασκευή (3/6). Ο Καραλευθέρης, από τη μεριά του, περιμένει πρώτα να συζητήσει με την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας, την οποία έχει και σε προτεραιότητα.