Δεν βγήκε νικητής στο πρώτο σημαντικό φιλικό που έδωσαν οι Ικαροι Σερρών στην έδρα τους απέναντι στην Ελευθερούπολη, καθώς το ματς έληξε τελικά ισόπαλο 55-55. Ο αγώνας έγινε υπό το βλέμμα του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή, Στάθη Ταυλαρίδη (η φωτό είναι από το serressport.gr).

Αναλυτικά η ενημέρωση των Ικάρων για το φιλικό με την Ελευθερούπολη:

Εμειναν στην ισοπαλία Ικαροι και Ελευθερούπολη (55-55)

Το πρώτο σημαντικό φιλικό της Pre Season, έδωσαν οι Ίκαροι που υποδέχτηκαν τον ΓΣ Ελευθερούπολης και αποδείχτηκε σημαντική επιλογή αντιπάλου, αφού ηταν ανταγωνιστικός μέχρι το φινάλε. Το τελικό 55-55… στα 4 δεκάλεπτα μαρτυρά την δίψα για θέληση και μπάσκετ -και όχι τόσο για νίκη- αφού δεν έχουν σημασία οι νίκες στην παρούσα φάση. Το οξύμωρο της ισοπαλίας, ήταν επιλογή και των δυο ομάδων αφού δεν υπήρχε άλλος χρόνος ή «οξυγόνο»… για παράταση!

Τα συμπεράσματα που πρόεκυψαν, εκτός από την θέληση και την καλή ψυχολογία των δυο αντιπάλων, τα αναγνώρισαν καλύτερα οι δυο προπονητές, ενώ εμείς από την κερκίδα μπορούμε να κρατήσουμε τα δυο πρόσωπα των Ικάρων. Όπου το ξεκίνημα ήταν νωθρό, χωρίς συγκέντρωση, με χαλαρή άμυνα και αργές επιστροφές, ενώ από τα μέσα του β΄ δεκαλέπτου αυτό άλλαξε σημαντικά και το 12-26 μετατράπηκε σε 27-26, με τους παίκτες του Κώστα Σίσκου να αλλάζουν δισκέτα… που λέγαμε κάποτε και να βάζουν τούρμπο στις προσπάθειες τους, προκειμένου να αποκαταστήσουν την «τάξη» στο δικό τους παρκέ! Ισοπαλία και το ημίχρονο 27-27.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο πλουραλισμός τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στα λεπτά συμμετοχής των «κυανοκίτρινων», έδειξε τι μπορούν να κάνουν –αν και αρκετά νωρίς- κάποιοι από τους νέους και νεαρούς παίκτες των Ικάρων. Η διαφορά παγιώθηκε στο +5 και όλα έδειχναν μια επικράτηση των γηπεδούχων… όμως οι αντίπαλοι είχαν διαφορετική άποψη, και θέλοντας να αποδείξουν πράγματα στον εαυτό τους και τον προπονητή τους κατάφεραν στο φινάλε να ισοφαρίσουν για το τελικό 55-55.

Οι Αριθμοί:

Δεκάλεπτα: 11-22, 27-27 (ημ.), 46-42, 55-55

Διαιτητές: Δημάδης – Γιαννούλης

Ίκαροι (Σίσκος): Γεωργιανός 6 (1), Παυλίδης 5 (1), Κακιούζης 16, Θολιώτης 2, Δούκας 1, Παπαδόπουλος 1, Καραμπέκης 8, Φώτογλου 6 (1), Κάτος 6, Γκούτζιας 4, Σιδερίδης, Δαλαγκόζης.

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Κελεσίδης 6 (1), Στυλίδης 14, Πέσσας 1, Ιωάννου 11 (3), Απαζίδης 5, Σταμπουλής 4, Λαζαρίδης 3 (1), Χαρισμίδης 9 (1), Βοϊβατόπουλος 2.

 

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

 

Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ SERRESPORT.GR ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗ