Μία από τις ομάδες που έχουν διακριθεί για τη μαχητικότητά τους, έχοντας βρεθεί πριν από μερικές εβδομάδες σε σημείο να θεωρείται καταδικασμένη, είναι ο Ακάδημος. Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ομάδες που έχει αναδείξει η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια, με βάση το γεγονός ότι το μπάσκετ στην εν λόγω περιοχή δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερες επιτυχίες από κάποιο σύλλογο. Με τέσσερα ματς να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου του Νότου, το σύνολο του Σπύρου Ψυχογιού βρίσκεται μία νίκη κάτω από την Νήαρ Ηστ και τη 10η θέση που μπορεί να δώσει ευκαιρία για… μία θέση στον ήλιο των εθνικών πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια του συλλόγου να αναδείξει μέσα από τα «σπλάχνα» του ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι μπορεί να απασχολήσουν το ελληνικό κοινό τα επόμενα χρόνια. Τόσο στον αγώνα προ δύο εβδομάδων στο Χαλάνδρι, κόντρα στον Προμηθέα, όσο και στην εντός έδρας άνετη επικράτηση επί του Κρανιδίου, πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Ακάδημο έπαιξε ο Γιάννης Ανδριανόπουλος. Ο νεαρός πλέι-μέικερ, γεννηθείς το 1998, έχει δείξει φέτος αρκετά ενθαρρυντικά δείγματα γραφής, ενώ στο τελευταίο ματς με το Κρανίδι, εκτός των 8 πόντων, μοίρασε και 10 ασίστ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Αν μη τι άλλο, οι πρώτες του παραστάσεις σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Γ’ Εθνικής, δείχνουν μία αρκετά σημαντική προοπτική για το μέλλον. Και στην ομάδα, από την οποία ξεκίνησε ο σημερινός έμπειρος «αστέρας» του Αρκαδικού, Πέτρος Νοέας, μπορεί να υπολογίζει για την ανάδειξή του.

Πηγή photo: Εφημερίδα «Ελευθερία»/ Eleftheriaonline.gr