Όπως ήδη είχε ανιχνευτεί εδώ και μερικές ημέρες, οι γενικές αρχές των Γλαύκου και Eσπέρου ΑΟΠΑ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κοινό σκοπό τη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης μπασκετικής μηχανής στο αθλητικό τοπίο της Πάτρας, η οποία θα χαράξει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο το όνομά της στο πέρας των εθνικών κατηγοριών.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η ενοποίησή τους έχει άμεσο αντίκτυπο και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, καθότι ο μεν Γλαύκος που σώθηκε πέρυσι και ο δε Έσπερος που ανέβηκε φέτος θα αποτελούν πλέον μια ομάδα -κάτι που ενδεχομένως να «τραβήξει» στην εν λόγω λίγκα ακόμα ένα σύλλογο από την ΕΣΚΑ-Η!

Υπενθυμίζουμε πως ο Προμηθέας 2014 είχε τερματίσει στην πρώτη θέση της ένωσης κατά τη φετινή σεζόν, αλλά δεν είχε το δικαίωμα προβιβασμού στις εθνικές κατηγορίες -κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Έσπερο να ανέλθει εκείνος ως δεύτερος στη Γ’ Εθνική.

 

Mια εικόνα του τι να περιμένουμε από τον 1ο όμιλο της νέας σεζόν:

  • Διαγόρας Ρόδου
  • Εργοτέλης
  • Καλαμάτα
  • Παναχαϊκή
  • ΑΣΣ Αμαλιάδας
  • Γλαύκος – Έσπερος ΑΟΠΑ
  • Δίων Κυπαρισσίας

—————————————

  • -Πήγασος Άστρους
  • -ΚΑΟΚ
  • -Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου
  • -Καλαμάτα ’80
  • -Ομάδα από ΕΣΚΑ-Η

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Διοικήσεις των σωματείων “Α.Ο. Γλαύκος Πατρών” και “Έσπερος Α.Ο.Π.Α.” ανακοινώνουν ότι τον τελευταίο καιρό πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με οδηγό και συνεκτικό ιστό την αγάπη των ανθρώπων των δύο Συλλόγων για το μπάσκετ και γνώμονα τις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε για τη ζωή και τον αθλητισμό. Οι συζητήσεις αυτές έφεραν στην επιφάνεια την κοινή μας πεποίθηση πως η εποχή απαιτεί σύνθεση δυνάμεων και ανέδειξαν ένα κοινό όραμα και την διάθεση να κάνουμε μαζί, πολύ πιο ισχυροί μέσα από την δυναμική που φέρει μια τέτοια σύμπραξη, το επόμενο βήμα προς τα εμπρός με σκοπό την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Θέλουμε μια ομάδα που θα καθιερωθεί και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις Εθνικές Κατηγορίες, ενώ, παράλληλα, θα στεγάσει στην ανακαινισμένη έδρα της μια μπασκετική κυψέλη παιδιών, με πρώτο μέλημα την καλλιέργεια τους με αθλητικές αξίες και ικανότητες, από τα οποία θ’ αναδειχθούν αθλητές και αθλήτριες που θα στελεχώσουν την ομάδα μας και θα προσφέρουν στην επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο στόχος μας δεν περιορίζεται σε μια απλή και συγκυριακή συνεργασία, αλλά αποσκοπούμε σε κάτι βαθύτερο, μια πραγματική Ένωση, που θεωρούμε πως μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την κινητοποίηση όλων των κοινών μας δυνάμεων. Κι ενώ οι λεπτομέρειες αλλά και το πλήρες πλάνο για την πραγματοποίηση του οράματός μας θα παρουσιαστούν αναλυτικά τις ερχόμενες ημέρες αισθανόμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μπορούμε να μοιραστούμε με τον μπασκετικό κόσμο της Πάτρας την κοινή μας απόφαση, οι δύο Σύλλογοι “Έσπερος Α.Ο.Π.Α.” και “Α.Ο. Γλαύκος Πατρών” να χαράξουν μία κοινή πορεία μέσα από την ουσιαστική συγχώνευση των δύο Σωματείων, ενώ παράλληλα στην προσπάθειά μας για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της Ακαδημίας θα αξιοποιηθούν και οι άμεσα συνεργαζόμενες ομάδες μας: “Νέοι Γλαύκου 2017” και “Νέοι Έσπερος Α.Ο.Π.Α.”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΟΣ Α.Ο.Π.Α .ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ».