Σε ευθεία αντιπαράθεση με την ΕΣΚΑΝΑ βρίσκεται, πλέον, ο Πόλις Καλλιθέας με αφορμή τη μη συμμετοχή της ομάδας Νέων του συλλόγου στα πρωταθλήματα της ένωσης. Οι “πράσινοι” εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση της ΕΣΚΑΝΑ τονίζοντας πως “Κρίμα και πάλι κρίμα και μακάρι η αντρική ομάδα να βρει την δύναμη να σταθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία και να μην επιστρέψει ποτέ στους κόλπους της Ενώσεώς της”.

Αναλυτικά:

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά την προφορική έγκριση για την συμμετοχή της ομάδος νέων της ΠΟΛΙΣ στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ για το 2012-13, ήρθε η επίσημη απάντηση αυτής ότι τελικά δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή καμίας ομάδας νέων στα τοπικά πρωταθλήματα της ένωσης.

Ειλικρινά μετά την σημερινή εξέλιξη των πεπραγμένων της ένωσης έφτασε ο κόμπος στο κτένι και επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο στην νοοτροπία αυτών των ανθρώπων που ακολουθώντας το ρητό “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” θυμίζοντας άλλες εποχές, που όλοι αναμφισβήτητα δε θέλουμε να ξαναζήσουμε.

Μπορεί στις εκλογές να έγιναν αυτά που έγιναν -και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοούμε- παρόλο που η επίσημη θέση του σωματείου τασσόταν υπέρ της παραμονής του παρόντος Δ.Σ., μπορεί πέρυσι να αποστείλατε στα σωματεία που ανήκουν σε εθνικές κατηγορίες αίτημα συμμετοχής για συμμετοχή της αντίστοιχης ομάδας νέων στα τοπικά πρωταθλήματα και με έγγραφη απάντηση μας να ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά σας και τελικά να εγκρίνατε την συμμετοχή μόνο δυο ομάδων (Πανιωνίου και Ικάρου) κατά αυθαίρετο τρόπο στην μάλιστα Β’ ΕΣΚΑΝΑ απευθείας χωρίς κάποια αξιολογικά κριτήρια και μη δίνοντας ποτέ επαρκείς εξηγήσεις στα σωματεία, και τώρα να δηλώνετε κιόλας ότι δεν θυμάστε ότι αποδεχτήκαμε το αίτημα σας με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση…. αφού ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, όπως υποστηρίζει, ουδέποτε του γνωστοποιήθηκε μια τέτοια δήλωση συμμετοχής!!!!!!!!!!

Τότε αφού δεν σέβεστε το μεράκι μας για ανάπτυξη και ισονομία, αφού ακόμα και σήμερα αντίστοιχες ομάδες στην ΕΣΚΑ όπως ο Παναθηναϊκός, το Μαρούσι, ο Αμύντας, ο Χολαργός και άλλες ομάδες, συμμετέχουν κανονικά στα τοπικά πρωταθλήματα της, ξεκινώντας από την Δ’ ΕΣΚΑ όπως επιβάλλει η λογική, τουλάχιστον σεβαστείτε αυτές τις ψυχές αυτών των νέων παιδιών που ουσιαστικά φαίνεται ότι ο σύλλογος εμπαίζει μαζί τους, κοροϊδεύοντας τα δυο μήνες τώρα. Κρίμα και πάλι κρίμα και μακάρι η αντρική ομάδα να βρει την δύναμη να σταθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία και να μην επιστρέψει ποτέ στους κόλπους της Ενώσεώς της.

Με πίκρα και αγανάκτηση,

Μπογδανίδης Αχιλλέας

Μέλος Δ.Σ.”