Ο Άρης Νικαίας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο αντικαταστάτης του Μάη Κωνσταντινίδη στον πάγκο της ομάδας, θα είναι όπως σας είχαμε πληροφορήσει ο Τάκης Πανούλιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νέος προπονητής από χθες στην ανδρική ομάδα του συλλόγου μας.

Ο λόγος για τον έμπειρο κόουτς Τάκη Πανούλια ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του τμήματος Καλαθοσφαίρισης “… θα είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του ΓΝΟ ΝΙΚΑΙΑΣ “ΑΡΗΣ”. Ο σύλλογός μας καλωσορίζει τον έμπειρο τεχνικό στην οικογένεια του Άρη Νίκαιας και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του.”

Ο γεννηθείς το 1963 στην Αθήνα Τάκης Πανούλιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και κάτοχος Διπλώματος Α΄ Κατηγορίας καθώς και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει προπονητής στις ανδρικές ομάδες Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (Β’ Εθνική), Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (Α2′ και Γ’ Εθνική), Α.Λ.Φ ΑΛΙΜΟΥ (Β΄ Εθνική) καθώς και στις γυναικείες ομάδες Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ και Α.Ο ΦΑΡΟΥ στο πρωτάθλημα Α1 Γυναικών.

Στην καριέρα του έχει να παρουσιάσει πολλές διακρίσεις όπου μεταξύ αυτών ήταν δύο φορές κυπελλούχος Ελλάδας με την γυναικεία ομάδα του Α.Ν.Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ την περίοδο 2001-2002 και 2002-2003, πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Α1 γυναικών μπάσκετ τις περιόδους 2001-2002 και 2002-2003 και με συμμετοχή στο FIBA CUP, διακρίσεις με ανδρικές ομάδες τις οποίες κοουτσάρισε αλλά και με ομάδες υποδομών στα αντίστοιχα πρωταθλήματα όπου π.χ με την παιδική ομάδα του Ολυμπιακού παρουσίασε ρεκόρ 247 νίκες και 35 ήττες.

Συμμετέχει σε προγράμματα εκμάθησης basketball όπως π.χ. με τη θητεία του ως Διευθυντής της Triple Crown Basketball Academy από την περίοδο 2008 – 2009 αλλά και ως Υπεύθυνος Εκδόσεων & Επιμόρφωσης Επιστημονικής ομάδας και επικεφαλής του προγράμματος basketball για το πρόγραμμα ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ του ΟΝΑ (Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης) του Δήμου Αθηναίων.

Από το 1993 και μετά συμμετέχει διαρκώς σε επιμορφωτικά σεμινάρια έχοντας παρακολουθήσει εισηγήσεις κορυφαίων θεωρητικών αλλά και προπονητών Καλαθοσφαίρισης όπως οι Vlande Jurovitc, Mike D’ Antoni, Deane. Smith, Etorre Messina, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Pat Riley, Don Nelson, Lenny Wilkins, Del Harris, J. Obrandovitc, Γ. Ιωαννίδης, Larry Brawn, G. Popovitc, D. Ivkovitc, Aíto García Reneses, Η. Ζούρος, Δ. Πρίφτης και Γ. Σφαιρόπουλος κ.α.