Η ξαφνική αποχώρηση του Παναγιώτη Αμοιρίδη από την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού Ιωνίας, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ανάγκασε την εν λόγω ομάδα σε αναζήτηση νέου προπονητή, στην προσπάθεια να ορθοποδήσει μετά την περιπέτεια στη Β’ Εθνική, η οποία τελείωσε με υποβιβασμό από την προτελευταία θέση, στον όμιλο του Βορρά. Αντικαταστάτης του έμπειρου κόουτς, θα είναι ένας παλιός γνώριμος του συλλόγου των Διαβατών και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Καραμουσαλίδη.

Ο Έλληνας προπονητής, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Ιωνικό Ιωνίας, μετά την παραίτησή του στις 23 Δεκεμβρίου 2014, μεσούσης της σεζόν στη Γ’ Εθνική, στην οποία η ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και προβιβάστηκε στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, έστω και μέσα από τη διαδικασία των ανακατατάξεων. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ασφαλώς, ήταν η άνοδος με τον Αργοναύτη το 2013 στη Β’ Εθνική, ύστερα από 29 χρόνια για την ομάδα της Καλαμαριάς. Τελευταία του ομάδα, ήταν τα Γαλάτιστα, από τα οποία αποχώρησε στις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, λοιπόν, βρίσκονται σε πολύ καλή ρότα, με τις τυπικές λεπτομέρειες και την ανακοίνωση, να είναι τα «βήματα» που έχουν απομείνει για την επισημοποίηση της έναρξης της συνεργασίας τους.