Η Ακράτα ξεκίνησε με φιλοδοξίες τη φετινή σεζόν, με τον Παναγιώτη Ζωντό να δημιουργεί ένα από τα ικανά ρόστερ της ομάδας μιας και η συνεργασία του με την διοίκηση στο κομμάτι των μετεγγραφών ήταν εξαιρετική.

Οι πολλοί τραυματισμοί παρόλα αυτά στις πρώτες αγωνιστικές δεν βοήθησαν καθόλου τον σύλλογο της Αχαΐας, ο οποίος έχει καταφέρει να μετρήσει μόλις μία νίκη στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, χάνοντας πολλά από τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Χαρακτηριστικό μάλιστα του προβλήματος των πολλών τραυματισμών είναι ότι οι περισσότερες από τις προπονήσεις γίνονταν με μόλις 7 παίκτες, ενώ στον τελευταίο αγώνα με τον Οίακα Ναυπλίου ο Παπαδάκης αναγκάστηκε να αγωνιστεί έχοντας κάνει πρώτα ένεση. 

Όλα αυτά οδήγησαν στην απόφαση της διοίκησης να “χωρίσει” με τον Παναγιώτη Ζωντό, ο οποίος επί της ουσίας πληρώνει το μάρμαρο των κακών συνθηκών που επικράτησαν με τους πολλούς τραυματισμούς, αν και οι δύο πλευρές αλλάζουν δρόμους έχοντας φιλικό κλίμα. Μάλιστα, αυτό φάνηκε και στο τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, όταν ο κόουτς Ζωντός αξιολόγησε τόσο τους παίκτες του ρόστερ όσο και την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Σκαραφίγκα που είναι ο επικρατέστερος για να τον διαδεχθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ακράτας:

Ο Α.Ο. Ακράτα ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας με τον προπονητή μπάσκετ κ.Παναγιώτη Ζωντό. Ευχαριστεί θερμά τον κ. Ζωντό για την προσφορά του στο Σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία του.

Πλέον η Ακράτα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr, επικρατέστεροι αυτοί τη στιγμή για να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου είναι ο Γιώργος Σκαραφίγκας, ο Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Μάριος Δεσποτάκης. Και οι τρεις προπονητές έχουν υψηλές παραστάσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα, με τον κόουτς Σκαραφίγκα να φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος.