Όταν παρουσιαζόταν ως το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» το περασμένο καλοκαίρι, το τελευταίο πράγμα που θα περνούσε από το μυαλό του θα ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός που θα τον άφηνε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Ηλίας Ανέστης όμως, είναι παλληκάρι και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Ακόμα και όταν αυτό θα έμοιαζε με μια εύκολη επιλογή.

Στο πρόσφατο διπλό της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη στην Ιστιαία και το «σπίτι» του τοπικού Τελεθριακού, ο 23χρονος γκαρντ χτύπησε σε μια ανύποπτη φάση, όπως λέει ο ίδιος στο basketblog.gr, άσχημα το γόνατό του, αλλά ακόμα και αν ένιωσε από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για κάτι σοβαρό συνέχισε να τα δίνει όλα για τον ίδιο και την ομάδα του.

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ήταν μία ανύποπτη φάση στην διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου, όταν προσπάθησα να πάρω το επιθετικό ριμπάουντ.. Την ώρα που επιχείρησα το άλμα, άκουσα το “κρακ” μέσα στο γόνατο και κατάλαβα ότι ήταν σοβαρό.
Εκείνη την στιγμή πάγωσα καθώς πήρα το ριμπάουντ, παρόλα αυτά σηκώθηκα και έβαλα το καλάθι μιας και το παιχνίδι συνεχιζόταν.
Στην συνέχεια προσπαθώντας να μην πιστέψω τι συνέβη επέστρεψα στην άμυνα, αλλά δεν κατάφερα να μείνω για πολύ στο παιχνίδι καθώς δεν μπορούσα να συνεχίσω».

Στα δύσκολα όμως, δεν είμαστε μόνοι. Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε. Και ο Ανέστης βρήκε τη δύναμη που χρειαζόταν και στάθηκε «τυχερός καθώς έχω αληθινούς ανθρώπους κοντά μου, που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα», οι οποίοι και του χαρίζουν τη ψυχική στήριξη που χρειάζεται για να αφήσει πίσω του τον πρώτο -και όλοι ελπίζουμε τελευταίο- μεγάλο τραυματισμό στην καριέρα του, κάτι που φυσικά ελπίζει και ο ίδιος.

«Είναι κάτι καινούριο για μένα καθώς είναι η πρώτη και ελπίζω η τελευταία φορά που περνάω την πόρτα του χειρουργείου. Είμαι Προσπαθώ να κοιτάω την κατάσταση σαν μια ευκαιρία να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και να επικεντρωθώ περισσότερο στο σώμα μου.
Μέρα με την μέρα θα έρχονται τα αποτελέσματα, νιώθω έτοιμος να ξεπεράσω αυτή την ατυχία και να βγω ακόμη πιο δυνατός από αυτή την δοκιμασία».

Στα δύσκολα όμως, δε φαίνονται μόνοι οι άνθρωποι, αλλά και η ομάδα, με τον Μίλωνα να στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, στο δύσκολο αυτό μονοπάτι που σχηματίστηκε μπροστά του -σε μια σχέση ωστόσο που ήταν ρόδινη και πολύ πριν τον τραυματισμό του, με τον νεαρό αθλητή να μας αναφέρει πως «με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, δεν μου είχε λείψει απολύτως τίποτα, ίσα ίσα συνάντησα ανθρώπους που ζουν και πονάνε καθημερινά για αυτή την οικογένεια να είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να νιώσω όσο πιο άνετα μπορώ», ενώ αναφορικά με τη συμπεριφορά τους μετά το χτύπημά του κόντρα στον Τελεθριακό ανέφερε:

«Η βοήθειά τους ήταν συγκινητική. Όλοι στην ομάδα από τον Πρόεδρο μέχρι τα μέλη της διοίκησης μου είπαν ότι ‘είμαστε δίπλα σου και να μην φοβάσαι τίποτα’. Πράγματι ένιωσα ότι δεν είμαι μόνος σε όλο αυτό, γεγονός που βοήθησε και στη ψυχολογία μου.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν ώστε να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις και στην συνέχεια ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την διαδικασία του χειρουργείου σε χρόνο ρεκόρ. Τους είμαι ευγνώμων».

Μπορεί να κυριαρχεί η άσχημη στιγμή στην 13η στροφή του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπου ο Μίλωνας φαντάζει το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στη Β‘, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ανέστης αποτελούσε μια πολύ σημαντική μονάδα για τον coach Καραγιάννη -έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά και στο Περιστέρι, έναν «πραγματικό δάσκαλο που ζητάει σε κάθε προπόνηση το 110% των δυνατοτήτων σου»- μετρώντας 8.5 πόντους κατά μέσο όρο και χαρίζοντας πολλές λύσεις στην ομάδα του που δεν είναι εύκολο να αποτυπωθούν σε μια στατιστική υπηρεσία.
Μια ομάδα, που όπως λέει και ο ίδιος είναι γεμάτη από «σοβαρούς επαγγελματίες και απίστευτους χαρακτήρες, για τους οποίους χαίρεσαι να παλεύεις και να δίνει τη ψυχή σου», κάτι που βγαίνει σίγουρα και προς τα έξω, ενώ ζητώντας του να τους μεταφέρει ένα μήνυμα είπε:

«Να χαρούν όσο περισσότερο το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και να μείνουν ενωμένοι ως το τέλος. Πιστεύω πολύ σε αυτήν την ομάδα, η άνοδος είναι κάτι που κερδίζεται και ανυπομονώ να δω την ομάδα μου να το καταφέρνει.
Πιστεύω θα χαμογελάμε στο τέλος της σεζόν».

Ο Ηλίας Ανέστης δεν τελείωσε, αρχίζει, με έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό να μπορεί να συναντηθεί μονάχα από ένα ακόμα πιο δυνατό comeback γύρω σε μια οικογένεια -αγωνιστική και μη- που τον αγαπάει και αγαπιέται από αυτόν.
Και όσον αφορά το άμεσο μέλλον του…

«Η ομάδα λειτουργεί σαν ρολόι, το κλίμα είναι υπέροχο και όλοι βάζουν πάνω απ’ όλα τον καλό της ομάδας. Αυτό που κρατάω είναι ότι κάθε προπόνηση συνδυαζόταν με ένα πλατύ χαμόγελο.
Όταν έρθει η ώρα θα κάτσουμε, θα συζητήσουμε και θα καταλήξουμε μαζί σε μια κοινή απόφαση».