Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από ακόμα μια ήττα στη φετινή σεζόν των Ικάρων Γιαννιτσών, οι οποίοι αυτή τη φορά είδαν την ανεβασμένη Καστοριά των -μέχρι πρότινος- 5 σερί επιτυχιών να αλώνει την έδρα τους με 83-75 χάρις σε ένα δυνατό finish στην τέταρτη περίοδο.

 

 

 

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Οκλαλιώτη βρίσκεται στην προτελευταία θέση του 5ου ομίλου -απέχοντας ένα βαθμό από την ελευθερία από τη ζώνη του υποβιβασμού στις τοπικές κατηγορίες- μετρώντας 2 νίκες και 7 ήττες (22% επιτυχία) στον πρώτο γύρο της Γ’ Εθνικής -από κοινού με 3 αποτυχίες στα τελευταία 4 ματς (25% επιτυχία).
Η κατάσταση όμως, θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική…

Συγκεκριμένα, η αρμάδα της Βόρειας Ελλάδας έχει χάσει το 78% των μέχρι στιγμής αγώνων της, αλλά χάνει κάθε παιχνίδι με την πενιχρή απόσταση του -5 ανά βραδιά (-46 συνολικά) -κάτι που φυσικά δηλώνει πως για ελάχιστους πόντους, η συγκυρία στη μάχη της παραμονής θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική.

Ουσιαστικά, αν εξαιρεθεί η άνετη νίκη του ΑΟΚ Βέροιας απέναντί τους (60-39/ -21), οι Ίκαροι έχουν χάσει μόλις ακόμα 2 παιχνίδια με διψήφιες διαφορές (από Ανατόλια και Ναύαρχο Βότση), με τα υπόλοιπα 4 να κυμαίνονται από το -2 μέχρι και το -8 (-6 ανά βραδιά σε αυτά τα ματς)!
Μάλιστα, παρά το γεγονός πως οι δύο νίκες τους έχουν λάβει χώρα κόντρα σε ανώτερες ομάδες όπως ο Αριστοτέλης Φλώρινας και οι Αετοί Βέροιας (+21 συνολικά), δεν έχουν κατορθώσει να φτάσουν στο ροζ φύλλο ενάντια στους άμεσους ανταγωνιστές για την παραμονή στην κατηγορία, Γαλάζιους (10η θέση) και Ανατόλια (8η θέση) από τους οποίους και ηττήθηκαν με -7.5 κατά μέσο όρο συνολικά σε δύο ματς μακριά από το «σπίτι» τους.

 

 

 

Αναλυτικά οι ήττες:

Ανατόλια- Ίκαροι Γιαννιτσών 76-66 (-10)
Ίκαροι Γιαννιτσών- ΔΕΚΑ 74-82 (-8)
Ίκαροι Γιαννιτσών- Αριδαία 73-75 (-2)
Γαλάζιοι- Ίκαροι Γιαννιτσών 59-54 (-5)
Ναύαρχος Βότσης- Ίκαροι Γιαννιτσών 84-73 (-11)
ΑΟΚ Βέροιας- Ίκαροι Γιαννιτσών 60-39 (-21)
Ίκαροι Γιαννιτσών- Καστοριά 75-83 (-8)

Ομαδικά στατιστικά

Επίθεση: 595 (7η καλύτερη επίδοση)
Άμυνα: 641 (2η χειρότερη επίδοση)
Διαφορά: -46 (3η χειρότερη επίδοση)

Βαθμολογική θέση: 9η

Ατομικά στατιστικά

Το σύνολο των Γιαννιτσών εκκίνησε τη φετινή σεζόν ως ένα από τα πλέον πιστά της λίγκας, με 10 παίκτες του περσινού ρόστερ (0-1 πέρυσι) να ανανεώνουν τη συνεργασία τους το περασμένο καλοκαίρι.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν δύο περιπτώσεις.
Οι Νίκος Πετρίδης και Δημήτρης Σαμαράς, οι οποίοι προσπαθούν να ξεπεράσουν εαυτόν προκειμένου να κρατήσουν το σύλλογό τους στην κατηγορία.

Πώς τα πηγαίνουν;

Πετρίδης: 16 πόντοι μέσο όρο (141 συνολικά)
Σαμαράς: 17.5 πόντοι μέσο όρο (105 συνολικά)

Ουσιαστικά, το εν λόγω δίδυμο είναι υπεύθυνο για το 41% των συνολικών πόντων της ομάδας -χωρίς να έχει παίξει μάλιστα μαζί σε όλους τους αγώνες (έχει χάσει τρία ματς ο Σαμαράς)- αλλά και για το 60% των εν γένει τριπόντων της, μετρώντας προς το παρόν 35 εύστοχα (23 οι συμπαίκτες τους!

Αναλυτικά οι «τρίποντες» επιδόσεις:

Ίκαροι: 58
Ίκαροι πλην ΠετρίδηΣαμαρά: 23

Πετρίδης: 13
Σαμαράς: 22