Η Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδας έχει βάλει στο στόχαστρο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και το όλο θέμα δείχνει να είναι σε πολύ καλό δρόμο και ο πολύπειρος προπονητής είναι κοντά στο να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου.

Η διοίκηση της ομάδας της Εύβοιας έχει βάλει ψηλά τον πήχη και χτίζει μια δυνατή και ισχυρή ομάδα που θα έχει μεγάλες βλέψεις στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Ο σύλλογος έψαχνε εδώ και καιρό την αγορά για τον κατάλληλο άνθρωπο που θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μπήκε από νωρίς στο στόχαστρο. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ξεκινήσει ήδη εδώ και καιρό τις συζητήσεις μαζί του και το όλο θέμα δείχνει να οδεύει προς αίσιο τέλος.

Ο 47χρονος προπονητής έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό στο οποίο δεσπόζει η παρουσία του (ως συνεργάτης) στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ομάδα, όπου έφτασε μάλιστα και με τους πράσινους και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε δυο ολόχρυσες στιγμές. Ο Παπαδόπουλος σήκωσε με το τριφύλλι (ως συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς) την Ευρωλίγκα το 2007, ενώ με την Εθνική (ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη) είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωμπάσκετ του 2005.

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει περάσει από πολλούς πάγκους ως πρώτος προπονητής. Ανάμεσά τους η ΑΕΚ (όταν η ομάδα ήταν στην Α2), ο Απόλλωνας Πάτρας, το Παγκράτι, το Παγκράτι, την Δόξα Λευκάδας, το Κορωπί. Ο Παπαδόπουλος έχει κάνει μια σημαντική διαδρομή και εκτός Ελλάδας. Δούλεψε στην Κύπρο στον Απόλλωνα Λεμεσού, πήγε στην Τυνησία και ανέλαβε την Ετουάλ με την οποία πήρε το Κύπελλο της χώρας και έφτασε και στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ εργάστηκε και στο Κόσοβο όπου είχε αναλάβει την Τρέπσα Μιτρόβιτσε.