Μια σεζόν ανεξαρτήτως χώρας, επιπέδου ή κατηγορίας διαχέεται από μπόλικες στιγμές και μομέντουμ, οι αλλαγές στο οποίο δύνανται να μεταβάλλουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο την πορεία της κάθε ομάδας.
Και προς το παρόν, αυτή η μετάβαση για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς γίνεται με τον καλό για τον ίδιο τρόπο, με την αρμάδα της Θεσσαλονίκης να ξεπερνάει την αρχική μέτρια εκκίνησή της και να ρεφάρει στα δύο τελευταία παιχνίδια της στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής!

Συγκεκριμένα, εδώ και 2 βδομάδες μετράει μονάχα νίκες στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει, επικρατώντας έναντι των ΒΑΟ και ΚΑΟΔ με το ίδιο ακριβώς σκορ (74-66) και εκμεταλλευόμενος την εν γένει κατάσταση… τρέλας που επικρατεί στο γκρουπ βρέθηκε ξαφνικά ισόβαθμος στη 2η θέση της λίγκας.
Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά από μια ιστορική συντριβή από την κορυφαία μέχρι στιγμής ομάδα του ομίλου, τη Σταρούπολη, από την οποία ηττήθηκε με το ακραία άσχημο 35-70 στο «σπίτι» της…

Τι κάνει διαφορετικά πλέον και έφτασε στο πρώτο νικηφόρο σερί της χρονιάς;

Παρότι η άμυνα εξακολουθεί να κινείται σε υψηλές αποδόσεις (66 πόντους στα τελευταία 2 ματς/ 57 στα πρώτα 4), η επίθεση είναι αυτή που φαίνεται πως έχει κάνει έντονα βήματα προόδου -κάτι που δικαιολογεί και την όποια αύξηση στο παθητικό-, με τον σύλλογο των Πολυμένη και Αντώνη να έχει εκτοξευτεί από τους 55 μόλις πόντους ενεργητικό των τεσσάρων πρώτων στροφών στους 74 (+19 μέσο όρο), γεγονός που χαρίζει πολλά στο συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας και σαφώς περισσότερα σε σχέση με το τραχύ της ξεκίνημα (+8 ανά βραδιά/ -1.5 στα πρώτα 4).

Επιπρόσθετα, ένας από τους παράγοντες που έχει ωθήσει λαμπρά σε όλη αυτήν την επιθετική άνοιξη είναι φυσικά η κατάλληλη χρήση και αποτελεσματικότητα στο σύγχρονο όπλο του αθλήματος, το μακρινό σουτ, με την αρμάδα της Καλαμαριάς να έχει ευστοχήσει σε περισσότερα τρίποντα στο νικηφόρο της διάστημα συγκριτικά σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της (21 έναντι 20)!
Ουσιαστικά, πλέον κερδίζει το 43% των συνολικών της πόντων από το τρίποντο ευστοχώντας σε 5.5 ανά βραδιά (0.2 ανά λεπτό), ενώ μέχρι πρότινος πετύχαιναν 5 ανά βραδιά (0.1 ανά λεπτό) κερδίζοντας έτσι μόλις το 27% των συνολικών της πόντων.

Ταυτόχρονα, ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο στην γενικότερη πρόοδο είναι η λαμπρή συγκομιδή στα δεύτερα ημίχρονα των εκάστοτε μονομαχιών, καθότι μέχρι και πριν από 14 ημέρες ήταν μεν καλύτεροι κατά 10 πόντους σε αυτά σε σχέση με τα πρώτα, αλλά αυτή η απόδοση έχει πάρει… φωτιά έκτοτε, με τον Απόλλωνα να επικρατεί με 31 ολόκληρους πόντους διαφορά -μετατρέποντας ουσιαστικά το -15 σε +16 στο τελευταίο 20λεπτό!

Αναλυτικά τα 2 τελευταία ματς (διαφορά ημιχρόνου- τελική διαφορά):

ΒΑΟ: -1/ +8 (+9)
ΚΑΟΔ: -14/ +8 (+22)

Αναλυτικά τα 4 πρώτα ματς (διαφορά ημιχρόνου- τελική διαφορά):

Γαλάτιστα: 37-19 (+5/ +23)
Ασπίδα: 26-31 (-10/ -15)
Ζέφυρος: 43-26 (+5/ +22)
Σταυρούπολη: 14-34 (-15/ -35)

Τέλος, όλο αυτά πιθανότατα δεν θα είχαν συμβεί αν δύο παίκτες που -κοινώς- δεν είχαν ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά, μετρώντας 24.5 αθροιστικά.
Ωστόσο, στα δύο τελευταία παιχνίδι, οι Πολυμένης και Λαγός έχουν πάρει από το χέρι τον οργανισμό τους ανεβαίνοντας στους 38 κοινούς πόντους (+14), με τον πρώτο να μετράει 41 μόνος του (20.5 ανά βραδιά)!