Αναλυτικά η ενημέρωση της Χίου:

«Μια μικρή… Οδύσσεια θα ζήσει η ανδρική ομάδα του ΒΑΟΛ Χίου στην πιο μακρινή αποστολή της στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, με προορισμό τα Χανιά όπου θα φιλοξενηθεί από τον τοπικό ΑΟΚ. Η ιδιαιτερότητα των ημερών (τέλος εορτών) δεν έδωσαν τη δυνατότητα για αεροπορικά ταξίδια (όπως θα συμβεί στον αγώνα με τον ΟΦΗ) οπότε η χιώτικη αποστολή θα μετακινηθεί αποκλειστικά με πλοία.

Ο Βούρειος ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής (5/1) το ταξίδι του ώστε να φτάσει στον Πειραιά το πρωί των Θεοφανείων (6/1). Η ομάδα της Χίου θα κάνει την τελευταία της προπόνηση επί Αθηναϊκού εδάφους και το βράδυ του Σαββάτου θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τον Πειραιά με λιμάνι προορισμού τη Σούδα των Χανίων. Εκεί θα φτάσει, με το καλό, το πρωί της Κυριακής 7/1, ημέρα του αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 15:00 στο Κλειστό της Κλαδισού.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ο κύριος όγκος της χιώτικης αποστολής θα μεταβεί στη Σούδα για να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής. Στις 21:00 θα αποπλεύσει από τη Σούδα το πλοίο ΕΛΙΡΟΣ της ΑΝΕΚ με προορισμό τον Πειραιά όπου θα αφιχθεί το πρωί της Δευτέρας 8/1. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Δευτ. 8/1) θα ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι από τον Πειραιά για τη Χίο. Το πρωί της Τρίτης 9/1 αναμένεται να ολοκληρωθεί η 4ήμερη περιπλάνηση του ΒΑΟΛ με την άφιξη στο λιμάνι της Χίου.

Με λίγα λόγια έναρξη 5/1 και λήξη 9/1 και δρομολόγια: Παρ.: Χίος – Πειραιάς, Σαβ.: Πειραιάς – Σούδα, Κυρ.: Σούδα – Πειραιάς, Δευτ.: Πειραιάς – Χίος όπως και να ‘χει το λες και… Οδύσσεια»