Η ΦΕΑ στην πρώτη της χρονιά στην Γ’ Εθνική δεν μπορέσε να κρατηθεί στις Εθνικές κατηγορίες, επιστρέφοντας στην Α’ ΕΣΚΑ με τους συντελεστές της να μιλούν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας της Νέας Φιλαδέφλειας για το ταξίδι στον χρόνο της σεζόν που μόλις ολοκηρώθηκε.

Μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια

11 Οκτωβρίου 2015. Μια ημερομηνία σταθμός για τη ΦΕΑ. Μια ημερομηνία που σηματοδότησε την επιστροφή της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Έξι μήνες αργότερα κι έπειτα από 26 αγώνες οι «κυανόλευκοι» παρά την φιλότιμη προσπάθειά τους και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μέσα στην περίοδο είτε αυτά αφορούν τραυματισμούς, είτε αποχωρήσεις παικτών δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Γ’ εθνική και να την αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι.

«Η ΦΕΑ είναι μια ομάδα, η οποία μάχεται. Δεν υπήρχε αντίπαλος που να είπε πως δεν έπρεπε να ανήκουμε στην κατηγορία αυτή». Τα λόγια του προπονητή της ομάδας Κυριάκου Κοσμίδη σε πρόσφατη συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της ΦΕΑ στο διαδίκτυο αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα της τη σεζόν που πριν λίγες ώρες έφτασε στο τέλος της.

Άλλωστε τι εννοούμε με τον ορισμό ομάδα; ΟΜΑΔΑ είναι ένα σύνολο ατόμων που υπηρετούν τον ίδιο στόχο, με το ίδιο σκεπτικό. Στην ΟΜΑΔΑ δεν υπάρχουν διακρίσεις σε χρώμα, θρησκεία, ύψος, βάρος, γλώσσα. Η ΟΜΑΔΑ σε μαθαίνει να αγωνίζεσαι για να ξεπεράσεις τα όρια σου. Η ΟΜΑΔΑ έχει ανοικτές τις πόρτες σε όλους όσοι βάζουν τον εαυτό τους κάτω από το σύνολο. Αυτό λοιπόν ήταν η ΦΕΑ. ΟΜΑΔΑ. Από την κορυφή όπου ανήκει η διοίκηση, έως τα νύχια που ανήκει και στον τελευταίο αφανή ήρωα.

Παίκτες δεμένοι μεταξύ τους, οι οποίοι απέδειξαν, μάλιστα, ότι παραμένουν φίλοι, κάνουν καλή παρέα και είναι μια όμορφη οικογένεια που πολλές ομάδες θα ζήλευαν. Αυτό προσπάθησε και πέτυχε ο Κυριάκος Κοσμίδης. Μπορεί ο νεαρός τεχνικός να έριχνε τα …καντήλια του στις προπονήσεις, αλλά εκείνοι εκεί. Πιστοί στο καθήκον τους. Δίπλα στον Κοσμίδη, το δεξί του χέρι, ή όπως λέει κι ο ίδιος και το αριστερό ο βοηθός του ο Γιώργος Τσούφης που με τη σειρά του πιο ήρεμος επιβράβευε κάθε προσπάθεια των παικτών του.

Όσο για τους αθλητές; Ο Κώστας Ρωμοσιός μπορεί να καθυστερούσε λίγο στις προπονήσεις λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο όπως λέει κι ο λαός μας «Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω». Ο Χρήστος Στεφανής στο γήπεδο ποτέ δεν ερχόταν μόνος. Πάντα στις εξέδρες οι δυο του γυναίκες. Η σύντροφος της ζωής του και η μικρή του κόρη. Ο Μπάμπης Γόντικας λόγω του γεγονότος ότι χρησιμοποιούσε συγκοινωνία για να μεταβεί στο γήπεδο, έκανε νωρίτερα μια στάση σε γνωστό αναψυκτήριο της περιοχής για τον απαραίτητο καφέ και με το ακουστικό στο χέρι για να ρωτήσει που βρίσκονται οι υπόλοιποι.

Αυτός που ήταν συνεχώς στο γήπεδο δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Μπασέα. Ο έμπειρος φόργουορντ δεν του έφτανε που του έβγαζαν το λάδι οι μικροί της ομάδας που προπονούσε, μετά άλλαζε ρούχα και βουρ στην προπόνηση. Γιώργος Νιφόρας, Γιάννης Τσίτος και Μάριος Νίκολλι, η ηρεμία προσωποποιημένη στο πρόσωπό τους με μόνο σκεπτικό την προπόνηση. Ο Γιώργος Σταμάτης προσπαθούσε να …κερδίσει τον φωτογραφικό φακό λόγω της σωματικής του διάπλασης.

Αφήσαμε στο τέλος μια παρέα που μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει άκρως τρελή κι επικίνδυνη. Γιάννης Κρητικός, Γιώργος Βλασσόπουλος, Ιωσήφ Μπούσι, Γιώργος Δαρμογιάννης και Γιώργος Διαμαντόπουλος. Πρωταγωνιστές των περισσότερων selfie, πειράγματα μεταξύ τους σε σχόλια στα προσωπικά τους προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι δύο τελευταίοι Δαρμογιάννης και Διαμαντόπουλος σε κάθε προπόνηση διαγωνιζόντουσαν στο πιο εντυπωσιακό κάρφωμα.

Αυτή ήταν η ΦΕΑ. Η ομάδα της ΦΕΑ. Μια ομάδα που πάλεψε στα δύσκολα, πανηγύρισε έξαλα σε μεγάλες νίκες, ίδρωσε, αγχώθηκε και στο τέλος μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά εισέπραξε τα συγχαρητήρια των φίλων της για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Μανδραϊκό όλοι τους είχαν κάτι να πουν για τη χρονιά που πέρασε. «Το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή ο υποβιβασμός της ομάδας, μας αδικεί», τόνισε ο Κώστας Ρωμοσιός. Ο Γιάννης Κρητικός περιορίστηκε στο «κάναμε μια φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέραμε», ενώ ο Ιωσήφ Μπούσι είπε: «Ήταν μια χρονιά με τα καλά και τα άσχημά της. Παραμείναμε μια καλή παρέα».

Ο Γιώργος Νιφόρας αφού ευχαρίστησε τον κόσμο και την διοίκηση δήλωσε πως: «Μακάρι να πηγαίναμε καλύτερα γιατί το αξίζαμε», ενώ ο Γιώργος Δαρμογιάννης ξεκαθάρισε πως: «Κρίμα που πέσαμε».

Ο Μπάμπης Γόντικας από την πλευρά του τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, δώσαμε το 100%, αλλά δεν μας βγήκε». Ο Χρήστος Στεφανής επεσήμανε: «Η σεζόν μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά όπως ήρθαν στο τέλος τα πράγματα στεναχωρηθήκαμε».

«Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Το χαρήκαμε για την προσπάθεια που κάναμε, αλλά στεναχωρηθήκαμε που η ομάδα υποβιβάστηκε». Αυτά δήλωσε ο Κώστας Μπασέας, ενώ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Γιώργος Διαμαντόπουλος τόνισε: «Πρώτα πρέπει να μάθεις να χάνεις. Για να μπορέσεις να μάθεις και να κερδίζεις»…

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βλασσόπουλος δήλωσε: «Μας αφήνει μια πικρία το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις ατυχίες που είχαμε κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια», ενώ τέλος ο Γιάννης Τσίτος είπε: «Με τα δεδομένα της ομάδας το παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Η πορεία ήταν πολύ καλή και το κλίμα ακόμη καλύτερο».